PSU düşük kalırsa parçalara zarar gelir mi?

Bu Power için sağlıklı olmaz hocam. Power de herhangi bir koruma mevcut değil yani bakarsakta çoğumuz yaşlı bir Power der buna yalan mı değil? Power'de aşırı yüklenme veya ısı olduğu zaman ne olacak peki sürekli kontrol edemez sonuçta. Tabii dediğiniz doğru 4070-i9 14900 Sistemlere kaliteli bir 650W yeter ama bu sisteme bu 320W sağlıklı olmaz.
Kesinlikle haklısınız hocam. Zaten ben de o yüzden 500w psu önerdim. 350w psu çok mantıklı bi iş değil. Takıldığım konu 350w psu ile o sistemin çalışmayacağını falan söyleyenler olmasıydı.

Siz hiç 350W PSU'larda 12v kanalından 350W veren bir PSU gördünüz mü? 192W mı ne veriyor 12v kanalından.

Güç kaynağı zorlandığında voltaj dalgalanmaları ve aşırı ısınma meydana gelebilir. Bu da sistemin genel sağlığını olumsuz etkiler.
Yazdıklarımı düzgün bi şekilde bi daha okursanız hemen hemen söylediklerinizi ben de söyledim. Aşırı yüklenme olayına değinmedim ora eksik kalmış. Uzatmadan 500w al geç dedim direkt. 12v kanalından 350w vermeyeceğini direkt olarak yazdım mesajda.

Kesinlikle haklısınız hocam. Zaten ben de o yüzden 500W PSU önerdim. 350W PSU çok mantıklı bir iş değil. Takıldığım konu 350W PSU ile o sistemin çalışmayacağını falan söyleyenler olmasıydı.

Çalışır, çalışmasında sıkıntı olmaz ama sağlıklı olmaz. Power'in verebileceği voltaj 11v belki daha düşük seviyelere inebilir kaldıramaz kısaca ağır yük altında. Sistemi ya tam performansta kullanmamak gerekli ya da Power'i ölçüp ona göre hareket etmek lazım. Yoksa etiket değerine bakarsak Power kaldırabilecek kapasitede gibi duruyor 🙂

Öncelikle düşünce biçiminiz pek doğru değil sonuç sadece watt ile değişmez ayrıyeten PSU desteklediği amper önemli ve birçok devrenin yanmasını sebebiyet veren amperin desteklenenden fazla geçmesidir eğer sizin dediğiniz olsaydı PSU için önerilen watt değerleri zaten düşük olurdu.
Çok yüzeysel olarak konuşursanız doğru düşünüyorsunuz. 350w kullanılmamalı o sistemde. 450-500w olmalı en kötü. Ancak biraz derine inmeye kalktığınızda çok fazla yanlış bilgi vermişsiniz.

Kesinlikle haklısınız hocam. Zaten ben de o yüzden 500W PSU önerdim. 350W PSU çok mantıklı bir iş değil. Takıldığım konu 350W PSU ile o sistemin çalışmayacağını falan söyleyenler olmasıydı.

Yazdıklarımı düzgün bir şekilde bir daha okursanız hemen hemen söylediklerinizi ben de söyledim. Aşırı yüklenme olayına değinmedim ora eksik kalmış. Uzatmadan 500W al geç dedim direkt. 12v kanalından 350W vermeyeceğini direkt olarak yazdım mesajda.

Düzgün bir şekilde okudum ve yanlış bilgi verdiğiniz için cevap verdim. Parçalar zarar görmez yazdınız.

Aslında direkt almışken PSU+kasa alasım var.
Amazon.com.tr bu nasıl bir bakabilirsiniz.

İçinde MAG A600dn modeli var sonunda bn ibaresi yer alan ürünler daha iyi @Andar Han hocam daha iyi biliyor bu konuyu. Kasa olarak alacaksan ben Vento bakmanı öneririm içinde FSP Hyper 650W ile geliyor.

Çalışır, çalışmasında sıkıntı olmaz ama sağlıklı olmaz. Power'in verebileceği voltaj 11v belki daha düşük seviyelere inebilir kaldıramaz kısaca ağır yük altında. Sistemi ya tam performansta kullanmamak gerekli ya da Power'i ölçüp ona göre hareket etmek lazım. Yoksa etiket değerine bakarsak Power kaldırabilecek kapasitede gibi duruyor 🙂
Hocam sizin gibi insanlardan daha fazla olmalı forumda. Çok iyi anlatmışsınız.

Aslında direkt almışken psu+kasa alasım var
Amazon.com.tr bu nasıl bir bakabilirsiniz
bu ATX destekli sizin attığınız MSİ kasa mATX formatında anakartınız ATX ise MSİ uyumlu olmaz bilginize

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı