DepresifLahmacun
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- İşsiz, güçsüz
7-8 ay önce sistemimi toplarken ikinci el ucuza highpower astro Lite 750W 80+ Gold PSU almıştım ve kullanmaya başladığım günden beri RX 580 ekran kartımın üzerinde dengesiz güç kaynağı uyarısı LED'i yanıyordu. Taa ki 2 hafta önceye kadar. Işık kendi kendine gitmişti ama PC bir anda donup kapanıyor, ekran kartının ışığı belirli aralıklarla yanıp sönüyor ve tuşa basılı tutup kapatana kadar PC açılmıyordu. Dün bu sorunu düzeltmek için yarı modüler PCI Express kablosunu çıkarıp modüler olmayan kısımdaki PCI Express kablosunu kullandım. Çok değil birkaç saat sonra oyun oynarken bir anda sadece benim odamda şalterler attı (odada sadece monitör ve PC prize takılı), PC'yi açmayı denediğimde hiçbir tepki alamıyordum, PSU'yu söküp 24 pin soketinden ataç ile kısa devre yaparak çalıştırmayı da denedim iki farklı güç kablosu (aynı güç kablolarını monitöre takarakta test ettim hiç sorun yoktu) denedim ama PSU hiçbir şekilde elektrik almıyor yani aramızdan ayrıldığı belli. Şimdi PSU'nun gitmesi açıkçası çok üzmez ama içimde ki en büyük korku diğer parçalar zarar görmüş müdür? Hiç bir yerde yanık kokusu yoktu ayrıca PSU'nun içinden yanmış ya da paslanmışa benzer küçük ataca benzer bir parça düştü (resmi ektedir). Anakartım ASUS B450M-K, ekran kartım Gigabyte RX 580 8 GB ve maalesef yedekte bunları besleyecek PSU yok. Evet bu kadar yazdım şimdi asıl soruya gelelim, diğer parçalar zarar görmüş müdür ve test etmemin bir yolu var mıdır?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: