Psikoloğa gitmeden önce hazırlanmak

Drongo

Hectopat
Katılım
2 Temmuz 2020
Mesajlar
164
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci
AMD Ryzen 3 3100 3.6GHz (Turbo 3.9GHz) 4 Core 8 Threads 16MB Cache AM4
Anakart
Gigabyte B450M-S2H Socket AM4, DDR4 3200(O.C.), M.2, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, m-ATX
RAM
2xAdata DDR4 8GB 3200MHz XPG GAMMIX D30
Ekran Kartı
Galax GeForce GTX1650 Super EX (1-Click) OC 4GB 128Bit GDDR6 GTX 1650 Super
SSD
WD Green 240GB 545-465MB/s
HDD (Oyun burada kayıtlı)
WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5"
Cinsiyet
Erkek
Uzun zamandır sahip olduğum ama son zamanlarda önemsemeye başladığım bir şeyler var içimde. İki hafta sonrası için randevum var ama hem sabırsız birisi olduğum için hem de bir çeşit prova amaçlı size de yazmak istedim. Size ruh halimi anlatmak istiyorum:
*Hızlı değişen bir ruh halim var; ufak da olsa ısrar ya da toplum kurallarına aykırı hareketler (Yüksek ses, ağız şapırdatmak, kibarlığa karşılık duygusuz tavırlar gösterme v.b) beni hemen sinirlendiriyor ama bunu içimde yaşıyorum.
*Odaklanma konusunda kötüyüm. Bazen bana söylenen bir şeyin tekrar edilmesini isterim ki o süre zarfında cevabı tasarlayabileyim.
*Bir konu hakkında soru sorarım ama cevabını beklemeden aklım başka bir konuya sapmıştır bile. Bu yüzden aynı şeyi birkaç kere daha sormak zorunda kalıyorum.
*Odaklandığım bir meselede de çevremdekileri rahatsız edecek kadar ona bağlanıyorum. Her ortamda yerli yersiz aklıma gelerek beni o ortamdan soyutlar.
*Tabiri caizse vitesi boşta olan bir arabaya nasıl gaz verilir de araba sadece yüksek ses verip ilerlemezse kafamda da aynı şeyler oluyor. Birçok düşünceden oluşan soyut bir uğultu kafamın içini öyle bir dolduruyor ki o an düşündüğüm şey ne anlamıyorum bile.
*Sabretme konusunda berbatım. iyi ya da kötü bir şey olacaksa hemen olmasını isterim.
*Unutkanlık ile et ve tırnak gibiyiz.
*Sürekli beni endişelendirecek bir şeyler bulurum ve bunu sık sık kendime hatırlatırım. Sanırım bu yüzden de aşırı tedbirciyim.
*Çocukluğumda 4 kez havale geçirdim.

Belki de bu huylarım çoğu insanda olan şeylerdir ama ben artık bunların altında ezilmeye başladım. Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Başlıkta psikolog yazıyor. Söylemim hala psikoloğa gidecekseniz geçerli. Psikolog ile psikiyatrist arasında önemli bir fark var. Psikiyatriste görünün.
Aslında başlığı "Psikolojiden Anlayanlar Bakabilir Mi?" olarak girmiştim ama nesi rahatsız etti bilmiyorum, değiştirdiler. Psikiyatristten randevu aldım. Detay belirtmediğim için bende de kusur var, haklısınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı