PS4'ün ne kadar ömrü kaldı?

Gene o kartlar DLSS FSR'la çok daha yüksek FPS alabiliyor. Örneğin Xbox Series X de oyun yapımcısı diyor ki ben bu aletede oyunumu çıkaracağım. Ama bu alet benim oyunumun grafiklerini karşılamıyor. Deyip grafikleri kısıyorlar. Sonra karşımızıda PS3 dönemdinden kalma textureli bir ton oyun çıkıyor. Tek bir platforma odaklanan oyunlarda ise TLOU2 gibi gerçekten güzel grafikler görebiliyoruz çünkü o şirket sadece oyunu PS konsollarına entegre ediyor. Ama rezil Xbox Series S'e bakıyorlar PS4 Pro gibi bir alet. Bu aletede oyun çıkarmak için grafikleri düşürüyorlar. Sonra görüyoruz ki grafik anlamında hiçbir şey yok. Yıllardır bu böyle. Bir PC'ye çıkmış oyunlara bak Crysis Age of Empires vb... Çok devrimsel grafiklere sahip çok daha iyi oyunlar. O yüzden yıllardır konsollar gelişimi yavaşlatıyor. Bir de başımıza bu rezil konsol çıktı o iyice durdu. PS6 jenersoynunda adam gibi konsollar gelirse daha iyi oyunlar görebileceğiz.

Öncellikle konsollardada FSR teknolojisi var ve yeni çıkan FSR 3.0 da konsollarada gelecek. Ve senin dediğin gibi TLOU2 mesela çok gücsüz bir konsol olan PS4'e çıktı olay optimizasyonda biter şu an Jedi survivor xbo ve PS4 nesline gelebiliyorsa yapımcılar SX'dede PS5 dede mis gibi çalıştırır ama optimizasyona uğraşmiyorlar ve xsx ve PS5'te bulanık bir görüntü ortaya çıkıyor yapımcıların derdi paradır yapımcıda 10-13 milyon arası kullanıcısı olan XSS platformunu es geçmez çünkü oradanda gelir elde edecek PS4 ve Xbo'yu hala kullanan milyonlarca kişi olmasa kimse P4 ve Xbo'ya oyun çıkartmaya uğraşmazdı yapımcı oyunun satması için güçsüz ekran kartlarınada optimize etmeye uğraşacaktı zaten ortada XSS diye bir şey olmasa dahi.

Öncellikle konsollardada FSR teknolojisi var ve yeni çıkan FSR 3.0 da konsollarada gelecek. Ve senin dediğin gibi TLOU2 mesela çok gücsüz bir konsol olan PS4'e çıktı olay optimizasyonda biter şu an Jedi survivor xbo ve PS4 nesline gelebiliyorsa yapımcılar SX'dede PS5 dede mis gibi çalıştırır ama optimizasyona uğraşmiyorlar ve xsx ve PS5'te bulanık bir görüntü ortaya çıkıyor yapımcıların derdi paradır yapımcıda 10-13 milyon arası kullanıcısı olan XSS platformunu es geçmez çünkü oradanda gelir elde edecek.

Orayıda es geçmek istemediği için grafik düşüruyorlar işte.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gidin şu videoyu izleyin.

Orayı da es geçmek istemediği için grafik düşüruyorlar işte.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gidin şu videoyu izleyin.

Bu videoyu izleyeli 1 hafta oldu biliyorum ama benim demek istediğim şey ortada XSS diye bir şey olmasa dahi aynı şey olacaktı Unreal Engine 5 ile yapılmış remnant 2 ile immortals of aveumun 4090 testine bak mesela 4090 gibi güçlü bir kartta dahi nispeten düşük FPS'ler veren oyunlar tabii Ultra ayarlarda ama fark etmez şu anda yapımcılar Unreal Engine 5 motorunuda öğrenmeye çalışıyor ve bu motorunda düzgün bir şekilde öğrenildiğinde ve doğru düzgün optimize edildiğinde oyunların sistem gereksinimleri düşer hep dediğim gibi olay optimizasyonda biter yapımcı yeni oyun motorlarının optimizasyonları öğrenildiğinde işler kolaylaşacaktır diye düşünüyorum ve 500. kez diyorum ama tekrarliyacağım en çok kullanılan ekran kartları XSS gücüne denk yani XSS olmasa dahi aynı şey olacaktı.

Bu videoyu izleyeli 1 hafta oldu biliyorum ama benim demek istediğim şey ortada XSS diye bir şey olmasa dahi aynı şey olacaktı Unreal Engine 5 ile yapılmış remnant 2 ile immortals of aveumun 4090 testine bak mesela 4090 gibi güçsüz bir kartta dahi nispeten düşük FPS'ler veren oyunlar tabii Ultra ayarlarda ama fark etmez şu anda yapımcılar Unreal Engine 5 motorunuda öğrenmeye çalışıyor ve bu motorunda düzgün bir şekilde öğrenildiğinde ve doğru düzgün optimize edildiğinde oyunların sistem gereksinimleri düşer hep dediğim gibi olay optimizasyonda biter.

Yani hiçbir oyun geliştiricisi düzgün optimizasyon yapamıyor mu? Yapabiliyorsa 3 örnek varin. Ama 3.parti şirketler olsun yoksa PS'ye yapılan oyunlara o şirket yıllardır oyun çıkarıyor. O yüzden konsolun inciğini cıncığını biliyor.

Yani hiçbir oyun geliştiricisi düzgün optimizasyon yapamıyor mu? Yapabiliyorsa 3 örnek varin. Ama 3.parti şirketler olsun yoksa PS'ye yapılan oyunlara o şirket yıllardır oyun çıkarıyor. O yüzden konsolun inciğini cıncığını biliyor.

Yeni nesil konsolların'da inciğini cinciğini öğrensinler diye uğraşiyor Xbox tarafı phil spencer açıkladı yapımcıların konsollarımızın marifetlerinin tamamını kullanmaları için uğraşiyoruz diye örneklere gelecek olursak.

1-Layers of Fear oyun UE5 ile yapılıp doğru düzgün çalışan tek oyun.
2-Hogwarts Legacy konsol tarafında oyunculara xsx ve ps5'de 5 xss de 3 seçenek verip oyuncuların isteğine bırakıp gayet iyi bir iş cıkardılar.
3-Dead Island 2 Okadar güzel grafikleri olmasına rağmen ps4'de bile çalışıyor.

Okuduğum bir haberde konsollar çıkmadan önce geliştiricilere gösterilip onay alınır diye okudum eğer nesli geride tutucak olsa ben izin verileceğini sanmiyorum okuduğum habere göre konuşuyorum umarım bir yanlışım yoktur.

Videoda arkadaşında dediği gibi PS5 exc olan ff XVI'nin düzgün çalışmasını engelleyen neydi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı