PSU yanması sonrası diğer parçalara zarar geldiği nasıl anlaşılır?

Merhaba;
Bilgisayarım kapalı haldeyken fişleri takılı ama prizde PSU'nun yaninda 230-115 diye bir ayar var onu 115'e çektim birden PSU'nun o 3 çubuğa giren kablodan kıvılcım attı ve pat etti. Hemen söktüm kablonun ucu biraz erimiş, neyse 230'a tekrar yükselttim taktım başka bir kablo ile açılmadı. PSU'yu yaktım diye düşünüyorum. Acaba anakart ekran kartı vb. parçalara bir şey olmuş mudur? Alacak olduğum PSU'da bu, nasıldır alınır mı?
Diğer parçalara zarar gelmiş veya gelmemiş diyemeyiz test etmeden o yüzden yeni bir güç kaynağı ile test edin alacağınız yeni güç kaynağı 80+ gerekli bütün korumaları olan Corsair, CoolerMaster, Fsp gibi kaliteli markaları seçmenizi öneririm

Son düzenleme:
Hem içerdeki hem dışardaki sigortalar attı ise anakarttan başka bir şey bozulmayacaktır.
Anakarta giden bekleme voltajı olan 5 volt patlama anında çok kısa bir süre yükselir buda sistemi bozacak kadar uzun bir süre değil. Bir ihtimal tetiklemesi bozulmuş olabilir.
Rahatlıkla yeni bir PSU takıp deneyebilirsin. Şayet anakart bozulduysa zaten ya açmayacaktır. Açınca arıza varsa PSU kendini kapatır zaten.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız için, psu zaten alacaktım sipariş verdim corsair vs550 marka psu'yu. Xigmatek Asgard 381 kasanın kendi psu'su kullandığım korumaları vardır diye düşünüyorum bakalım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı