Bana göre PS4 daha mantıklı, bi kere kolu alışılmış olan ve kol açısından daha iyi. Özel oyunları oynarsınız. Oyun parasını da sıkıntı etmeyin bence 11.00 sürüm alırsanız rahatlıkla cihazı yazılımsal olarak kırıp bedava oyun yükleyebilirsiniz biraz daha eski bir konsol olduğu için.ama eğer performans odaklıysanız dedikleri gibi Xbox da alabilirsiniz ama sizin istediğiniz oyunlar belli zaten PS4 de de akıcı bir şekilde oynanır.gow serisini de oynamış olursunuz. Kol açısından Çakma kollarda daha fazla onun piyasasında. Ve satmak isterseniz kolay satılır. Bu açılardan avantajlı yani. Ama uzun süre yazılım desteği olsun orijinal ucuza oyun oynayayım yüksek performans alayım diyorsanız Xbox. Ayrıca param güvende bahsetmişsiniz. Satış da alım da yaptım bu sistemle kesinlikle sıkıntı olmuyor kolay zaten sıfır alım yapılan sitelerden alım yapılır gibi kart bilgilerini girip alıyorsunuz para sahibindene geçiyor. Satıcı size göndermeden para satıcıya geçmiyor ve üç iş gününde iade oluyor. Ha tabi bu güvenilirliğin ve hizmetin bedeli de var belli bi paraya kadar olan ilanlarda %10 komisyon kesiyor. Ancak ps gibi yüksek fiyatlı ilanlarda 8-9 k 500 TL civarı birşey keser fazladan ödersiniz.
Aktif olarak ps3 kullanıyorum bu arada online desteği 2 sene önce mağazası da bu sene sona erdi. Online sunucuları da 2 sene önce kapandı. Cihazın 16 yaşında olduğunu düşünürsek çok iyi. Yani PS4 eskide olsa uzun bi süre destek devam edecektir. PlayStation uzun süre devam ettiriyor.