PS4'de oyunlar kasıyor

BilalÇelik

Centipat
Merhaba, yaklaşık 2.5 yıl önce PS4 fat kasa aldım. 1 yıl gibi bir süre kullandım ama son zamanlarda bazı kasmalar yaşıyorum. Mesela Mount and Blade Warband oynarken büyük savaşlarda FPS düşüyor ya da Detroit Become Human oynarken bazı yerlerde FPS düşüşü hissediliyor. GTA 5 oynarken şehir içinde araba ile hız yaptığım zaman hemen kasmalar başlıyor, abartılacak kasmalar değil ama yine de canımı sıkıyor. Ayrıca PS4 biraz fazla ısınıyor ve cihazımın garantisi bitti. Bu kasmaların sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende yaklaşık 2 yıldır PS4 Slim 1 TB kullanıyorum, herhangi bir PS4 sisteminde FPS düşüşü normal değildir, birkaç tahminde bulunacağım:
1: HDMI kablosundan kaynaklı bir geçikme yaşanıyor olabilir (düşük bir olasılıkla),
2: PS4'ün kullanıldığı yere bağlı olarak fana toz kaçmış ya da kaçıyor olabilir, bu nedenle işlemci yeterince soğutulamıyordur, bu da anlık FPS düşüşlerine sebep olabilir.
3: Herkes tarafınıdan güvenilen bir yerden almadıysanız PS4 ikinci el olabilir, bu da sistemin ömrünü tamamladığı ve kasmaların yaşanabileceği anlamına gelir.
4: Ps4 bulunduğu yerden kaynaklı hava alamıyor olabilir, bu da fps düşüşü ve kasma anlamına gelir.

Fan sesi çok çıkıyorsa temizlettirmelisin ısındığı için kasma yapıyor olabilir.

Fan sesi çıktığı için tamire verdim ve artık CD'siz oyunlarda fan sesi çıkmıyor lakin makineyi 5 dakika açıp oyun oynayayım o zaman çok ısınıyor fanını açtım ve temizledim çok toz yoktu fanda.
Bende yaklaşık 2 yıldır PS4 Slim 1 TB kullanıyorum, herhangi bir PS4 sisteminde FPS düşüşü normal değildir, birkaç tahminde bulunacağım:
1: HDMI kablosundan kaynaklı bir geçikme yaşanıyor olabilir (düşük bir olasılıkla),
2: PS4'ün kullanıldığı yere bağlı olarak fana toz kaçmış ya da kaçıyor olabilir, bu nedenle işlemci yeterince soğutulamıyordur, bu da anlık FPS düşüşlerine sebep olabilir.
3: Herkes tarafınıdan güvenilen bir yerden almadıysanız PS4 ikinci el olabilir, bu da sistemin ömrünü tamamladığı ve kasmaların yaşanabileceği anlamına gelir.
4: PS4 bulunduğu yerden kaynaklı hava alamıyor olabilir, bu da FPS düşüşü ve kasma anlamına gelir.

Bazı oyunlarda yaşanıyor sıkıntı genellikle CD'li oyunlarda sizce sadece sorun ısınmasımı çünkü gerçekten ısınıyor sistem.
Güncellemeleri siliyor musunuz yükledikten sonra, silerseniz biraz etkisi olabilir.
"PS4 depolama alanını yönetme"
Tabiki ısınıyorsa onunda etkisi olur.

Kullanmadığım uygulamaları siliyorum.

Son düzenleme:
Fan sesi çıktığı için tamire verdim ve artık CD'siz oyunlarda fan sesi çıkmıyor lakin makineyi 5 dakika açıp oyun oynayayım o zaman çok ısınıyor fanını açtım ve temizledim çok toz yoktu fanda.

Bazı oyunlarda yaşanıyor sıkıntı genellikle CD'li oyunlarda sizce sadece sorun ısınmasımı çünkü gerçekten ısınıyor sistem.

Kullanmadığım uygulamaları siliyorum.

Ben sıkıntının ısınma olduğunu düşünüyorum. Lakin CD sürücüsünde de bir sıkıntı olabilir, muhtemelen Ps4'ün gücünden çalıyor, bu da performans düşüşüne sebebiyet veriyordur.

Ben sıkıntının ısınma olduğunu düşünüyorum. Lakin CD sürücüsünde de bir sıkıntı olabilir, muhtemelen PS4'ün gücünden çalıyor, bu da performans düşüşüne sebebiyet veriyordur.

Bazı CD'leri taktığım zaman CD sürücüsünden takırtılar geliyor bu normal mi?
4: PS4 bulunduğu yerden kaynaklı hava alamıyor olabilir, bu da FPS düşüşü ve kasma anlamına gelir.

Sistem ömrünü ne zaman tamamlar?

Son düzenleme:
Bazı CD'leri taktığım zaman CD sürücüsünden takırtılar geliyor bu normal mi?

Sistem ömrünü ne zaman tamamlar?

Nasıl kullanıldığına göre değişir. Mesela haftada 3 saat oynadığımızı varsayalım, 5 yıl içinde tamamlar ömrünü. Ancak günde 3 saat oynuyorsak, 4 sene falan dayanır. Bir de elektrik kesintileri ömrünü kısaltır.

Nasıl kullanıldığına göre değişir. Mesela haftada 3 saat oynadığımızı varsayalım, 5 yıl içinde tamamlar ömrünü. Ancak günde 3 saat oynuyorsak, 4 sene falan dayanır. Bir de elektrik kesintileri ömrünü kısaltır.

Ömrünü tamamladığında neler olur? Çünkü fazla elektrik kesintisi yaşadı PS4.
Ben sıkıntının ısınma olduğunu düşünüyorum. Lakin CD sürücüsünde de bir sıkıntı olabilir, muhtemelen PS4'ün gücünden çalıyor, bu da performans düşüşüne sebebiyet veriyordur.

PS4'ü açar açmaz bir Mount and Blade Warband açıyorum ve özel oyundan 100'e 100 savaş açıyorum ve FPS düşüşü hissediliyor daha yeni açtığım için makineyi ısınması mümkün değil sorun PS4 değil mi yoksa oyunda o kadar büyük savaşlarda kasması normal mi?

Ömrünü tamamladığında neler olur? Çünkü fazla elektrik kesintisi yaşadı PS4.

PS4'ü açar açmaz bir Mount and Blade Warband açıyorum ve özel oyundan 100'e 100 savaş açıyorum ve FPS düşüşü hissediliyor daha yeni açtığım için makineyi ısınması mümkün değil sorun PS4 değil mi yoksa oyunda o kadar büyük savaşlarda kasması normal mi?

Tahminimce elektrik kesintilerinden dolayı fazla zarar görmüş senin PS4. Canını sıkmak istemem ancak normalde kasması imkansız ya da aşırı düşük bir ihtimal. Yani senin PS4'ün devreleri ölmüş artık. Yine oyun oynarsın ancak eskisi gibi en yüksek performansta olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı