Bundan 3-4 ay önce "Gamepower PSU'yu neden kötülüyorsunuz" diye konu açmıştım, ve konuda PSU'nun korumalarının olduğunu söyledim. "Korumaları var, ama neden kötü?" Deyince bana "kapasitörleri kalitesiz, istediği kadar koruması olsun, kapasitörleri kalitesiz olunca önemi yok" demişleri.
Bir PSU'nun kapasitörünün iyi olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz?
Nippon chemi, Sanyo, Nichicon, Rubycon, Elna, Matsushita, Hitachi markalar kalitelidir. Su'scon, Taepo gibi markalar orta kalitelidir. Böyle markalar yoksa, Çin menşei bir kondansator kullanıyordur. Hala kullanıyorsanız o ürünü, kullanmayın.
Bundan 3-4 ay önce "Gamepower PSU'yu neden kötülüyorsunuz" diye konu açmıştım, ve konuda PSU'nun korumalarının olduğunu söyledim. "Korumaları var, ama neden kötü?" Deyince bana "kapasitörleri kalitesiz, istediği kadar koruması olsun, kapasitörleri kalitesiz olunca önemi yok" demişleri.
Bir PSU'nun kapasitörünün iyi olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz?
Dostum üreticinin sitesinde yazarsa, yazar. Yazmıyorsa, içine açıp bakmak lazım ama marka kaliteli olmayacağı için, kaliteli kondansator kullanacağını sanmam.
Dostum üreticinin sitesinde yazarsa, yazar. Yazmıyorsa, içine açıp bakmak lazım ama marka kaliteli olmayacağı için, kaliteli kondansator kullanacağını sanmam.
Hocam şimdi Cooler Master'ın kendi sitesinden MWE 550W PSU'suna baktım. Kapasitörleri hakkında bir bilgi yok, bu durumda neye göre Cooler Master kaliteli oluyor? Çünkü baktığım zaman ''Cooler Master PSU kötü'' diyeni görmedim.
Her şey kapasitör kalitesiyle belirlenmez ki, başka bir sürü faktör var. CM'nin de kötü bir PSU serisi vardı yanlış hatırlamıyorsam, hatasız marka yok.