PSU'dan gelen cızırtı sesi nedir?

417643

Decapat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tebilon'dan aldığım Deep cool CC560 750W hazır sistem. Zararı yok galiba kapalıyken ses yok ama ben şimdi bunu garantiye nasıl vereyim ki? Kasayı göndersem ekran kartını çıkarmak ayrı dert. Sadece PSU göndersem onu nasıl çıkaracağım zarar vermeden? Bu ses nedense oyun menüsünde mesela Forza 5'te oynarken Full grafiklerde böyle bir ses yok ama menüde var. Onun dışında işlemci ekran kartını aynı anda stres testine soktum ama böyle bir ses yok sadece oyunda menüde oluyor. Tabii oynarken FPS sabitlenmezse oynarken de var ama ETS 2 de sabitlemesem de bu ses yok.

Coil whine büyük ihtimalle bir zararı olmaz bende de aynı ses vardı zamanla geçti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tebilon'dan aldığım Deep cool CC560 750W hazır sistem. Zararı yok galiba kapalıyken ses yok ama ben şimdi bunu garantiye nasıl vereyim ki? Kasayı göndersem ekran kartını çıkarmak ayrı dert. Sadece PSU göndersem onu nasıl çıkaracağım zarar vermeden? Bu ses nedense oyun menüsünde mesela Forza 5'te oynarken Full grafiklerde böyle bir ses yok ama menüde var. Onun dışında işlemci ekran kartını aynı anda stres testine soktum ama böyle bir ses yok sadece oyunda menüde oluyor. Tabii oynarken FPS sabitlenmezse oynarken de var ama ETS 2 de sabitlemesem de bu ses yok.

Hocam aynı durum bazı oyunlarda bende de oluyor ekran kartı kaynaklı. Coil whine sesi yüksek ihtimal. Menüde FPS tavan yaptığı için ve çok yüksek seviyelere geldiği için kart coşuyor ve o ses çıkıyor diye tahmin ediyorum. Zararsız bi durumdur. Eğer ses sizi rahatsız etmiyorsa sorun yok. Ancak içiniz rahat etsin isterseniz sistemi standart bir teste sokup ısı değerlerine ve FPS değerlerine bakabilirsiniz. Benzer özellikli sistemlerle aynı sonuçları veriyorsa sıkıntı yok demektir.

Hocam aynı durum bazı oyunlarda bende de oluyor ekran kartı kaynaklı. Coil whine sesi yüksek ihtimal. Menüde FPS tavan yaptığı için ve çok yüksek seviyelere geldiği için kart coşuyor ve o ses çıkıyor diye tahmin ediyorum. Zararsız bir durumdur. Eğer ses sizi rahatsız etmiyorsa sorun yok. Ancak içiniz rahat etsin isterseniz sistemi standart bir teste sokup sıcaklık değerlerine ve FPS değerlerine bakabilirsiniz. Benzer özellikli sistemlerle aynı sonuçları veriyorsa sıkıntı yok demektir.

Rahatsız etmiyor zaten genelde menülerde var teşekkür ederim.

Yüksek akım çekildiğinde özellikle artacaktır ses coil noise ya da whine adına ne dersen bobin sesi türkçesi. Sarımın kalitesi ile ilgili. Ses rahatsız edici ise sesi üreten bobin tepit edilerek ısı ile daralan bant ( makaron)'ı bobine geçirerek sorunu engelleyebilirsin.

Recep & Ali'nin konuya ilişkin videosu

Teşekkürler deneyeceğim tabii garantisi gitmiyorsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı