PS4 Yanık kokusu

critus

Kilopat
Yer
İstanbul/İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba çok talihsiz bir olay yaşadım.
Eve geldiğimde elektriğin olmadığını fark ettim ve şalterleri kontrol ettim sıkıntı yoktu. Sonra apartmanda ki elektrik sayaçlarını kontrol ettim ve benim bulunduğum dairenin şalterinin aşağıda olduğunu farkettim. Şalteri yukarı kaldırdım ve eve geldiğimde PS4'den cızırtı sesleri duydum. Kablosunu çıkardığım an PS4 ün power kısmından duman çıktığını gördüm ve aynı zamanda yanık kokusu vardı. Ve o koku hala playstation'da var. Bu olaydan beri playstation'a o kabloyu takmadım ve hiç çalıştırmayı denemedim.

Sorum şu sizce kablodan kaynaklanan bir şey midir, yoksa playstation'un anakartı vs mi yanmıştır? Bunun tamiri mümkün mü? 2 gündür gözüme uyku girmiyor yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada kabloda dönüştürücü kullanıyorum ucu amerikan prizi olduğundan dolayı.
Bununla bir alakası olabilir mi?

image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam şimdi olayı gözden geçirdik ve bence PS'nin içinde bir şeyler yanmış. Eğer riski göze alabilirseniz, çalıştırın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba çok talihsiz bir olay yaşadım.
Eve geldiğimde elektriğin olmadığını fark ettim ve şalterleri kontrol ettim sıkıntı yoktu. Sonra apartmanda ki elektrik sayaçlarını kontrol ettim ve benim bulunduğum dairenin şalterinin aşağıda olduğunu farkettim. Şalteri yukarı kaldırdım ve eve geldiğimde PS4'den cızırtı sesleri duydum. Kablosunu çıkardığım an PS4 ün power kısmından duman çıktığını gördüm ve aynı zamanda yanık kokusu vardı. Ve o koku hala playstation'da var. Bu olaydan beri playstation'a o kabloyu takmadım ve hiç çalıştırmayı denemedim.

Sorum şu sizce kablodan kaynaklanan bir şey midir, yoksa playstation'un anakartı vs mi yanmıştır? Bunun tamiri mümkün mü? 2 gündür gözüme uyku girmiyor yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada kabloda dönüştürücü kullanıyorum ucu amerikan prizi olduğundan dolayı.
Bununla bir alakası olabilir mi?

Eki Görüntüle 400494
Zaten tedirginsin açıp ta daha beter olma ihtimali de olabilir ps4 e yazık da edebilirsin belki git direk ps4 tamircisine o ne yapıcağını bilir anakart tamiri var bu arada merak etme.

Çalıştır. Zaten cihaz yandı. Güç kaynağında kısa devre oldu.

Oldu ama sizin evinizin sigortası niye apartmanda? Evinizin sigortaları kapının girişinde, içeride olur, her odaya giden hattın da sigortaları ayrılır.

Ayrıca ya içini açacaksın, yada fişe takacaksın. Merak etme. Yangın falan çıkmaz. Sigortalar atar.

Yok ben anlatamamışım, evin sigortası apartmanda giriş katında. O sigorta atmış zaten onu kaldırdığımda ne olduysa oldu.

Çalıştırın diyorsunuz fakat daha kötü hale gelmez mi?

Muhtemelen şalteri kaldırınca anlık olarak fazla voltaj gitmiş cihaza. PSU su yanmıştır ve koku ordan geliyordu diye tahmin ediyorum. Eğer psu da anakart gibi diğer parçalara fazla voltaj kaçırdıysa diğer parçalara da zarar vermiş olabilir. Şuan prize takıp açmayı denesen çalışmıyorsa zaten çalışmayacaktır. Tekrar prize takıp çalıştırman daha kötü hale getirmez, voltaj kaçması o anlık olmuştur. Tamirciye götüreceksen de internetten iyi araştırmanı tavsiye ederim, malum bozulmamış parçalar için boşa para ödemek istemezsin :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı