Hacklenmemek için neler yapıyorsunuz?

Forum hası

Centipat
Daha fazla  
Teknoloji gelişmeye başladığından itibaren kolaylığı ve hızlı ulaşılabilirliği ile dijital güvenliğine fazla dikkat etmeyen insanlar için hacklenmemek riski giderek zorlaşıyor.

Sizlerin dijital güvenliğiniz için kullandığınız araçlar, olmaz ise olmaz dediğiniz, yaptığınız şeyler, alışkanlıklarınız nedir?

Bir kişi bu riski minimuma nasıl indirebilir?

Yılda bir iki kez şifremi değiştirir, 3. parti yazılım indirmem ve aynı şifreleri kullanmam. Yılda 1 kez falan da format atarım bilgisayara.

Virus programlarını da ek bir yazılım indirim şüpheye girmediğim sürece kullanmıyorum.

Teknoloji gelişmeye başladığından itibaren kolaylığı ve hızlı ulaşılabilirliği ile dijital güvenliğine fazla dikkat etmeyen insanlar için hacklenmemek riski giderek zorlaşıyor.

Sizlerin dijital güvenliğiniz için kullandığınız araçlar, olmaz ise olmaz dediğiniz, yaptığınız şeyler, alışkanlıklarınız nedir?

Phishinglere düşmeyin hocam. mesela microsoft.com yerine rnicrosoft.com'dan e posta alırsınız mesela bu phishingdir. Buna düşmeyin. Hesaplarda 2FA açıp aynı şifreleri kullanmıyorum. Kaspersky ve Malwarebytes kullanıyorum.

Yani az çok neyin virüslü olup olmadığını anlayabiliyorum, antivirüs yazılımı olarak sadece bilgisayarımda Windows Defender var ve genelde ignore'lamam gerekiyor çünkü virüs olmayan yazılımları karantinaya aldığı falan oluyor :D

Hayatımda hiç virüs yemedim, bu halimle mutluyum.

2 aşamalı doğrulama uygulaması kullanıyorum(ente auth)
Şifre yöneticisi kullanıyorum bu sayede uzun şifreler koyabiliyorum(128 haneli)(bitwarden)
3. parti yazılımları sanal makinede önce test edip sonra ana makineye kuruyorum.
Her linke tıklamıyorum.
Her uygulamayı kurmuyorum.
Linux kullanıyorum(virüsler %95 Windows'a yazılır.)
Her siteye simple login ile farklı mail veriyorum bu sayede verdiğim Mail'in bilgileri çalınırsa tek tıkla uçurabilirim.
Açık kaynak yazılımlar tercih ediyorum.

Son düzenleme:
2 aşamalı doğrulama uygulaması kullanıyorum.
Şifre yöneticisi kullanıyorum bu sayede uzun şifreler koyabiliyorum(128 haneli)
3. parti yazılımları sanal makinede önce test edip sonra ana makineye kuruyorum.
Her linke tıklamıyorum.
Her uygulamayı kurmuyorum.
Linux kullanıyorum(virüsler %95 Windows'a yazılır.)
Her siteye simple login ile farklı mail veriyorum bu sayede verdiğim Mail'in bilgileri çalınırsa tek tıkla uçurabilirim.
Açık kaynak yazılımlar tercih ediyorum.

Phishinglere düşmeyin hocam. Mesela microsoft.com yerine rnicrosoft.com'dan e-posta alırsınız mesela bu phishingdir. Buna düşmeyin. Hesaplarda 2FA açıp aynı şifreleri kullanmıyorum. Kaspersky ve Malwarebytes kullanıyorum.

Hocam bunca şeyin yanında basit kalacaktır ama, Chrome yerine Firefox vb. kullanmak ne kadar etkili?
Mobil ve bilgisayarda senkronize çalışabilecek bir şifre yöneticisi önerir misiniz hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı