PSU arızası nasıl anlaşılır?

mowe1131

Centipat
Arkadaşlar bundan 1 yıl önce İtopya'dan hazır sistem aldım. İlk 4 5 aya kadar bir sıkıntı yoktu fakat son 5 6 aydır bilgisayarım oyunlarda kendi kendine reset atıyor. Kimi zaman oyuna girerken kimi oyun oynadıktan 1 saat sonra reset atıyor. Kasanın içini temizledim, termal macunu yeniledim, format attım fakat sorun düzelmedi. Biraz araştırdım PSU'nun arızalı olabileceğini öğrendim. Fakat emin değilim. Deneyebileceğim başka PSU yok. Acaba PSU'nun sorunlu olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Ekran kartım ve işlemcim sağlamdır değil mi korkuyorum çünkü fur markt testinde her test iyi ama Vulkan testinde aynı sorunu yaşıyorum
İşlemici: i3 12100F
Ekran kartı: Arc A750 8 GB
RAM: Kingston Fury Beast 2X8.
Anakart: Gigabyte H610M h V2
PSU: Game Booster 550W 80.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam OCCT de 3 5 dakikada işlemci 90 derece oldu ve otomatik olarak test kapandı PC kapanmadı oyunlarda işlemci 80 dereceyi geçmez ama mesela CS de 75 derece işlemcim bir anda siyah ekran oluyor ve PC reset atıyor anlamadıgınız yeri sorabilirsiniz

Ekran kartı fur mark testi 1080p MSAA yok.
GL.
Vk.
Knot vg.
Knot vk
Testlerini başarıyla geçti.

Hocam OCCT de 3 5 dakikada işlemci 90 derece oldu ve otomatik olarak test kapandı PC kapanmadı oyunlarda işlemci 80 dereceyi geçmez ama mesela CS de 75 derece işlemcim bir anda siyah ekran oluyor ve PC reset atıyor anlamadıgınız yeri sorabilirsiniz.

Ekran kartı fur mark testi 1080p MSAA yok.
GL.
Vk.
Knot vg.
Knot vk.
Testlerini başarıyla geçti.

İşlemci sıcaklığını 95 derece yap öyle tekrar test yap PSU kaynaklı muhtemelen.

Hocam PC reset atınca bu dosya geldi SSD içine DumpStack LOG

İşlemci 10 dakikada 95 derece oldu ve test kapandı PC reset atmadı

Not işlemci AAA Max oyunlarda maximum 81 derece görüyor CS de 75 76 RDR de 76 81 arası

Last of Us da 79 81

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı