PSU tornavida ile bile çalışmıyor

sezkobe

Femtopat
Daha fazla  
Anakart üstündeki ışıklar yanıyor. Power tuşuna basınca PC hiç açılmıyor. Power SF söktüm taktım, RAM'leri söktüm taktım. Hiç işe yaramadı. Tornavida ile temas denedim işe yaramadı. Ve PC garantiden geldi. Sorun nedir, ben geri göndermeden yapabilir miyim?

20210213_121308.jpg

20210213_120029.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç düğmesine tıkladığınız zaman tam olarak ne oluyor? Mesela işlemci fanları, PS fanları ya da kasa fanları dönüyor mu? Anakart ışıkları yanması pek önemli bir belirti değil.

Güç düğmesine tıkladığınız zaman tam olarak ne oluyor? Mesela işlemci fanları, PS fanları ya da kasa fanları dönüyor mu? Anakart ışıkları yanması pek önemli bir belirti değil.
Hiçbir şey olmuyor.. ne ses geliyor ne bi belirti var.. tornavida ile kısa devre denedim oda olmadı

İmkan ve vakit olmadı. PC garantiden yeni geldi ekran ve işlemci hariç tüm parçaları sıfırı ile değiş. Test yapılmış sorun yokmuş. Ama PC eve geldi açılmıyor. Şaka gibi

Dostum normalde çözüm için yapılabilecek birkaç yol var ancak benim aklıma takılan nokta PC garantiden yeni gelmiş. Şimdi olurda sen bu yolları denerken bir hasar verirsen bu sefer garanti kısmı da sana sıkıntı çıkarır. Bence en sağlıklısı garantisi varken bu hakkını kullanman. Eğer diyorsan ki kendim halletmek istiyorum o zaman çözüm yolları denenebilir. Sorununa baktığım zaman aklıma ilk gelen sen PSU'yu çıkarıp takım demişsin o sırada ilk fotoğraftaki güç pinlerini + / eksilerine dikkat ederek taktın mı sorun yaratan kısım o olabilir. Güç düğmesine güç gelmiyor olabilir. Ancak tornavida ile kısa devre yaptım demişsiniz o yüzden de bu dediğimden emin olamadım. Dediğim gibi en sağlıklısı tekrardan garantiye vermek olur.

Dostum normalde çözüm için yapılabilecek birkaç yol var ancak benim aklıma takılan nokta PC garantiden yeni gelmiş. Şimdi olurda sen bu yolları denerken bir hasar verirsen bu sefer garanti kısmı da sana sıkıntı çıkarır. Bence en sağlıklısı garantisi varken bu hakkını kullanman. Eğer diyorsan ki kendim halletmek istiyorum o zaman çözüm yolları denenebilir. Sorununa baktığım zaman aklıma ilk gelen sen PSU'yu çıkarıp takım demişsin o sırada ilk fotoğraftaki güç pinlerini + / eksilerine dikkat ederek taktın mı sorun yaratan kısım o olabilir. Güç düğmesine güç gelmiyor olabilir. Ancak tornavida ile kısa devre yaptım demişsiniz o yüzden de bu dediğimden emin olamadım. Dediğim gibi en sağlıklısı tekrardan garantiye vermek olur.
Garantiden geldiğinde kablolar takılıydı zaten ve çalışmadı yine.. ben tek tek kontrol edip baktım söküp taktım yine olmadı.. Hadi onu geçtim tornavida ile kısa devre neden olmuyor??

Garantiden geldiğinde kablolar takılıydı zaten ve çalışmadı yine. Ben tek tek kontrol edip baktım söküp taktım yine olmadı. Hadi onu geçtim tornavida ile kısa devre neden olmuyor?

İşte o da sorunun PSU da olduğuna inandırıyor beni. Eğer garantiye göndermeyecekseniz ilk başta başka bir PSU ile denemeniz lazım. Ancak buna da imkan ve vaktiniz yoksa garantiye tekrar yollayın bence. Sorun anakartla ilgili de olabilir bunları tek tek başka parçalar ile denemeniz lazım ki sorun hangi parçada tespit edin.

ÇÖZDÜM...kabloları söküp Anakarttaki pili çıkartıp power tuşuna 15 saniye bastım bıraktım.. pili taktım ve normal şekilde açıldı pc çok şükür.. bu sorunu yaşayanlar lütfen denesin bunu
Arkadaşlar sorun tekrar yaşandı..!!! Kafayı yemek üzereyim 10.000tl para verip sistem diziyorum 2 aydır garantide.. geri geliyor ve yine bozuk..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı