PS5 GTA 6'da kaç FPS alır?

yigit3585

Hectopat
GTA 6 için konsol almayı düşünüyorum ama kararsızım. PS5 mi yoksa Pro modeli mi daha mantıklı olur? İlk kez konsol alacağım, aslında PC'yi yenilemek de bir seçenek ama bayağı masraflı oluyor. Sizce PS5'te GTA 6 nasıl performans verir?

Standart ps5'in ne olacağı belli değil ama Pro asla 30 Fps almaz. 4k çözünürlüklü Tv'lerde nasıl olur bilemem ama 1080p'de iki ayarda da kesinlikle 60 Fps alacak. Ki aslında 60'tan fazla alması lazım VRR desteklerse muhtemelen 60'ı geçer Pro baya güçlü cihaz çünkü. 1080p kalite modunda 30 almasının imkanı yok millet o cihaza 4k 60 Fps oynasın diye para veriyor zaten. Döneminde laf edilmemiş olabilir ama şuanda bir PS5 Pro 700 dolar. PS4 Pro da o kadar kötü alet değildi Rdr'nin o kadar düşük Fps verdiğine emin misiniz hocam performans modunda? Bana çok doğru gelmedi araştırmadım da garip yani.

Hocam eklemeyi unutmuşum şuan 2. fragmanda ki görüntüyü PRO 60 FPS verebilir. Yani PS5 PRO'nun performans modu düz kasa PS5 30 FPS vereceği seçenek olabilir. Oyun her sene cilalandığı için ben hala düz PS5 için daha cilalanacağını sanmıyorum şimdi PRO için cilalarlar 60 FPS oynamak isteyen düz PS5 görselliğinde oynayabilir ki bu kötü bir şeyde değil insanların zaten hayali bu yönde. Yani downgrade yaşayarak 60 FPS olmaz demek istediğim. Fragmanın sonunda ki "CAPTURED ON PS5" yazısı ve Rockstar'ın açıklamasına göre sanki bu oyun için bu görsellik 30 FPS. PRO da daha cilalanmış bir oyun isteyen 30 ama düz kasada ki görselliği 60 FPS oynayabilir gibi.

Oyuna 70-80 dolar denmiş ama o fiyattan yüksek çıkar bence.
Microsoft 80 doları koydu ortaya. Sony zaten koyar. Rockstar'ın en büyük hakkı zaten. 70 kesin olmaz ama 80, 90 minimum olabilir.

Hocam PS4 PRO iyiydi ancak RDR2 daha cilalanmış olabilir düz kasaya göre. Zaten PS5'te satılan RDR2 PS4 sürümü. Millet hala 60 FPS yapmadı diye yırtınıyor. Demek ki PS4 jenerasyonunda hep 30'muş.

Oyuna 70-80 dolar denmiş ama o fiyattan yüksek çıkar bence.
Çıkmaz ve çıkmamalı zaten. Millet bu kadar çıkıp Gta 6 100 dolar olacak şöyle olacak böyle olacak diye senelerdir muhabbet döndürmeselerdi bu konu hiç ortaya çıkmazdı bile. 100 dolar bir oyuna para verilmez. 70 dolar neyse tamam dedik de 90 100 dolar gibi saçma rakamları oyuncuların kabul etmemesi gerekiyor o paranın 3 4 katına konsol alıyorsun neredeyse. 80 dolar olursa yapacak pek birşey yok Nintendo taşı attı diyip geçeriz de 90 100 saçmalık.

70-80 saatlik hikayesiyle ve 10 yıl götürecek online deneyimiyle o paralar verilir.

Fidelity ve performance'ın geleceği şüpheli. 30 fps olur, bunu çoğu teknik uzmanlar söylüyor. Konudakiler çok iyimser diye düşünüyorum. PS 4'e rdr2 çıkarmakla bu oyun asla bir olmayacaktır tamamen farklı kulvarlar.
Digital Foundry güzelce analiz etmiş.
Şu fragmandan çıkardıklarına göre Rockstar oyundan RTGI'ı kaldıramaz çünkü oyunun doğal parçası olduğunu söylüyorlar. Bu noktada performance modu beklemiyorum ben. Oyun 1152 pikselde. Native 2k bile değil. Fps'e bu kadar takmıyorum ben, oyun gelsin yeter ki. Eğer 60 gelirse onlar için de bir sürpriz olacağını düşünüyorlar.

30 fps geldiğinde hiçbir şekilde oyuncu kaybetmezler... Rockstar bu konuda sayılı firmalardan biri. "60 gelmezse ne yaparız biz" gibi dertlerinin olduğunu asla düşünmüyorum. Oyun çok ağır, bazı yerlerden de kısmışlar. Her yeri rt bile yapamamışlar okyanus öyle değilmiş mesela küçük birikintiler falan öyleymiş. Görselliğe odaklanmalarını daha çok isterim şahsen de.

Son düzenleme:
Ulan zamanında GTA 5'i 2, 3 kez alanlara enayi diyorduk ama sırf 4K60 FPS için ve PC konforu için bizde alacağız. Adamlara bıraksalar 60 FPS konforundan ayrı ayrı çıkaracaklar Normalde PC oyuncusuyum ama 20 yılda bir çıkacak bir oyunu ve senaryosunu spoiler yemeden ilk günden deneyim etmeyi kim istemez.
O yüzden "sırf bir oyun için konsol alınır mı" eleştirisini pek doğru bulmuyorum.

Bu oyundan başka konsol aldıracak oyun var mıdır ki? Pro ile ps5'in farkını merak ediyorum en çok. Konsol almayı geçtim en son konsolu alsam mı diye düşünüyor insan . PC'ye kadar idare eder.

Bu oyundan başka konsol aldıracak oyun var mıdır ki? Pro ile ps5'in farkını merak ediyorum en çok. Konsol almayı geçtim en son konsolu alsam mı diye düşünüyor insan . PC'ye kadar idare eder.
Yok valla baksana herkes PS5 vs Slim, PRO konuları açıyor. Seneye de artık ekran kartı muhabbeti çoğalır. Normalde PC'ye acaba PS6 ile birlikte mi gelir diye düşünüyordum da bu adamlar ayrı ayrı remastered yaparlar 3 sene de kişi başı 3 tane oyun satarlar. Konsolu olmayanlar bile ön siparişe açılırsa oyun alırlar kütüphanede durur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…