Çözüldü Psikiyatri reçetesi polisliğe engel mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar zamanında psikiyatri gitmiştim. Bana direkt ilaç yazmıştı. İlacı almadım ve hayatıma o şekilde devam ettim. Direkt ilaç yazması da çok sıkıntı niye hemen ilaç yazmaya çalışırsın ki? Kadın bana reçeteyle ilacı alırsan polislik ve askerlikte sorun çıkartabilir demişti. İlacı almadım ama e nabız geçmişimde gözükmesi beni açıkçası çok tedirgin etti. Bir sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-10 175611.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-10 175611.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 410
  • 2.png
    2.png
    22,1 KB · Görüntüleme: 267
Çözüm
Düzenleme: Arkadaşlar okulu kazandım. 1 Dönemi bitirdim ve maalesef devre kaybı oldum. Seneye kaldığım yerden 2. dönemden devam edebileceğim. Sebebi ise 2 yıl içerisinde psikiyatri geçmişi olmaması lazımmış. 2 yıl dolduktan sonra geri dönebiliyorsunuz. 1 Yıl içinde devlet dava açma hakkı tanıyor ve benim 9 ay sonra sürem dolduğu için seneye 2. dönemden devam etme hakkım var. Her işte bir hayır vardır demek ki 1 yıl daha beklemem gerekiyormuş.

Silseniz bile gözüküyormuş sistemde bana öyle söylendi ama yinede silmek isterseniz doktorunuzdan rica edin.
Ben yine şansımı deneyeceğim olmazsa da sağlık olsun. Zaten 5 gün sonraya çağırıldım. Bilgilendirme yapacağım.

Düzenleme: Arkadaşlar doktorla konuştum ilacı almadığım için sicilime işlemezmiş. Ben yine emin olmak için sicilime baktım ve herhangi bir sorun yok. Konu kilitlenebilir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-11 141329.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-11 141329.png
    42 KB · Görüntüleme: 159
Ben yine şansımı deneyeceğim olmazsa da sağlık olsun. Zaten 5 gün sonraya çağırıldım. Bilgilendirme yapacağım.

Düzenleme: Arkadaşlar doktorla konuştum ilacı almadığım için sicilime işlemezmiş. Ben yine emin olmak için sicilime baktım ve herhangi bir sorun yok. Konu kilitlenebilir.

Kaç miligram sınır var?

Ben de bir şey danışmak istiyorum, normalde psikiyatriye gidip ilaçları fazla para verip alıyorum yani sigortaya (?) işlenmiyor. Son ilacı aldığımda sigortadan almışım şu an e-Nabız'da ilacı satın almış olarak gözüküyorum. Bunu düzeltmenın bir yolu var mı? Bir sefer almışım gözüküyor diğer randevuların ki gözükmüyor.

@Umayça Eğer doğru anladıysam son ilacı reçete ile almışsınız. Genel sağlıkta psikiyatri doktoru son 10 sene içinde aldığınız tüm reçeteli ilaçları görüyor. Medulla denilen bir sistemdi galiba ismi. Eğer tek bir ilaç gözüküyorsa kendinizi açıklayabilme ihtimaliniz var. Hemen elenme sebebi değil.

@Umayça İlaçtan ilaca değişiklik gösterebilir ama doktor olmadığım için o kadarını bilmiyorum.

@Umayça Eğer doğru anladıysam son ilacı reçete ile almışsınız. Genel sağlıkta psikiyatri doktoru son 10 sene içinde aldığınız tüm reçeteli ilaçları görüyor. Medulla denilen bir sistemdi galiba ismi. Eğer tek bir ilaç gözüküyorsa kendinizi açıklayabilme ihtimaliniz var. Hemen elenme sebebi değil.

@Umayça İlaçtan ilaca değişiklik gösterebilir ama doktor olmadığım için o kadarını bilmiyorum.
E-nabız'dan psikiyatri ziyaretlerimi silerek sorunu çözüme kavuşturdum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı