PS5 DualSense sol analog kayıyor

Rennala

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 7 aydır DualSense kullanıyorum. Bugün Elden Ring oynarken karakter sola doğru gitmeye başladı. Oyunla mı alakalı olduğunu anlamak için RDR2'de denedim ve onda da aynı sorunla karşılaştım. Ürünü tanıdık bilgisayarcıdan aldım orijinal. Gamepad test sitesinde de sorunu doğruladım, sadece sol analogda bu sıkıntı var. Garanti fatura ve ürünün kutusunu kaybettim. Ne yapmalıyım?

Bu sorun drift problemi olarak geçiyor. Analogların tasarımı yüzünden PS1 döneminden beri var bu problem. Garantiyi kaybetmemiş olsaydınız Sony'nin garantisi bu tarz kullanıcı kaynaklı olmayan hatalarda direkt yeni ve sıfır bir ürün veriyordu size. Şu anda garanti belgeniz olmadığı için bir teknik servisten yeni analog çubuk ile değiştirmesini isteyebilirsiniz.

Bu sorun drift problemi olarak geçiyor. Analogların tasarımı yüzünden PS1 döneminden beri var bu problem. Garantiyi kaybetmemiş olsaydınız Sony'nin garantisi bu tarz kullanıcı kaynaklı olmayan hatalarda direkt yeni ve sıfır bir ürün veriyordu size. Şu anda garanti belgeniz olmadığı için bir teknik servisten yeni analog çubuk ile değiştirmesini isteyebilirsiniz.

Şu anda tek çarem tamir edebilecek bir mağazamı bulmak?

Şu anda tek çarem tamir edebilecek bir mağaza mı bulmak?
Garanti belgesi olmadığı için ve kesin bir çözüm için tamir edecek yer bulmak en mantıklısı. Onun dışında analogların kenarlarındaki boşlukları hava tutmak, etil alkole batırılmış kulak çöpü ile analogların kenarlarını temizlemek gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. Bazen problemi gerçekten çözmekle birlikte kalıcı bir çözüm olmuyorlar. Bu yöntemlerin işe yarama sebebi ise bazı kontrol cihazlarının analogları kirlenince de bu drift problemini yapabiliyor. Eğer sizinki de kirden kaynaklıysa o yüzden olmuştur. Ha her analog çubuğu kirlendi diye drift yapmıyor. Bazıları kirlense de düzgün çalışıyor. Bu yüzden zaten çubukları değiştiren bir mağaza bulmak en doğrusu.

Garanti belgesi olmadığı için ve kesin bir çözüm için tamir edecek yer bulmak en mantıklısı. Onun dışında analogların kenarlarındaki boşlukları hava tutmak, etil alkole batırılmış kulak çöpü ile analogların kenarlarını temizlemek gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. Bazen problemi gerçekten çözmekle birlikte kalıcı bir çözüm olmuyorlar. Bu yöntemlerin işe yarama sebebi ise bazı kontrol cihazlarının analogları kirlenince de bu drift problemini yapabiliyor. Eğer sizinki de kirden kaynaklıysa o yüzden olmuştur. Ha her analog çubuğu kirlendi diye drift yapmıyor. Bazıları kirlense de düzgün çalışıyor. Bu yüzden zaten çubukları değiştiren bir mağaza bulmak en doğrusu.

Teşekkür ederim deneyeceğim

Hocam benim aynı sorun F1 23 de başladı analog durduk yere sola çekiyor try hard oynuyorum birden az da olsa sola çekiyor ama tadı tuzu kaçırıyor sizinki işe yaradı mı?

İyi akşamlar merhaba tanıdık bir bilgisayarcıya gittim tamir etti ve sorun düzeldi. Ama ben bu sorun 2 veya 3 ay sonra tekrar meydana geliyor diye yenisini aldım, Bilkom garantili önceki de yaklaşık 2 aydır çekmece de duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı