Eğer 5070 alırsam çok daha avantaj alıcam ancak kullanmak için çok daha fazla para lazım olucak yani? Ben öğrenciyim hocam bursumu biriktirerek yapıyorum herşeyi ama ps gerçekten insanlar yetersiz buluyorsa bi sebebi olmalı. İlk defa bir ps kullanacaktım bu yüzden nasıl hissettiğini hiç bilmiyorum bu konularda biraz cahil kalıyorum
Ben de aynı şekilde yapıyorum hocam konsolu babam sağolsun aldı bana yatan bursla da taksitle parçalar alıyorum. O yüzden farkındayım para kıymetli. Ama tamamen size bağlı bir durum eğer kalan parçalarınız eskiyse işlemci güç kaynağı gibi bunları değiştirmeniz de gerekebilir. Güç kaynağı belki sorun olmaz çok enerji çekmez zaten 5070 ama işlemci yüzünden ekran kartından tam verim alamayabilirsiniz bunları araştırmak gerekiyor. Konsolun avantajlarını ve dezavantajlarını aşağıya yazacağım ona göre karar verin derim.
+Ucuza özel oyunlara ve diğer firmaların oyunlarına ulaşmak için Plus çok iyi bir sistem. Çoğu PS özel oyunu katalogda var bilgisayara gelmesi uzun sürecek belki hiç gelmeyecek eski PS oyunlarını da oynayabiliyorsunuz Medievil gibi.
+Dualsense'i kullanmak çok keyifli Uncharted gibi aksiyonlu oyunlarda tetik efektleri ve televizyon ekranı varsa hissiyatı güçlendiriyor. Taramalı silahlar kullandığınızda resmen aiminizi bozabiliyor R2'deki geri tepme öyle hoş yapmışlar.
+Taşınabilir olması bir avantaj uzun süreli biryere kalmaya vb gittiğinizde bir el konsolunuz yoksa PS'i taşımak bilgisayardan çok daha kolay.
+Konsolun SSD'si çok hızlı bir oyundan diğerine geçmek 20 25 saniye sürüyor şakasız. Hızlıca modunu değiştiriyor insanın.
+İleride çıkacak özel oyunları zamanında oynama şansı sunuyor Gta 6 ilk çıktığında sadece konsola gelecek. PS özel oyun yapmayı bırakmayacak sonuçta illaha yeni bir Tlou veya Gow gelecektir. 2 sene oynayınca ister istemez spoiler yiyebiliyorsunuz oyunun keyfi azalıyor.
+Diskli oyun almak zor olsa da yeni çıkacak pahalı oyunları disk olarak alıp oynayıp satabilirsiniz. Örnek Black Ops 6 alırsınız her sene yeni COD çıkıyor zaten yenisi çıkınca satarsınız neredeyse bedavaya gelir. Ama disk almak her oyunda bu kadar karlı değil.
+Güvendiğiniz birisi varsa onunla kardeşlik sistemini kullanabilir oyunları ortak alabilirsiniz.
+Cihazın stabil olması güzel çökme donma gibi sorunları ya yaşamazsınız ya da çok nadir yaşarsınız.
-Cihazın gücü aman aman değil. Performans modunda AAA oyunları 60 Fps oynatır kalite moduna alırsanız 30 Fps oynarsınız ki çekilecek çile değil bence. Modern olması gereken bir konsolun kalite modunda 30 Fps almaması gerekiyor bence. Ama her oyunda 30-60 Fps alacaksınız diye birşey yok bazı oyunlarda 120 de alabilirsiniz ki 120 Fps limit zaten.
-Bana pek öyle gelmese de insanlar oyun fiyatlarından şikayetçi. Ki bazı oyunlar gerçekten öyle yeni çıkacak olan Doom oyunu bilgisayarda 1800 TL civarlarındayken konsolda 2700 civarlarında. Ama tam tersi şekilde bazı oyunlar da bilgisayardan daha ucuz. 150 TL'ye Cod 2019 almışlığım var. Fiyatları dengesiz yani anlayacağınız. Aklıma başka bir - gelmedi gelen varsa onlar bilgilendirir.