PS4 vs PS4 Pro vs Xbox one X

Nerede oturuyorsunuz? Eğer İstanbuldaysanız Avcılarda Piksel Oyun diye bir yer var 2. el PS'leri garantili olarak satıyor. Arkadaşım 2-3 ay önce garantili 2. el PS4 Pro + RDR2, Uncharted 4 ve Horizon Zero Dawn'ı 2500TL'ye aldı. Bu tarz mağazalardan alabilirsiniz.
Yani para sizin istediğiniz gibi harcayın ama 1 yıla yenisi çıkacak bir konsolu almak bana hiç mantıklı gelmiyor. Yada BİM'deki paketi alın onun fiyatı da uygun duruyor.
Hocam para benim değil işte :D alıyorken sıfır al deniyor bana da yoksa hiç alamam. Neyse ben mağazada gidip son bir kez deneme yapayım hangisi kafama yatarsa onu alayım, eğer çok değeceğini düşünmezsem artık bekleyeceğiz PS5'e kadar.

Yarın yazarım buraya ürünleri tekrar denedikten sonra.
 
Arkadaşlar 4K Oled TV alma olasılığımız var hemde bayağı yüksek bir olasılık zaten büyük ihtimal konsol ve TV'yi aynı anda alırız. O zaman ben PS4 Slim'i eliyorum kafadan. Geriye Xbox one X ve PS4 Pro kalıyor, bu arada sıfır almam zorunlu ikinci ele izin yok :). Bu iki konsol arasında bayağı gidip geliyorum PS4'e bakıyorum bayağı özel mi özel güzel mi güzel oyunları var :D ardından ise Xbox'a bakıyorum aylık belli makul bir ücret ödeyip birçok oyuna erişim sağlıyorsunuz. İki konsol ne kadar süre güncelleme alacak yada ne kadar süre boyunca yeni oyunlar bu konsollara çıkacak herhangi bir bilgim yok. Bu arada PS5 ile ilgili video buldum ve izledim 2020 yılında çıkacakmış fiyatı 600 dolar civarı olacakmış anlaşılan Türkiye'de satış fiyatı aşağı yukarı 5.500-6000 TL arası olacak doğru mudur? eğer öyleyse ben PS4 yada Xbox alıp yoluma bakayım çünkü bu konsollar 3000 TL şuanda. Sizce ne yapmalıyım? çok kararsız kaldım.
PS5 600$ civarı olmaz, olamaz. Zaten konsolların olayı ucuza PC deneyimi yaşatmak. Yurtdışında 600$'a PS5'den daha performanslı PC rahatlıkla toplanabilir en azından varsayımlara göre. Piyasada 100 milyon PS4 var, PS5 çıkar çıkmaz hepsini hurdaya çıkartmak aptallık olur ki yapmaz Sony böyle bir şey. En az bir kaç sene PS4 desteği devam eder.
 
Elimde değil ikinci el almak, o zaman hiç konsol almayıp beklesem mi? yada One X mi alıp kullansam PS5'e kadar?
Geçenlerde PS5'den ilk detaylar geldi. Büyük olasılıkla önümüzdeki yıl ilk çeyrek veya son çeyrekte PS5 piyasaya sunulmuş olur. Tüm teknik detayları açıklanmamış olsa da özel bir SSD kullanan gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisine sahip bomba gibi bir konsol geliyor tahmin etmek zor değil. Merakla bekliyorum ben de.

Şimdi bu safhada eğer ki maddi durumunuz el veriyor ise PS4 Pro'da, One X de alınır 4K bir TV ile mis ler gibi kullanılır ama bütçemi zar zor denkleştirdim diyorsanız o zaman bekleyin derim ben. Çok bir zaman kalmadı zaten. Geriye uyumluluk desteği olacağı da biliniyor PS4 de ki exclusive oyunları PS5 de deneyim etmiş olursunuz bu sayede.
 
Ben PS5'in 2020 sonunda çıkacağını düşünüyorum. Bence fazla yatırım yapmadan Slim alın. PS5 resmi olarak duyurulduğunda PS4 fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanacaktır. Bu yüzden minimum zararla PS5'e geçmeye çalışmak mantıklı olur. Zaten PS5'te geriye uyumluluk ve 4K desteği olacağı kesin gibi. Türkiye'de muhtemelen 4500₺-5000₺ gibi bir fiyata satılır çıktığında. Yaklaşık bir yıl sonra da 500₺-1000₺ indirim yiyebilir.
PS3 oyunlarını direkt olarak PS4'te oynayamıyorsunuz ama bazı büyük oyunların PS4 için yapılmış olan versiyonlarını oynayabilirsiniz.
Şu an için XB 1 S'te olabilir. PS5 ile PS4 oyunları oynanabileceği için XB1 S ve Gamepass ile PS5 çıkana kadar idare edebilirsiniz. Tabi benim önerim Slim almanızdır.
 
Son düzenleme:
Açıkcası yeni çıkacak olan konsollar çok ucuz çıkmayacaklar. Bence beklemenin pek bir anlamı yok. Xbox One X oyunculara özel sistemleri var ve çok ucuza oyun oynayabiliyorsunuz. Xbox One X'de Red Dead Redemption 2 oynayıp sonra karar vermenizi öneririm :).
 
Arkadaşlar peki PS4 yakın zamanda dahada ucuzlar mı? yoksa bu fiyatta uzun süre devam eder mi?
Avrupa'da indirime girse veya kalıcı olarak fiyatı düşse bile Türkiye'ye pazarına yansıyacağını düşünmüyorum kolay kolay. Zira Türk lirası her geçen gün değer kaybediyor,alım gücü düşüyor.
 
PS3 oyunlarını oynayabiliyor muyuz?

Maalesef. PS4'te geriye uyumluluk yok.
Hocam açıkcası Xbox One veya PS4 arasındaki seçim tamamen hangi exclusive oyunları daha çok sevdiğinize bağlı olarak değişir.
Xbox One'ın exclusive oyunları boş değil, ama bir PS4 exclusive ile baş edemez orası ayrı konu. Ayrıca Xbox One daha cep dostu. Oyun servisleir falan baya uygun fiyata tonlarca oyun var kütüphanede.
PS5 600$ civarı olmaz, olamaz. Zaten konsolların olayı ucuza PC deneyimi yaşatmak. Yurtdışında 600$'a PS5'den daha performanslı PC rahatlıkla toplanabilir en azından varsayımlara göre.
PS5'in çıkışını 500$ olarak okudum öyle diyorlar. Bence de 500$ civarında olacak. Ama bunu adım gibi biliyorum ki PS5 ilk gelişinde 500$'dan girmesi hayal. Bende 550-600$'dan girmesini bekliyorum. 2.Parti cihazlar gelince piyasa da kendine yer bulunca ufak indirimler ile 500$ civarına kadar geriler.

Aynı taktiği Xbox One için de aynısı vardı. İlk çıkışı PS4'ten 500 lira pahalıydı. Ve Xbox'un Kinect'i ile beraber aynı pakette satılıyordu. Daha sonra MS Kinect olmayan paket çıkarttı ve fiyatı dengeledi.

Bende aynı şeyi düşünüyorum. PSVR+PS5+DS5 en az 600$'dan girer. Daha sonra PSVR olmayan paketleri 400-450$, PSVR 500$'dan satılır.

Bu sadece benim fikrim, yoruma açıktır...
 
Arkadaşlar uzun bir araştırma sonrasında bugün Mediamarkt'dan PS4 Slim 1 TB ve Fifa 19 paketini 2649 TL'ye satın aldım. Elim Pro'ya yöneldi fakat ben zaten PS5 çıktıktan 1 sene sonrasında satın alacağım için(hatalı modeller filan geçsin diye 1 sene beklemek lazım diye düşünüyorum :D) beni bu süre zarfında idare etsin diye Slim modeline yöneldim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı