PS5'te FIFA oynarken menüler çok yavaş

Dorukan77

Yoctopat
Katılım
25 Eylül 2023
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, bir şey danisacaktim. Bende PS5 var, hatta yeni aldım sayılır fakat FIFA'ya girdiğimde menüler aşırı yavaş ve FPS sıkıntısı varmış gibi geliyor, sadece bu da değil, ayarlar kısmı, mağaza, görev kısmı, kadro bakması falan oyun akmiyor yani bayağı gecikmeli ve agir. Twitch'de izledigim herkes de sanki 1000 FPS gibi hıphızli, oyunları akiyor vs. oyun ici de aynı bu şekilde. Sanki oyun içinde performance modu olsa da açsam optimize düzelecekmis gibi, ayni sorun NBA'de de var mesela.

GTA, God of War, Unchertad, Horizon vs. gibi oyunlar akici, FPS sorunu yok hiphizli. Acaba 240 Hz bir monitor falan mı almak lazım veya 2.1 desteklmesi mi sart anlamadim ki? Twitch'dekiler ile alakası yok yani. Ayni sorun PS4'te de vardı, neden nasıl anlamıyorum. Dediğim gibi FIFA 22 23 şimdi EAFC24, NBA sadece bu oyunlarda bu problemi yaşıyorum.
 
Son düzenleme:
Menüde oyun 30 FPS çalışıyor, Twitch'te izledikleriniz muhtemelen oyunu bilgisayar üzerinden oynuyordur.
 
Menüde oyun 30 FPS çalışıyor, Twitch'te izledikleriniz muhtemelen oyunu bilgisayar üzerinden oynuyordur.
Hocam sallıyorum Ege Arseven ps5 uzerinden oynuyor oyunu, Castro vs gibi tanınan herifler hep ps5 uzerinden yani fakat onlarda dediğim gibi akici, PC uzeriden alsam ve oynasam sorun belli derdim fakat bu farklı bir muhabbet ya.
 
Arkadaşlar merhaba, bir şey danisacaktim. Bende PS5 var, hatta yeni aldım sayılır fakat FIFA'ya girdiğimde menüler aşırı yavaş ve FPS sıkıntısı varmış gibi geliyor, görev kısmı, kadro bakması falan oyun akmiyor yani. Twitch'de izledigim herkes de sanki 1000 FPS gibi hıphızli, oyunları akiyor vs. oyun ici de aynı bu şekilde. Sanki oyun içinde performance modu olsa da açsam optimize düzelecekmis gibi, ayni sorun NBA'de de var mesela.

GTA, God of War, Unchertad, Horizon vs. gibi oyunlar akici, FPS sorunu yok hiphizli. Acaba 244 Hz bir monitor falan mı almak lazım? Bu oyunlar için anlamadım ki. Twitch'dekiler ile alakası yok yani. Ayni sorun PS4'te de vardı, neden nasıl anlamıyorum.

PS5 cihazı HDM ile TV'ye mi bağlı?
Yoksa herhangi bir monitore mi bağlı?
 
Cihaz HDM ile Monitöre bağlı. Fakat dediğim gibi gidip herhangi bir TV'ye de koysam ayni muhabbet. Hikayeli oyunlar akici vs ama FIFA ve NBA bu şekilde ağır, akici değil, FPS az gibi hissiyat.

FIFA 23 mü PS5'te akıcı olmayan?
Monitorün tazeleme hızı nedir?
Biraz konu dışı olacak ama PS5 cihazını akım korumalı prizle beraber kullanmanız daha doğru olur.
Çabuk bozulabilen bir cihaz maalesef.
 
FIFA 23 mü PS5'te akıcı olmayan?
Monitorün tazeleme hızı nedir?
Biraz konu dışı olacak ama PS5 cihazını akım korumalı prizle beraber kullanmanız daha doğru olur.
Çabuk bozulabilen bir cihaz maalesef.
Hocam şöyle cevap vereyim, 2.0 HDMI 144Hz 1ms gecikmeli Samsung bir monitor kullanıyorum fakat yine normal ps5 de oynayan adamlar menude hızlı, akici bir performans alırken bende ağır, akmayan bir muhabbet var. TV ler de de denedim fakat hepsinde aynı. FIFA ve NBA böyle. Dedim belki ayarlarda ALLM açayım falan onu da monitor desteklemiyor acaba bundan falan mı ya, ps5 de sorun olacağını sanmıyorum çünkü.
 
Hocam şöyle cevap vereyim, 2.0 HDMI 144Hz 1ms gecikmeli Samsung bir monitor kullanıyorum fakat yine normal PS5 de oynayan adamlar menude hızlı, akici bir performans alırken bende ağır, akmayan bir muhabbet var. TV'ler de de denedim fakat hepsinde aynı. FIFA ve NBA böyle. Dedim belki ayarlarda ALLM açayım falan onu da monitor desteklemiyor acaba bundan falan mı ya, PS5 de sorun olacağını sanmıyorum çünkü.

DisplayPort girişi PS 5 ve 144 Hz monitorde var mı?
 
DisplayPort girişi PS 5 ve 144 Hz monitorde var mı?

Monitörde DP diye bir kısım var orası olsa gerek, PS5'te de HDMI'yi bağladığım yerin üstünde 2 tane USB bellek gibi yer var sanırsam girişi o herhalde. PS5'in içinden de çıkmış olması lazım o kablo veya o başka bir şey de olabilir bilmiyorum. Bu arada EAFC 24'te de aynı sorun var, 22 de 23'te de vardı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı