PSU değişimi sonrası ekran kartı ısınmaya başladı

• Konuyu başlatan V.Karl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.029

V.Karl

Hectopat
Daha fazla  
Biraz uzun yazı olabilir. Sonuna kadar okumanız önemli :)

Arkadaşlar PSU değiştirdim. Aldığım PSU peak Watt değeri 500W, regular değeri 400W. 12V kanalından 280W veriyor. Ayrıca 12V den 24A verdiği yazıyor. Dandik bir marka PSU. İade olayını hallettim. Şimdi kısaca sorunumu anlatmak istiyorum.

Bende NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti var. ASUS STRIX H270F GAMING anakart var. İşlemcim i5 7500CPU 3.4GHz. Kasam Everest Rampage armego Gaming. Dört yıllık PC. Daha önce 75 derecenin üstünü gördüğünü bile hatırlamıyorum. İlk kez toz temizliği bile (baştan aşağı ince detayına kadar) PSU değiştirdiğimde yapıldı. Ne hikmetse ısınma problemi olmayan bilgisayar PSU değiştiği gün ısınmaya başladı. Herhangi bir oyunda sadece 5 dakika zaman geçirmem bile 90 dereceyi görmesine neden oluyor. Temizlik yapıldı, kasa aynı kasa, driverlar güncel. Sizce sorun PSU mu?

Değiştireceğim ama PSU değiştirdikten sonra da sorun devam ederse ne yapacağımı bilemiyorum. Başka bir şeyin sebep olduğunu sanmıyorum ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimalle PSU dengesiz voltaj veriyordu. Hemen kurtulun ondan.
Düzelir mi sorun peki değiştirdiğimde çünkü aklıma başka bir şey gelmiyor
Aynı zamanda PSU aşırı ısınıyorsa kasa içini de ısıtabilir bunu da değerlendirin.
Kasa soğuk camına el ile baktığımda çok az bir ılıklık var normal seviyede. Ekran kartım ısınıyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı