- Makaleler
- 49
PSU'nun ne olduğunu biliyorum. Fakat yapay zekası falan mı var? Elektrik dağıtımını nasıl yapıyor? Aşırı yüklenme olayında parça yanması vb. olayları düzenleyebiliyor mu?
Bu soruyu anakart yapıyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.Elektrik dağıtımını nasıl yapıyor?
Kabaca eski tipi ile şebeke gerilimi genellikle trafolar ile 220v AC den 12 V Ac ye düşürülür zener diyot ile tek yönlü geçiş sağlanır ve kondansatörle beslenir dc akım oluşur.PSU'nun ne olduğunu biliyorum. Fakat yapay zekası falan mı var? Elektrik dağıtımını nasıl yapıyor? Aşırı yüklenme olayında parça yanması vb. olayları düzenleyebiliyor mu?
Kendi sisteminden örnek vereyim,Peki bu OC desteği gibi olaylarla alakası var mı bunun? Daha fazla enerji gidiyor diye biliyorum.
Merhaba. PSU, anakart ve bileşenlerine DC elektriği değişik voltajlarda sağlayan cep telefonu adaptörünün benzeri olan SMPS tipli güç kaynağıdır. DC çıkışlarında kısa devre/aşırı akım oluştuğunda iç zararı önlemek için geçici olarak çıkış akımını içten kesmiş olur. Bu olumsuz durumlarda akım kesildiği için parçaların bundan doğrudan etkilenmesi veya PSU'nun kendisinin yanması söz konusu değildir. Elektrik dağıtımını yaparken bu iç koruma özelliğini kullanmış olur. Örneğin PC'ye overclock yaparken PSU'nun ihtiyacı olan daha fazla güç gereksinimini kendimiz hesaplamak durumunda oluruz. PSU'nun bunu sezip daha fazla gücü PC bileşenlerine kendi içinden ayarlayarak/artırarak dağıtabilmesi ise söz konusu değildir, sizin sorunuzun esas soruluş amacı olarak.PSU'nun ne olduğunu biliyorum. Fakat yapay zekası falan mı var? Elektrik dağıtımını nasıl yapıyor? Aşırı yüklenme olayında parça yanması vb. olayları düzenleyebiliyor mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.