Psikiyatra gitmek gelecekte sıkıntı yaratır mı?

Okul performansım çok kötü. Fen lisesindeyim fakat okulun sonuncusuyum. Herkes 90 alırken ben 60 alıyorum bu da bende mal mışım gibi bir imaj yaratıyor. Bunun üstüne annem babam da beni sıkmaktan boğma noktasına getirdiği için nefes alamıyorum. Stresten bir şey yapamıyorum anlayacağın.
Dostum sende kendimi gördüm. Seninle aynı şeyleri yaşadım ben de fen lisesindeydim ve lisem berbat geçti. Arkadaş ortamım iyiydi ama notlarım kötüydü ailem baskı yapıyordu ders çalış diye ama ben hiç istemiyordum falan filan işte seninle aynıydım. Mezuna kaldım ders problemim yüzünden yine çalışamadım en son bir tanıdığın tavsiyesiyle bir psikoloğa gittim ve gerçekten faydasını gördüm bir kere stres ve kaygı ataklarım 0'a indi. Artık daha düzgün düşünebiliyorum. Ders çalışma konusunda hala sıkıntılarım var ama eskisi gibi değilim. Bir kere kafam rahatladı algım açıldı. Sana tavsiyem psikiyatri ile uğraşma boş boş ilaç veriyorlar bir işe yaradığı da yok. İyi bir psikoloğa git. Durumuna göre değişimen süre alabilir benim 7-8 seans sürmüştü şimdiki halime gelmem. Ve tekrar söylüyorum iyiki de gitmişim psikoloğa. Araştır soruştur iyi bir psikoloğa git. Emin ol seninle aynı yollardan geçtim seni çok iyi anlıyorum.

Merhaba, bende bayağı anksiyete ve stres var. Fakat psikiyatriye gitmeye korkuyorum çünkü sicile işlenir, gelecekte asker ya da polis olma şansım 0'a iner diye gidemiyorum. Bunun dışında anksiyete ve stresimi nasıl kontrol edebilirim?
Çözümden kaçan insanı asker yapsalar daha büyük problem yaratmaz mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı