PS5 vs Series X

Peki sağ olun hocam.



Donanımsal FPS ve grafik anlamında
Bunlar konsol olduğu için FPS ve grafik anlamında neredeyse aynı olacaklardır fakat genellikle Xbox donanımsal anlamda bir adım ötede oluyor. Tabii optimizasyonda önemli Xbox donanımsal olarak daha iyi olsa bile bazı oyunlar PS5'de veya direkt sadece PC'de daha iyi performans verebiliyor.
 
Tavsiyem ps5 dijital alıp deluxe ile 1 yıl ps5 kullanın sonra satıp Xbox series x alın.
 
Kas gücü olarak xbox daha üstün. PS5'e özel oyunlar ilgini çekmiyorsa xbox'a yönelmelisin. Bende series x kullanıyorum bu arada. 2k monitör ile 4k tv'de kullanıyorum.
 
Her türlü oyun oynarım ve oyunlara fazla bir bütçe ayıramam hocam. Bilgisayarım var ancak böyle GTA5miş RDR2 falan pek kaldırmaz.

Hocam böyle Slime Rancher, Ark, Forza gibi oyunlar oynuyorsanız Series X alın. Ama GoW, Last of Us gibi oyunlar oynayacaksanız PS5 alın. Ama şunu söyleyeyim PS'ye Ark 2, Slime Rancher 2 ve daha küçük oyun yapımcıları oyunlarını ilk olarak Xbox çıkarıyor sonra PS'ye çıkaracaksa çıkarıyor ve Xbox çıkarırken ilk gün Game Pass ekliyor, PS'de basit bir uçuş Simulator'ü bile bulmak zor kısacası basit rahat takılabileceğimiz oyunlar PS'de kısıtlı. PS artıları ise özel oyunları var birçoğu PC'ye çıksada ilk olarak PS'ye çıkıyor bu oyunlar aşırı sağlam oyunlar ve DualSense ile bayağı iyi oluyor ama sorun mesela God of War ragnörk gibi yeni çıkacak PS oyunları direkt PS Plus eklenmiyor yani PS Plus sadece ''Game Pass alayım daha da oyun satın almama gerek yok'' hissini bir zaman sonra yitiriyor yani oyunlara para vermeniz lazım. Series X ve PS5 arasında hiçbir güç farkı yok kağıt üstünde güç farkı var sadece.

Kısaca yazayım:
Xbox Series X: Böyle rahatlatıcı küçük oyunlarla takılıyorsan ve oyunlara para vermek istemiyorsan iyi bir tercih.

PS5: Sadece üst düzey GoW gibi oyunlar oynuyorsan ve oyunlara para verebiliyorsan iyi bir tercih. DualSense destekleyen oyunlarda gerçekten bayağı bayağı iyi.

Bende bir PS5 kullanıcısıyım tek şikayet ettiğim şey kütüphanenin (normal kütüphane PS Plus değil) çok dar olması yani basit oyunlar neredeyse hiç yok. Bende PS ile Xbox arasında kaldım. DualSense ve özel oyunlardan dolayı geçtim Xbox'daki oyunları PC'de oynayabilirdim.
 

Geri
Yukarı