PS5 için oyun tavsiyesi

PlayStation’da iki farklı sistem var:

1. Monthly Games (Aylık Oyunlar):
    • Her ay 3 ücretsiz oyun veriliyor.
    • Bu oyunlar PS+ aboneliğin olduğu sürece kalıcı olarak kütüphanene ekleniyor.
    • Örneğin, "March Monthly Games" şeklinde geçiyor.
    • Eki Görüntüle 2444823
  2. Game Catalog:
    • PS+ Extra ve Deluxe kullanıcılarına sunulan geniş bir oyun kataloğu.
    • Oyunlar belirli bir süreliğine eklenip, sonra kaldırılabiliyor.
    • Eğer oyun kaldırılmadan bitirmezsen, kaldırıldıktan sonra oynayamazsın.
    • Örnek: RDR2, Spider-Man gibi bazı büyük oyunlar bir süre sonra katalogdan çıkıyor.
    • Eki Görüntüle 2444824
Hocam dediğiniz doğrudur ama ben böyle birşey yaşamadım sanırım katalogda yeterli sürede kalıyor. Bilgilendirme için teşşekkürler.

Hocam dediğiniz doğrudur ama ben böyle birşey yaşamadım sanırım katalogda yeterli sürede kalıyor. Bilgilendirme için teşşekkürler.
Oyunlar Game Catalog’a eklendiğinde genellikle uzun süre kalıyor, ancak tam ne zaman kaldırılacağını önceden bilmek zor.

Ben de PS5’i ilk aldığımda RDR2’nin kaldırılmasına 10 gün kalmıştı. O sürede oynayıp bitirdim. Ancak, şu an tekrar girmek istediğimde oyunu satın almamı istiyor.

Yani, Game Catalog’daki oyunlar sonsuza kadar senin olmuyor—eğer oyun kaldırılmadan önce bitirmezsen, sonrasında tekrar oynamak için satın alman gerekiyor.

PlayStation'da iki farklı sistem var:

1. Monthly Games (Aylık Oyunlar):
    • Her ay 3 ücretsiz oyun veriliyor.
    • Bu oyunlar PS+ aboneliğin olduğu sürece kalıcı olarak kütüphanene ekleniyor.
    • Örneğin, "March Monthly Games" şeklinde geçiyor.
    • Eki Görüntüle 2444823
  2. Game Catalog:
    • PS+ Extra ve Deluxe kullanıcılarına sunulan geniş bir oyun kataloğu.
    • Oyunlar belirli bir süreliğine eklenip, sonra kaldırılabiliyor.
    • Eğer oyun kaldırılmadan bitirmezsen, kaldırıldıktan sonra oynayamazsın.
    • Örnek: RDR2, Spider-Man gibi bazı büyük oyunlar bir süre sonra katalogdan çıkıyor.
    • Eki Görüntüle 2444824

Diyelim ki bu ay Dragon Age'i aldın.

• Monthly Games kapsamında olduğu için bu oyun kalıcı olarak senin oluyor.
  • Ancak, oynamak için aktif bir PS+ üyeliğin olması gerekiyor.

Öte yandan, UFC 5 gibi bir oyun Game Catalog'a eklenirse:

• Oyunu kütüphanene ekleyebilirsin ve PS+ üyeliğin devam ettiği sürece oynayabilirsin.
  • Ancak belli bir süre sonra katalogdan kaldırılabilir.
  • Eğer kaldırılmadan önce bitirmezsen, oyuna tekrar erişemezsin.

2. Seçenek katalog sistemini soruyorum hocam, dediğiniz gibi mesela RDR2 bu ay sonu katalogdan çıkacak...

Bunu önceden haber verdikleri bir seçenek yok mu?

Mesela Xbox 15 20 gün önce gamepassten çıkarılacak oyunları liste olarak paylaşıyor bu sayede oyunları oynamak için bir zamanimiz oluyor. PS icinde boyle önceden haber verilen bir sistem var mı?

2. seçenek katalog sistemini soruyorum hocam, dediğiniz gibi mesela RDR2 bu ay sonu katalogdan çıkacak...

Bunu önceden haber verdikleri bir seçenek yok mu?

Mesela Xbox 15 20 gün önce gamepassten çıkarılacak oyunları liste olarak paylaşıyor bu sayede oyunları oynamak için bir zamanimiz oluyor. PS icinde boyle önceden haber verilen bir sistem var mı?

Var tabii ki hocam.

Çok sık olmadığı için arada kaynıyor:
3 part sitelerden kontrol etmek daha kolay olur.

Katılıyorum, Google'a yazsan bile çıkıyor direkt. Yanlış hatırlamıyorsam direkt konsolda mağazada gözüküyordu diye hatırlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı