PSU aşırı ısınma sorunu

Darkerax

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar var olan APU sistemime ekran karti ve PSU satin aldim. 20 gun once yalniz ekran kartinin guc cekmesinden midir oyunlara girince acayip sekilde PSU isiniyor. Ekran karti R7 370 PSU High Power Eco 500 watt islemci A8 7600. Test icin 1 saat BF4 oynadim kasanin icini acinca nasil desem psunun sicakligi yuzume vuruyordu resmen. Dokununca da inanilmaz sicakti korkudan saatte 1 dinlendirerek oyun oynuyorum guc kaynagi fani da donuyor evet arkadaslar bunun sebebi ne olabilir? Yardimlarinizi bekliyorum.

QMraaZ.jpg

Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu malum öğrenciyim artık psu alamam.Şimdiki güç kaynağını soğutmanın yolu yokmu ?

Farkettimki bazı kasalarda güç kaynaği alt kısma yerleştiriliyor ve bunun sayesinde kasanın içindeki sıcak havayıda cekmiyor. Acaba benim güç kaynağı kasanın üst tarafında oldugu için mi bu kadar fazla ısınıyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende High Power PSU'yu kasamın alt tarafında kullanıyorum. Sorun dediğiniz gibi kasanın yapısından veya yerleşiminden kaynaklanıyoe olabilir. Kasanın üstünde duran PSU'yu ilk defa duyuyorum. Kasa modeliniz nedir? Alta taşımanızı olmuyorsa kasayı değiştirmenizi öneririm.

Arkadaşım diğer arkadaşın da dediği gibi keşke 80 plus alsaymışsın ama dediğin gibi para da olmayınca almak zorunda kalmışsın. Bu durumda en iyi yapılacak şey kasanızı komple bilgisayarcıya götürmek olacaktır. Eğer bilgisayarcı da bir çözüm bulamazsa en kısa zamanda 500 W 80 plus almanızı tavsiye ederim. Teşekkürler.

Farkettimki bazı kasalarda güç kaynaği alt kısma yerleştiriliyor ve bunun sayesinde kasanın içindeki sıcak havayıda cekmiyor.Acaba benim güç kaynağı kasanın üst tarafında oldugu içinmi bukadar fazla ısınıyor ?
Hayır, bende de üst kısımda. Eski bir bilgisayarım var kenarda duran, onu açtım kafama takılınca: sizin ki ile aynı şekilde yerleştirilmiş ve fan da içeriye bakıyor. Sorun sizin PSU da. Değiştirmenizi ya da 20 günlük sonuçta servise götürmenizi tavsiye ediyorum.

Sanırım sorun kasanın hava akışında güç kaynağını bide disarda çalıştırarak oyun testi yaptim 1 saat GTA 5 ve BF4 oynadım. Güç kaynağına dokununca gram ısınma yoktu ama kasanin icinde durum farkli oluyor. Kasada içeri soğuk hava üfleyen fan yok 2 adet 12cm fan almayi düşünüyorum arkadaşlar sizce bir faydası olur mu ?

Kasanın içini de temizledim ancak kasanın içine üfleyen bir fan bile yok. İşlemcideki ve ekran kartındakı sicak havayı güç kaynağı içine çekiyor.

Arkadaslar var olan APU sistemime ekran karti ve PSU satin aldim. 20 gun once yalniz ekran kartinin guc cekmesinden midir oyunlara girince acayip sekilde PSU isiniyor. Ekran karti R7 370 PSU High Power Eco 500 watt islemci A8 7600. Test icin 1 saat BF4 oynadim kasanin icini acinca nasil desem psunun sicakligi yuzume vuruyordu resmen. Dokununca da inanilmaz sicakti korkudan saatte 1 dinlendirerek oyun oynuyorum guc kaynagi fani da donuyor evet arkadaslar bunun sebebi ne olabilir? Yardimlarinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 176693

Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu malum öğrenciyim artık psu alamam.Şimdiki güç kaynağını soğutmanın yolu yokmu ?
Kasa içi hava dolaşımı sağlanamadığından kaynaklanıyor.

Hepsini temizledim yok yine olmuyor PSU yine ısınıyor. Yeni kasalara parami biriktirsem güç kaynağı aşağıda olan kasalara ?

Kasanın kapağı açıkken de daha az ısınıyor PSU hemde baya bir fark var.

Kasanız küçük. Isıyı dışarı atabilecek tek bir fan var. PSU'nun fanı kendini soğutacak düzeydedir. Bir adet kasa almanız durumunda sorununuz çözülecek. Zalman z3 plus'ı öneririrm. Halihazırda 4 adet fanla geliyor ki kasanı içinde resmen rüzgar estiriyor. Eğer maddi durumunuz yoksa şu durumda yapabilecek başka bişey yok. Çünkü GPU'nun üretmiş olduğu ısı işlemciden de geçince ortaya 80 dereceye yakın ısı çıkar. Bu bi de PSU'dan geçerse yanma ihtimali var.

Z3 plus baya yüksek fiyatlarla satıliyor almak benim için imkansız gibi birşey ama dediğiniz gibi hem ekran kartinin hemde işlemcinin ısısı PSU üzerinden geçiyor. Benim merak ettiğim bu problemi çözmenin ucuz bir yolu yokmu ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı