İyi bir bilgisayarınız varsa, 3-4 yıl içinde birkaç parçasını da yenileyebilecekseniz, maddi durumunuz da iyiyse PS5 öneririm. Game Pass'in neredeyse tamamı PC'de de var, üstelik daha ucuz. EA Play'de ekleniyor 15 Aralıkta, Xbox Studios'un yeni bütün oyunları hem PC hem konsol Game Pass'ine eklenecek. Yani iyi bir bilgisayarınız varsa, Xbox açıkçası biraz gereksiz kalıyor.
Ama PS5 ciddi bir maddi yük ile gelecek size. Diskli alıp oyun takası yapabilirsiniz, yakın bir arkadaşınız varsa dijital alıp kardeşlik yoluna gidebilirsiniz. İlk konsolunuz olacağı için PS5'in yanında PS Plus aldığınızda koleksiyon olarak verdiği oyunlar, koleksiyonun dışında son dönemde çıkan exclusiveler gibi onlarca muhteşem oyun sizi bekliyor. Ve bu oyunların hepsi eski nesil, yeni nesilde çok daha iddialı, çok daha başarılı oyunlar gelecektir.
Benim param var, kafam rahat olsun oyun oynamak istiyorum, bilgisayarım da fena değil diyorsanız, öncelikle yurtdışından olmak üzere PS5 öneririm. Bilgisayarınız yoksa, maddi olarak da pek iyi değilseniz Xbox sizi mutlu eder.
Benim şahsi düşüncelerim bu şekilde.