PSU fanını ters çevirmek

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Son zamanlarda mini ITX sistem toplamaya merak saldım. Fakat fiyatlari gorunce acaba micro ATX anakarti mini ITX kasaya sigdirabilir miyim diye dusundum. Thermaltake Core V1 aldim. Biraz kasayi modlayarak micro ATX anakart takmayi basardim. Fakat bu kasa bana hala buyuk gelmekteydi. Kasanin alttaki PSU kismini komple kesip yukari almaya karar verdim.

Özetle suanki montajimda CPU fani tam olarak PSU faninin ustunde durmakta. Bu da cok isinmaya sebep oldu. PSU'yu söküp fanini ters yone cevirdigimde ise sicaklik tam istedigim gibi düştü. Simdi aklima takilan olay bunun PSU'ya bir zarari olur mu? PSU'nun arkasi kasanin arkasina takili ve fani yukari bakmakta suanda.

Tam olarak fotoğraf atabilir misiniz? Eğer güç kaynağı hava almıyorsa ve fan PSU'nun içinde oluşan ısıyı dağıtamaz ise sorunlar oluşabilir. Güç kaynağı modeli nedir?
Resimleri yukledim. Goruldugu gibi PSU islemcinin tam uzerinde. PSU ters cevirdigimde islemcinin hava alicak yeri olmuyor. Bu sekilde de PSU ile islemci fani zit yone baktigindan hava icin savasiyorlar resmen. Bende fani cevirdim. PSU fani islemci ustune ufuruyor simdi. PSU arkadab direk soguk hava aliyor islemciye ufuruyor. Bu sekilde bir problem olur mu sizce ?

Dosya Ekleri

• 20200130_202516.jpg
    20200130_202516.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 61
  • 20200130_210708.jpg
    20200130_210708.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 63
Şu an için işlemci ısı değerlerinde düşüş var ise sorun gözükmüyor, güç kaynağını normal kullanımda ısı değerlerini el yordamıyla çözmeye çalışın, elinizi fanın hava üflediği noktaya koyun ve eğer ısınma var ise yeni yollara başvurabiliriz.

Mesajlarım yararlı olduysa beğenmeyi unutmayın.

Şu an için işlemci ısı değerlerinde düşüş var ise sorun gözükmüyor, güç kaynağını normal kullanımda ısı değerlerini el yordamıyla çözmeye çalışın, elinizi fanın hava üflediği noktaya koyun ve eğer ısınma var ise yeni yollara başvurabiliriz.

Mesajlarım yararlı olduysa beğenmeyi unutmayın.
30 dk lik hem furmark hem CPU-Z stress testini actim. Powerin tabanina dokundugumda en fazla 40 derecedir gayet serindi. Bi sure kullanayim bakalim ne olacak. Insallah yakmam ortaligi :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı