PSU bozuk olabilir mi?

jjmoriarty

Centipat
Arkadaşlar selam.

Bilgisayar bazen açılıyor bazen hiç açılmıyor. Açılsa dahi BIOS ekranına bile giremiyorum. PSU'dan şüpheleniyorum. İçi böyle, görünürde bir problem var mı?

Dosya Ekleri

• 1ebc71a090f5386f93041fe538a0290b.jpeg
    1ebc71a090f5386f93041fe538a0290b.jpeg
    171,2 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sorununu tam izah edememişsin. Bilgisayarın açılmaması doğrudan PSU ile alakalı olmayabilir. Açıldığında bios ekranına bile giremiyorum diyorsun fakat sonrasında ne oluyor bilgisayar kendini mi kapatıyor yoksa direk windowsa mı geçiyor anlamadım. Sorunu ayrıntılı anlatıp, bileşenlerini paylaşırsan yardımcı oluruz...

Problemi tam anlamadım, ama monitör açılıp siyah ekran kalıyor ise bellekleri kontrol et oturmamış olabilir.
Dostum sorununu tam izah edememişsin. Bilgisayarın açılmaması doğrudan PSU ile alakalı olmayabilir. Açıldığında bios ekranına bile giremiyorum diyorsun fakat sonrasında ne oluyor bilgisayar kendini mi kapatıyor yoksa direk windowsa mı geçiyor anlamadım. Sorunu ayrıntılı anlatıp, bileşenlerini paylaşırsan yardımcı oluruz...

bilgisayarı açtığım zaman the data in the ec or ec flash might be corrupted. system will shut down after 15 seconds" hatası alıyorum. 15 saniye sonunda biosa bile giremeden kapanıyor bilgisayar.
m5a97 r2 anakart
780ti gpu
fx 8320 cpu
8gb ram
sistem bu.
bios pilini çıkarıp reset atmayı denedim ama nafile. bana nedense psu gibi geliyor

Şuradan yardım alabilirsin..

baktım da arkadaş yeni sistem toplamış sanırım cpu fan kablosunu yanlış yere takmış düzeltince halletmiş. benim normal çalışan sistemim birden açılmamaya başladı. o yüzden kablolarımda bir problem olduğunu düşünmüyorum🤔

cpu sıvı soğutmanın kabloları bu şekilde takılı

Dosya Ekleri

• bb1ea087-e0e1-4de6-9a3a-bb33ebedd340.jpg
    bb1ea087-e0e1-4de6-9a3a-bb33ebedd340.jpg
    159,5 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı