Öncelikle şunu düşün, fen lisesindesin. Bu iyi bir başarıdır. Bir yerdeki en başarısız kişi olmak en başarılı olmaktan daha fazla yarar sağlar sana. Aptalların içinde en zeki olacağına, zekilerin içinde aptal olan ol ki onlardan bir şeyler öğren

. Dersler konusunda klasik olacak ama gerçekten kafana takma. Ben düz lise mezunuydum, üniversitede açıldım

. Bölüme 1. giren arkadaştan daha yüksek ortalamayla bitirdim. Seveceğin ve yapmak istediğin bir bölüm seçmen önemli. 8 senedir makine mühendiliğini bitiremeyen arkadaşım ve pişman bunu seçtiğine.
Aile baskısı değişken olacaktır. Fen lisesinde olduğundan beklentileri yüksek olabilir senden ama nasıl bir sonuç alırsan al, sonuçta sen onların çocuğusun. Seni yine de sevecekler. Üniversiteye geçtikten sonra lisenin ne kadar boş bir yer olduğunu anlayacaksın

. Mezun olduktan sonra da üniversitenin ne kadar rahat ve güzel olduğunuda. Mümkün olduğunca kafanı rahat tutmaya çalış. Dopamin gibi mutluluğu artıracak hormonları beslemen lazım ki stres ve kaygın düşsün. Spor yapmak, hobiyle uğraşmak, dışarıda yürümek, varsa sevgilin onunla vakit geçirmek yoksa hayvan sevmek (bunlar seratonini artırır), küçük işler başarmak gibi şeyleri dene. Kardeşimde de geçen sene benzer bir durum vardı ondan biraz bilgim var. Psikoloğa gitmişti ve seratonini artıran ilaç vermişti. Umarım yakında geçer bunlar.