PS5 Pro için 4K monitör alınır mı?

UmuT_35

Kilopat
Daha fazla  
Yurtdışındayım. Kara Cuma'da hem PS5 Pro hem de 4K monitör almayı düşünüyorum. Ama 4K monitör mü yoksa 2K mı almalıyım? Arada kaldım. Mesela 4K monitörle, FPS düşük geldiğinde, çözünürlüğü 2K'ya düşürüp 120 FPS alabilir miyim? Öyle olursa görüntü çok bozulur mu?

Almayı düşündüğüm monitör bu Amazon.de

Başka öneriniz varsa alabilirim.

Yurtdışındayım. Kara Cuma'da hem PS5 Pro hem de 4K monitör almayı düşünüyorum. Ama 4K monitör mü yoksa 2K mı almalıyım? Arada kaldım. Mesela 4K monitörle, FPS düşük geldiğinde, çözünürlüğü 2K'ya düşürüp 120 FPS alabilir miyim? Öyle olursa görüntü çok bozulur mu?

Almayı düşündüğüm monitör bu Amazon.de

Başka öneriniz varsa alabilirim.
Hocam öncelikle konsolda PC mantığı yoktur. Çözünürlüğü kısayım FPS artsın gibi bir şey olmaz. Bir oyun 4K 60 FPS çalışıyorsa 2K yaparsanız 2K 60FPS çalışır, 1080P yaparsanız 1080P 60 FPS çalışır. Umarım bu kısmı açıklayabildim. Ben 4K monitör almanızı öneririm. 32'' olsun mümkünse. Oyunlar zaten genel olarak 1800-2160P arasında hatta bazı oyunlar PSSR ile 2160P çalışabiliyor PS5 Pro'da. Kaldı ki eğer güzel bir PC varsa veya 2 sene sonra gelecek yeni nesil konsolları da alacaksanız geleceğe dönük yatırım olması için 4K daha iyi olacaktır.

Hocam öncelikle konsolda PC mantığı yoktur. Çözünürlüğü kısayım FPS artsın gibi bir şey olmaz. Bir oyun 4K 60 FPS çalışıyorsa 2K yaparsanız 2K 60FPS çalışır, 1080p yaparsanız 1080p 60 FPS çalışır. Umarım bu kısmı açıklayabildim. Ben 4K monitör almanızı öneririm. 32" olsun mümkünse. Oyunlar zaten genel olarak 1800-2160p arasında hatta bazı oyunlar PSSR ile 2160p çalışabiliyor PS5 Pro'da. Kaldı ki eğer güzel bir PC varsa veya 2 sene sonra gelecek yeni nesil konsolları da alacaksanız geleceğe dönük yatırım olması için 4K daha iyi olacaktır.

Anladım hocam. Hayatımda ilk defa konsol alacağım o yüzden cahilliğimi mazur görün :). Yani mesela oyun 2K 120 Hz optimize edildiyse, 4K monitörde PS5 Pro onu upscale edip 4K yapıp mı 120 Hz yapıyor? Doğru mu? Öyleyse evet ileriye yönelik, özellikle şimdi araştıtırken gördüm. Dual panelli monitör almak da mantıklı.

Anladım hocam. Hayatımda ilk defa konsol alacağım o yüzden cahilliğimi mazur görün :). Yani mesela oyun 2K 120 Hz optimize edildiyse, 4K monitörde PS5 Pro onu upscale edip 4K yapıp mı 120 Hz yapıyor? Doğru mu? Öyleyse evet ileriye yönelik, özellikle şimdi araştıtırken gördüm. Dual panelli monitör almak da mantıklı.

Oyun nasıl optimize edildiyse (upscale vs. her şey dahil) PS5 Pro onu öyle çalıştırıyor. Örneğin rekabetçi bir oyun PS5 Pro'ya 2K 120 FPS veya 4K 60 FPS için optimize edilsin. Siz oyunu açtığınızda grafik modunuzu seçiyorsunuz. 2K monitörünüz varsa örneğin 4K 60FPS modunu seçtiğinizde konsol size 4K 60 FPS veriyorum zanneder ama siz 2K 60 FPS alırsınız. Upscale olayının monitörle ilgisi yok. Zaten doğal 4K'ya ulaşamıyor konsollar. Hep bir çözünürlükten bir çözünürlüğe upscale yapıyorlar. Oyundan oyuna değişiyor ancak özellikle hikayeli oyunlarda kalite modunda native 4K veya 1800P'den upscale ile 4K 30 FPS veriyor. Performans modunda ise 1440P'den 1800P'ye upscale yapıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı