PS5 digital Edition vs Xbox Series S

~Astro~

Decapat
Arkadaşlar başlıktan da görebileceğiniz üzere soru bu. PS5 digital Edition'mu yoksa Xbox Series S'mi? Aynı zamanda bu benim ilk konsol deneyimim olacak. PlayStation exclusive oyunları beni cezbediyor (örneğin Stray, Hogwarts Legacy vb.) ama Xbox Series S + Gamepass almak daha makul geliyor, siz olsaydınız hangisini alırdınız sebepleri ile birlikte yazarsanız çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
Xbox Series S'den yana olurdum, Xbox'u seviyorum, One S ve 360'a sahibim ikiside hala taş gibi. Üstelik gamepass sayesinde daha kolay oyunlara erişebiliyorsunuz.
Evet. XBOX donanım tarafında Playstation'dan daha iyi ama Gamepass'teki oyunlar bana biraz garip geliyor. Hani olur ya bilgisayarınızda böyle boyutları 2-20GB arasında olan eğlenceli AA oyunlar, heh işte GamePass kütüphanesindeki oyunlar bana öyle gibi geliyor. Evet, aralarında iyi yapımlar da var ama genel olarak bahsettiğim gibi oyunlar hakim. İşte, beğendiğim oyunlar şunlar:
Ark Survival Evolved
Batman Arkham Knight
Cities Skylines
Dead By Daylight
Dishonored 2
Pes 2020
F1 2019
Fallout 76
Fallout New Vegas
Farming Simulator 17
Forza Horizon 4
Goat Simulator
Hello Neighbour
Metro 2033 Redux
Minecraft
Minecraft Dungeons
Mortal Kombat X
Mount And Blade Warband
Overcooked 2
PUBG
Resident Evil 7
Sea Of Thieves
Secret Neighbour
Sniper Elite 4
Tekken 7
The Elder Scrolls Online
The Escapists 2
The Long Dark
The Walking Dead Full Series
The Witcher 3
TABS
Untitled Goose Game
Wolfenstein YoungBlood
Yakuza Kiwami
Yakuza Kiwami 2

Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Zaten PS5'i aldıktan sonra oyun almak da ayrı bir dert. PS5'de yeni AAA oyunlar 80 Euro, Xbox Series S ve X'de 60 Euro. Gamepass de alırsan kafan da rahat olur.

Edit: Xbox'da bazı oyunlar 60, bazı oyunlar 70 Euro. Neye göre daha pahalı bilmiyorum. Ama iki türlü de PS5 oyunları daha pahalı.

Ps oyunlarının ücretini karşılayabileceğinizi düşünüyorsanız alınabilir ama unutmayın Microsoft bir sürü stüdyo satın aldı ve bunlar gayet iyi stüdyolar. Çıkacak oyunların da anında Gamepass'e gelmesi ayır güzel. Bence zamanınız oyun oynamak için bolsa ve bütçenizi de zora sokmak istemiyorsanız series s alınmalı ama boş vaktiniz kısıtlı ise ve oynamışken daha film gibi doyurucu oyunlar oynayayım diyorsanız PS5 daha iyi olacaktır. Zaten çok süre ayıramayacağınız için ayda 1-2 oyun falan alırsınız.(2 oyun bile 1000TL+ yapabiliyor ama :()

İyi bir bilgisayarınız varsa, 3-4 yıl içinde birkaç parçasını da yenileyebilecekseniz, maddi durumunuz da iyiyse PS5 öneririm. Game Pass'in neredeyse tamamı PC'de de var, üstelik daha ucuz. EA Play de ekleniyor 15 Aralıkta, XBOX Studios'un yeni bütün oyunları hem PC hem konsol Game Pass'ine eklenecek. Yani iyi bir bilgisayarınız varsa, XBOX açıkçası biraz gereksiz kalıyor.

Ama PS5 ciddi bir maddi yük ile gelecek size. Diskli alıp oyun takası yapabilirsiniz, yakın bir arkadaşınız varsa dijital alıp kardeşlik yoluna gidebilirsiniz. İlk konsolunuz olacağı için PS5'in yanında PS Plus aldığınızda koleksiyon olarak verdiği oyunlar, koleksiyonun dışında son dönemde çıkan exclusiveler gibi onlarca muhteşem oyun sizi bekliyor. Ve bu oyunların hepsi eski nesil, yeni nesilde çok daha iddialı, çok daha başarılı oyunlar gelecektir.

Benim param var, kafam rahat olsun oyun oynamak istiyorum, bilgisayarım da fena değil diyorsanız, öncelikle yurtdışından olmak üzere PS5 öneririm. Bilgisayarınız yoksa, maddi olarak da pek iyi değilseniz XBOX sizi mutlu eder.

Benim şahsi düşüncelerim bu şekilde.

İyi bir bilgisayarınız varsa, 3-4 yıl içinde birkaç parçasını da yenileyebilecekseniz, maddi durumunuz da iyiyse PS5 öneririm. Game Pass'in neredeyse tamamı PC'de de var, üstelik daha ucuz. EA Play'de ekleniyor 15 Aralıkta, Xbox Studios'un yeni bütün oyunları hem PC hem konsol Game Pass'ine eklenecek. Yani iyi bir bilgisayarınız varsa, Xbox açıkçası biraz gereksiz kalıyor.

Ama PS5 ciddi bir maddi yük ile gelecek size. Diskli alıp oyun takası yapabilirsiniz, yakın bir arkadaşınız varsa dijital alıp kardeşlik yoluna gidebilirsiniz. İlk konsolunuz olacağı için PS5'in yanında PS Plus aldığınızda koleksiyon olarak verdiği oyunlar, koleksiyonun dışında son dönemde çıkan exclusiveler gibi onlarca muhteşem oyun sizi bekliyor. Ve bu oyunların hepsi eski nesil, yeni nesilde çok daha iddialı, çok daha başarılı oyunlar gelecektir.

Benim param var, kafam rahat olsun oyun oynamak istiyorum, bilgisayarım da fena değil diyorsanız, öncelikle yurtdışından olmak üzere PS5 öneririm. Bilgisayarınız yoksa, maddi olarak da pek iyi değilseniz Xbox sizi mutlu eder.

Benim şahsi düşüncelerim bu şekilde.

Hocam şimdi iyi güzelde bir exclusive oyun 620 TL. Tabii PS kardeşliği de olabilir. Ama Game Pass olayı şöyle; PC'den dolayı amaçsız kalmıyor. Sistem eskiyecek, parça upgrade yapılacak. Ekrank kartına işlemci yetmeyecek. Bir de işlemci alacak. Anakart uymayacak bir de anakart alacak. Kısaca Xbox işlevsiz kalmıyor diye bir dünya yok. Tabii exclusive Games istiyorum derse PS5 alsın. Ancak Game Pass'e EA Play gelmesi bayağı bir cezbedici oldu.

Hocam şimdi iyi güzelde bir exclusive oyun 620 TL. Tabii PS kardeşliği de olabilir. Ama Game Pass olayı şöyle; PC'den dolayı amaçsız kalmıyor. Sistem eskiyecek, parça upgrade yapılacak. Ekrank kartına işlemci yetmeyecek. Bir de işlemci alacak. Anakart uymayacak bir de anakart alacak. Kısaca Xbox işlevsiz kalmıyor diye bir dünya yok. Tabii exclusive Games istiyorum derse PS5 alsın. Ancak Game Pass'e EA Play gelmesi bayağı bir cezbedici oldu.

Hocam PC'nin dertleri konusunda haklısınız, ancak ben 8 yıllık i7-2600K işlemci ve GTX 1070 ile şu anda 60 FPS orta-yüksek ayarda RDR2 oynayabiliyorum. Son 1-2 yılda toplanmış, kaliteli bir PC (şu an böyle bir PC'yi toplamak en az 9000 TL zaten) önümüzdeki 6-7 seneyi bir şekilde götürür. Parası olan, bunu yapabilecek kişiler için Xbox biraz işlevsiz açıkçası. Çünkü iyi bir PC + PS5 dediğiniz şu anda 9000 + 8300 olarak paketleniyor. Bu bütçe ile Series S'i karşılaştırmak çok doğru değil, günün sonunda 5000 liralık bir konsol. Çok bariz bir alım gücü farkı var yani. Anlatmaya çalıştığım oydu.

Bütçe sıkıntısı çeken için günümüzde iki çözüm var. İyi bir internet bağlatıp GeForce Now'a yönelebilirsiniz, ya da Series S. İkisi de oldukça mantıklı, mis gibi çözümler.

Bütün bu sebeplerle benim bu tercihteki ana kriterim para. Benim şahsen bilgisayarımın ömrü bitti bitecek, 2 sene daha dayanmasını istiyorum üniversite bitene kadar. Bittiğinde yeni bir sistemi rahat toplayabilirim. Gamepass'teki yüzlerce oyunu oynayacak zamanım ya da motivasyonum yok, oynadığım asıl oyunları PS Exclusiveleri oluşturuyor, ve son dönemde çıkan hepsini 450 TL civarında aldım, oynadım, 350-400 civarına sattım. Sonrasında %50 indirime girdiklerinde de kalıcı olarak alıyorum. Bunları yapabiliyorum çünkü çok şükür maddi durumum iyi. Birçok oyunu PC'de oynamak konsola kıyasla çok rahat.

Ama tekrar söylüyorum, PC + PS5 ile Xbox Series S zaten aslında kıyaslanmaması gereken bir ikili. PC'niz yoksa veya yetersizse, tek başına PS5 ile tek başına Series S kıyasında ben de Series S veya GeForce Now + iyi internet öneriyorum

Burada çok kritik bir nokta var ki tam arası aslında. Galiba arkadaşımız da orada, PC+PS5 alacak kadar rahat değil maddi açıdan, ama PS5'in maddi yükünü de kaldırabilir. Ben bu durumda PS5 öneririm şahsen. Çünkü daha önce PS4 exclusivelerini oynamamış biri, PS Plus ve takas-kiralama yoluyla Game Pass'teki hiçbir oyundan alamayacağı keyfi exclusive oyunlardan alabilir. Eğer hikaye ağırlıklı, bol cutscene ve diyaloglu oyunları seviyorsa. Ben yıllardır oyun oynuyorum, PS oyunlarından aldığım keyfi hiçbir oyundan almıyorum açıkçası, Witcher 3 ve RDR2 hariç.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı