Rehber PS5 üzerinde PSN kardeşliği ve PS Plus koleksiyonu

Hocam merak ettiğim bir konu var, mesela biz kardeşlik yaptık oyunları oynadık, kardeşliği sonlandırırsak o kardeşlikteki oyunları oynamaya devam edebilir miyim?
 
3- PS Plus olayına geçelim iki hesabın birinde PS Plus var diğerinde yok olsun. PS Plus'ın sunduğu Online oyun oynama haklarına iki kişi de erişecek fakat PS Plus ile gelen aylık ücretsiz oyunlar ve PS Plus koleksiyonuna sadece PS Plus'ı satın alan kişi erişebilecek.

Ben bu bilgiyi yanlış olarak biliyorum, kuzenimle PS4 kardeşliğimiz var ve PSN Plus üyeliği sadece bende var fakat kuzenim Plus'tan gelen oyunlara da erişebiliyor, oyunlarda online özelliklerini de kullanabiliyor. PS Plus ile gelen aylık ücretsiz oyunlara sadece PS Plus sahibinin ulaşabileceği bilgisi yanlış. Ondaki sistemdeki ana hesap benim aktif PSN Plus'ı olan hesabım olduğu için o cihazda bir kısıtlama yaşanmıyor, ben de zaten login olarak bu özelliklerin hepsine erişiyorum, kardeşliğin temelinde olan şey zaten bu.
 
Benim ps5 im var collection daki oyunlari ps4 pro da kardeslik yaptığım kisi oynayabilir mi?
Maalesef efendim PS Plus Collection sadece PS5 cihazlarına ve onun satın alan kullanıcısına özeldir geçmişte bulunan kardeşlik sisteminden PS Plus Collection etkilenmez ve bir bağı yoktur.
 
@dnzcgls bir PS5 sahibi benim için kendi PS5'inden PS Collection oyunları hesabıma eklemişti ve PS4'de oynuyordum fakat 1 günün sonunda oyunlara kilit geldi. Belki tekrar yapılabilir ama sürekli bunu yapmak PS'nın yasaklanmasına neden olabilir.
 
Bu arada ben aldim ps5i. Kuzenim ve ben ps plus abonesiyiz. Ben onun ps4, o da benim collection oyunlarını indirebiliyor. Cok fazla zamani olmadığından oynayamıyor ama denemek için yaptik oldu. Son yorumları kilit meselesini de duymuştum. Oyuna girmediği için henüz kilit falan olmadı.
 
Kardeşlik için ana hesap seçeneği PS5 de gözükmüyor. Konsol paylaşımı yap diye bir seçenek var. Arkadaşımızın hesabını kendi konsolumuzda etkinlestiriyoruz. Oda benim hesabı kendi hesabında etkinlestiriyor. Doğru mu acaba?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı