PS5 almak için sebepler nedir?

Cidden çok uyguna oturan bir sistem olmuş bu sayede birde üstüne bursum cebimde kalıyor
Yani PC'deki özgürlük olayı varken konsol almak bana aşırı saçma geliyor artık. Özel oyun devri de bitti. Türkiye şartlarında bir öğrenciyseniz PC'den şaşmayın derim. PC'ye yatırım yapmak en iyisi. Ama drop sorunu yaşıyormuşsunuz umarım en kısa sürede çözersiniz. Ekran kartı dışında bir parçadaysa sorun ayrı sıkıntı.

PS 5 almak için tek sebep GTA 6 olabilir. O da biraz sabırlıysanız 6 ay - 1 seneye en geç gelir PC'ye.

Ekran kartı yetersiz gelmeye başladıysa yapacağınız yükseltme sizi 1080p Medium oyunculuktan, 2K Ultra oyunculuğa çıkarabilir.

PS5'in GTA 6'nın hakkından gelebileceğini düşünüyor musunuz cidden? 1080p Low 30 fps falan çalışır yani. FF 7 Rebirth'ü bile çamur gibi çalıştırdıktan sonra kimse ciddiye almıyor artık PS 5'i. (PC karşısında...)
Teknoloji Gta 6 çıkacak diye bir anda arşa çıkmadı onların da yapacağı görsel seviye belli. Konsola göre optimize edecekler. Koskoca Rockstar milletin oyunu oynayamayacağı bir cihaza en çok satacak oyunlarını çıkarmazlar elbette. Konsol Gta serisi için çok önemli paranın önemli bir kısmını konsol oyuncularından kazanıyorlar. Gta'yı geç Sony kendisi de oyun yapacak ve konsol onları da erken oynatacak. İlla ki AAA oyun yapmaya dönecektir Sony ki hiç oyun yapmıyor değiller.

Ben de kullanıyorum hocam şöyle örnekleyeyim. Tlou 2 mesela indirime girdiğinde 1000 TL indirimsiz 1300 civarı. Gow ragnarok Steam üstünde pahalı ama konsol üstünde indirimle yine çok uyguna geliyor bilgisayarda oyun yeni sayıldığı için indirim almıyor. Allah için zaten oyun yeni değilse kim tam fiyattan satın alıyor şu ekonomide? Spiderman oyunları mesela konsolda 300 400 TL iken bilgisayarda çok daha pahalı. Bu oyunların çoğunun Plus'ta olması apayrı bir avantaj zaten. Şuan bilgisayarda Until Dawn oynamak isterseniz 60 dolar iken konsolda 2015 versiyonu Plus'ta var. Eski sürümü bilgisayarda oynayamazsınız. Sony'nin oyunlarının bilgisayarda nasıl çalıştığını herkes biliyor zaten Gow'da Vram'den dolayı oyunu açılmayanlar mı dersin Tlou'da droptan oynamayanlar mı dersin Until Dawn'ın optimizesinin olmaması mı dersin herşey var.
Saydığın örneklerdeki oyunlar Ps ve Pc ye aynı anda gelmedi. Ps de yıllardır duran oyunların fiyatı şuan çok uygun. Fakat en yakın örnek vereceksek Horizon Zero Dawn Remastered iki platformda da aynı fiyatta. İndie oyunlar hatta mesela Nfs Unbound Ps de uçuk fiyatlarda.

Genel olarak Pc ya ucuz yada eşit fiyatta oluyor. Ps nin ucuz olduğu oyunlar ghost of tsushima, infamous gibi yıllardır aynı fiyatta kalmış oyunlar.

Saydığın örneklerdeki oyunlar Ps ve Pc ye aynı anda gelmedi. Ps de yıllardır duran oyunların fiyatı şuan çok uygun. Fakat en yakın örnek vereceksek Horizon Zero Dawn Remastered iki platformda da aynı fiyatta. İndie oyunlar hatta mesela Nfs Unbound Ps de uçuk fiyatlarda.

Genel olarak Pc ya ucuz yada eşit fiyatta oluyor. Ps nin ucuz olduğu oyunlar ghost of tsushima, infamous gibi yıllardır aynı fiyatta kalmış oyunlar.
Plus'a eklenen oyunları işe katınca konsol normal olarak özel oyunlar için daha iyi oluyor. Zaten hiçbir PS oyunu PC'ye aynı anda çıkmadı Tlou part 1 hariç. Zaten Sony son yıllarda çok fazla AAA oyun yapmadı verilebilecek en fazla örnekler bunlar ve onlar da şuan indirimlerde konsolda daha ucuz. 2018 Gow bilgisayarda dolar kuru yüzünden çok pahalı iken konsolda daha ucuz. Zaten 2 sene sonra gelmesi ayrı bir falso. Part 2 örneği gibi bilgisayara daha bunlar yeni geliyor o yüzden şuanda konsolda daha ucuz kalıyorlar indirim almıyor çünkü PC sürümleri.

Teknoloji Gta 6 çıkacak diye bir anda arşa çıkmadı onların da yapacağı görsel seviye belli. Konsola göre optimize edecekler. Koskoca Rockstar milletin oyunu oynayamayacağı bir cihaza en çok satacak oyunlarını çıkarmazlar elbette. Konsol Gta serisi için çok önemli paranın önemli bir kısmını konsol oyuncularından kazanıyorlar. Gta'yı geç Sony kendisi de oyun yapacak ve konsol onları da erken oynatacak. İlla ki AAA oyun yapmaya dönecektir Sony ki hiç oyun yapmıyor değiller.
GTA 5 PS3'e çıkmıştı 25 fps, pikselleşen grafiklerde bitirmiştim o zamanlar. Tabii ki oyun yayınları pek yoktu o zaman. Daha iyisini görmediğim için iyi sanırdım.. Ama şu an PS 5 ile en optimize durumda 1080p Medium çalışır, yine iyi gözükür orası ayrı konu ama PS 5 Pro ile oynayan ya da 5090 ile takılan yayıncıları izleyince birkaç aya bütün tadı damağında kalır diye düşünüyorum. Elbette çok kötü gözükmeyecek ama Pro'nun yanında ve PC'nin yanında pek iyi gözükme ihtimali de yok gibi aletin donanımı belli yani.

Yakın gelecekte özel oyun Part III gözüküyor sanırım sadece emin değilim. Astro Bot'u maskot yapmaya çalışıyorlar onu belki de hiç getirmezler, Dual Sense'siz çok anlamlı bir oyun da değil zaten. Onun dışında özel oyun devri bitti.

Son düzenleme:
Plus'a eklenen oyunları işe katınca konsol normal olarak özel oyunlar için daha iyi oluyor. Zaten hiçbir PS oyunu PC'ye aynı anda çıkmadı Tlou part 1 hariç. Zaten Sony son yıllarda çok fazla AAA oyun yapmadı verilebilecek en fazla örnekler bunlar ve onlar da şuan indirimlerde konsolda daha ucuz. 2018 Gow bilgisayarda dolar kuru yüzünden çok pahalı iken konsolda daha ucuz. Zaten 2 sene sonra gelmesi ayrı bir falso. Part 2 örneği gibi bilgisayara daha bunlar yeni geliyor o yüzden şuanda konsolda daha ucuz kalıyorlar indirim almıyor çünkü PC sürümleri.
Hiç konsol sahibi olmamış veya özel oyunları deneyimlememiş birisi için plus çok güzel nimet zaten. Ama daha önce konsol kullanan birisi için özel oyunları oynamışsa başka oyunlara bakıyor onların fiyatları da karşımızda.

Sony güzel politika yapıyor kendi oyunlarını kendi mağazasında uyguna satıp.
GTA 5 PS3'e çıkmıştı 25 fps, pikselleşen grafiklerde bitirmiştim o zamanlar. Tabii ki oyun yayınları pek yoktu o zaman. Daha iyisini görmediğim için iyi sanırdım.. Ama şu an PS 5 ile en optimize durumda 1080p Medium çalışır, yine iyi gözükür orası ayrı konu ama PS 5 Pro ile oynayan ya da 5090 ile takılan yayıncıları izleyince birkaç aya bütün tadı damağında kalır diye düşünüyorum. Elbette çok kötü gözükmeyecek ama Pro'nun yanında ve PC'nin yanında pek iyi gözükme ihtimali de yok gibi aletin donanımı belli yani.
Gta5 ps3 te 30fps, Rdr2 ps4 5 te 30fps muhtemelen Gta6 da 30fps oynatır. Eğer yayıncıları izleyip tadın damağında kalacaksa bence ekran kartını upgrade et. (Pardon konu sahibi sen sanmıştım)

Hiç konsol sahibi olmamış veya özel oyunları deneyimlememiş birisi için plus çok güzel nimet zaten. Ama daha önce konsol kullanan birisi için özel oyunları oynamışsa başka oyunlara bakıyor onların fiyatları da karşımızda.

Gta5 ps3 te 30fps, Rdr2 ps4 5 te 30fps muhtemelen Gta6 da 30fps oynatır. Eğer yayıncıları izleyip tadın damağında kalacaksa bence ekran kartını upgrade et.
30 fps'e kadar ulaşıyor sabit veremiyor yanlışınız var. Konu sahibi değilim bu arada. Yarın 5080 alacağım konudan bağımsız olarak GPU ihtiyacım yok yani.

Gta5 ps3 te 30fps, Rdr2 ps4 5 te 30fps muhtemelen Gta6 da 30fps oynatır. Eğer yayıncıları izleyip tadın damağında kalacaksa bence ekran kartını upgrade et. (Pardon konu sahibi sen sanmıştım)
Hocam konu sahinini bilmeden nokta atışı soru cevap yapmışs8nız helal olsun

Ancak bende 25k dan çıkmasını zor buluyorum çünkü geçen donanım arşiv kanalındaki adam da demişti 4000 serisi bu fiyatta iken türkiyedeki kazıkçılar bunu bu fiyatta bırakmıyacak diye. Ya gerçekten 30 k çıkarsa
Galax gibi markalar 30 binden satacaktır yüksek ihtimal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı