PSU çok ısınırsa ne olur?

Bunu herhangi bir fotoğraf vs görmeden anlayabilmemiz çok zor diyelim ki oldu.
Power'iniz iyi bir marka ise yüksek sıcaklık değerlerinde kendini kapatır
Dandik bir marka ise yanabilir, patlayabilir sisteminize zarar verebilir.

Merhaba arkadaşlar, PSU'ya bildiğiniz gibi Hadron bir fan taktım. Fakat en büyük korkum bu fana kablo değmesi ve sıkışıp durması sizce böyle bir şeye imkan var mı? Yakın bir zamanda kargoya vereceğim sistemi.

Ben bunu deneyimledim. Elimde High Power eco 500W'lık PSU vardı kaçağı var diye emaneten yedekte duran cyber 350W'lık bir PSU taktım. (High Power'ın fanı bozulduğundan Cyber'in fanını söküp High Power PSU'ya takmıştım yine fanları söküp deneyimledim) fanını değiştirdim Prime95+FurMark testine soktum sistemi (sistemim GTX750 Ti+Q9400 3.2GHz 1.22V) 20dk sonra geldiğimde PSU yanmış galiba odada yanık kokusu vardı. PSU'yu çalıştırmayı denediğimde sistem çalışmadı en azından şanslıymışım. High Power PSU'yu takınca sistem sorunsuz çalıştı. Daha sonra da başka bir FurMark testinde sistem kendini kapadı.(2 ay sonra)galiba sistemde kısa devre vardı ekran kartının kondansatörü alev aldı o PSU'da çöp oldu. Şu an HV Pro 550W modelini kullanıyorum kurtuldum o sorunlardan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı