PS4 mü, PC toplama mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Keremfx

Kilopat
Daha fazla  
2500 TL bütçem var fakat çok kararsız kaldım. 2500 TL'ye şu anda GTX 1050 Ti'lı bir PC zar zor toplanıyor ama PS4 1800 TL'ye Eurasia garantili ve artıdan 5-6 tane güzel oyunla birlikte 2500 TL'ye falan denk geliyor. Xbox One S'i hiç bilmiyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aslında amacınızı belirtmeniz daha iyi olurdu. Sadece oyun mu oynayacaksınız? O zaman bilgisayar o bütçeye uymaz. PS4 oyunları da pahalı olduğu için Xbox One S alabilirsiniz.
Xbox One X Geliştirilmiş Oyun Listesi | HDR, Ultra HD ve 4K Oyun Deneyimi

İlk olarak bu Xbox One X 4k için geliştirilen oyunlar. Hala yeni oyunlar eklenmekte bu listeye. Xbox Upscale yöntemi kullanmıyor. İnternette Xbox One X True 4K yazarak bir sürü makale okuyabilir ya da video izleyebilirsiniz. 4K konusunda Xbox, PS4 Pro'dan 1 yıl sonra çıkmış ve avantajlı olabilir gayet normal.

Çözünürlükler arasında superslame kullanıyor. Bu da çözünürlüğü 2160p'den sıkıştırılıp 1080p'ye yansıtmak demek.
Ben size 30 ve 60 FPS olayını örnek gösterirken şimdiki zamanı söylemedim. Gelecek zaman kullandım. İleride PS4 30 FPS'e düşerken Xbox 60 FPS kalacak dedim. Çünkü saf güç farkı var arada. Gelecekte bunu açığa çıkartır.

Bir kere o dediğiniz superslame değil supersampling tekniğidir kafadan uyduruyorsunuz resmen. Bilgi sahibi olmadığınız konularda fikir yürütmeyin lütfen boş konuşuyorsunuz . D Supersampling denilen tekniği PS4 Pro da kullanıyor Xbox one X de fakat bu supersampling (yani süper örnekleme) 1080p monitör veya TV kullanıcılarını ilgilendiren bir teknoloji.

Onun dışında 4K tv veya monitör de ise upscale veya checkerboard denilen algoritma kullanılıyor ki bu da kısaca dediğim gibi 1440p yani 2K veya 1800p gibi bir çözünürlükten 4K ya yani 2160p ye upscale ediyor.

Hakikaten bilgi sahibi olmadığınız konularda kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz. Bu konuda daha fazla yorumda bulunmamanızı tavsiye ederim size lakin çok yanlış biliyorsunuz haliyle başka insanları da yanlış bilgilendiriyorsunuz.

Son düzenleme:
Yabancı sitelerde makalelerini okuduğum xbox hakkımda superslame geçiyor. O yüzden bende superslame diyorum.

Ben 1080p ekranda kullanacağım için beni ilgilendiriyor. Ve benden başka 1080p ekranda kullanacak kişiler elbet olacaktır o yüzden bildiğimi diyorum.

Kulaktan dolma bilgi dediğin şey hem Türkçe olan incelemeler veya makaleler ve yabancıların yaptığı incelemeler ise şayet evet kulaktan dolma bilgilerim var.

Yorumları okumadım fakat ikinci el düşünürseniz ben tercihimi PC'den yana yapıyorum. (Monitörünüz, ekipmanlarınız var ise bu bütçe sadece kasaya ayrılacaksa.)

O makaleyi paylaşın kaynak gösterinde biz de görelim o zaman. Arkadaşım ben bu tür konulara epey ilgili meraklı birisiyim. Hem Türk forumları hem de yabancı forumları takip ediyorum. Teknik manada ''Superslime'' diye bir terim yok bu kadar basit, uydurmayın lütfen. Lafı çevirmeye de çalışmayın işte.

O zaman okuduğum forumdaki kişi yanlış yazmıştı. Olabilir. Ki burda laf çevirmiyorum ben. En başta siz Xbox avatajları nedir, hiçbir şey dediğiniz zaman size açıkladım 6-7 madde ile fakat siz gidip arasında bir maddeye takılıp lafı uzattınız. Ben de yazının en altına özellikle bu saydıklarım size göre hiçbir şey ise dedim. Fakat doğru siz hemen oradan sıyrılıp supersampling mi yoksa superslaming mi olayına takıldınız bravo.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…