PS5 sonraki nesilden kaç yıl oyun destekler?

Neden fikirlerimi belirttiğim zaman herkes tarafından fanboy ilan ediliyorum? Xbox veya PS sahibi bile değilim ama fanboy ilan ediliyorum :D geçenlerde de Apple fanboyu ilan edilmiştim. Neyse konuya gelirsek GoW ve Spider-Man dışında adamakıllı oyun gördük mü PlayStation'da? PlayStation almak GTA 6 dışında mantıksız bana göre.

PlayStation'da demek yanlış bir tabir olur çünkü PS kolunda gerçekten eşsiz Exc'ler var Uncharted, Gran Turismo, Ghost of Tsushima gibi. Fakat PS5 evet exc açısından çok zayıf kaldı bence de.
 
PlayStation'da demek yanlış bir tabir olur çünkü PS kolunda gerçekten eşsiz Exc'ler var Uncharted, Gran Turismo, Ghost of Tsushima gibi. Fakat PS5 evet exc açısından çok zayıf kaldı bence de.
Bu oyunlar PS5 aldırtacak oyunlar değil. PS5'in yarı fiyatınında altına PS4 satılıyor. PS4 üzerinden oyna sonra sat. PS5 'şuan' mantıksız. GTA 6 çıkınca o konsol kesinlikle alınır.
 
Bu oyunlar PS5 aldırtacak oyunlar değil. PS5'in yarı fiyatınında altına PS4 satılıyor. PS4 üzerinden oyna sonra sat. PS5 'şu an' mantıksız. GTA 6 çıkınca o konsol kesinlikle alınır.

Haklısınız lâkin zamanında bu excler PS4 aldırmış değil mi? Veya PS3 aldırtmış insanlara ki şu anda PS3'ü hala milyonlarca kişi oynuyor aynı şekilde PS4'ü de. Fakat evet PS5'in exc açısından yetersiz olduğunu zaten forumun her yerinde söylüyorum bu tür konuların altında.
 
PS5'ten önceki psler çıktığı zamanın ötesinde oluyordu ama PS5 teknolojinin gelişme hızına yetişemeyecek diye düşünüyorum.

Durumun bununla alakası yok. PS4'ün içindeki GPU, GTX 760 civarında güce sahip. Bakıldığında zamanına göre bile ortalamanın altında kalabilecek bir donanıma sahip. Fakat o yıllarda optimizasyona verilen değer altın niteliğinde olduğu için oyunları bu donanımlar ile rahatlıkla oynayabiliyorduk. Aynı şekilde teknoloji bu kadar ivme kazanmamıştı ve az çok ne olacağı belliydi. PS5 tarafına baktığımızda ise içerisinde RTX 2070S civarında bir GPU bulunan ve zamanına göre ortalamanın bir tık üstünde bir donanım görüyoruz. Fakat görüldüğü üzere yeni oyunlar konsollar için bile düzgün optimize edilemiyor. Aynı şekilde teknolojinin gelişme hızının kazandığı ivme ile beraber PS5 çıktıktan 3 sene sonra, yani bugün bile zayıf sayılıyor. RTX 50 serisi çıktığında PS5 donanım olarak daha da çok ezilecek.
 

Geri
Yukarı