PSU'nun 4+4 pin ve 8 pin kablosu 2x8 pin gibi kullanılır mı?

oguz23

Kilopat
Herkese iyi Sosyaller. MSI B850 Gaming Plus anakart almayı düşünüyorum fakat 2x8 pin girişi var. PSU'da tek kablodan 1x8 ve 4+4 pin çıkışı var. İşlemci 9600X. Bu anakarta tek kablodan 2x8 pin CPU güç girişi yaparak kullanabilir miyim? Herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım? Direkt tek 8 pinli anakart al derseniz önerilerinize açığım.
PSU: https://www.hepsiburada.com/high-po...WJ3ZzHCd2aOQSODbcayWQVsB3uP8s_48aAiseEALw_wcB
Anakart: MSI B850 GAMING PLUS WIFI AMD B850 Soket AM5 DDR5 8200MHZ(OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Son düzenleme:
Güç kaynağı çıkışı olarak 8 pin ve 4+4 pin olmak üzere iki eps çıkışı var mı demek istiyorsun?
İkisini aynı anda kullanabilirsin.
Ayrıca tek 8 pin bile fazlaca yeter. Kablo kalitesine göre 300w civarı güç aktarabilir.

PSU'dan gelen güç girişlerini ikiye elinle ayırabilir veya birleştirebilirsin. Lego gibiler.
Yani 4+4 PIN'i birleştirirsen 8 pin girişin olur. (her PSU için olmasa da yüzde 90 böyledir)

Hocam sorum bu değil. PSU'dan çıkan kablo ilk başta 8pin CPU 8pin CPU'dan da 4+4 pin CPU çıkışı var. Tek kabloda hem 8 pin hem 4+4pin var yani.

Güç kaynağı çıkışı olarak 8 pin ve 4+4 pin olmak üzere iki EPS çıkışı var mı demek istiyorsun?
İkisini aynı anda kullanabilirsin.
Ayrıca tek 8 pin bile fazlaca yeter. Kablo kalitesine göre 300W civarı güç aktarabilir.

Hocam tek kabloda hem 8pin hem 4+4 pin var.

images(2).jpg

Bu şekildeyse ikisini yan yana getirip birleştirebilir ve kullanabilirsin. Sormak istediğin eğer buysa.

Eki Görüntüle 2470969
Bu şekildeyse ikisini yan yana getirip birleştirebilir ve kullanabilirsin. Sormak istediğin eğer buysa.

Sormak istediğim bu değil hocam. Altta görselini ekledim PSU'da bu kablo var. Tek kablodan 8pin ve 4+4 pin var yani. Anakartta 2x8 pin CPU girişi var. Tek kablodan ikisini de bağlasam herhangi bir sorun yaşar mıyım diye soruyorum. Normalde 2 kablodan 2x8 bağlıyorlar böyle anakartlara.

Dosya Ekleri

• indir.jpg
    indir.jpg
    118,9 KB · Görüntüleme: 38
Sormak istediğim bu değil hocam. Altta görselini ekledim PSU'da bu kablo var. Tek kablodan 8pin ve 4+4 pin var yani. Anakartta 2x8 pin CPU girişi var. Tek kablodan ikisini de bağlasam herhangi bir sorun yaşar mıyım diye soruyorum. Normalde 2 kablodan 2x8 bağlıyorlar böyle anakartlara.
Genelde ekran kartları için bu tip daisy-chain tipi kablo oluyordu. İşlemci için ilk defa gördüm 😀
8 pini bağlaman yeterli. Yüksek derecede hız aşırtma yapsan, ikinci pini taktığında gücü yayacak bir durum yok. Belki kablonun kötü görüntü oluşturması engeller. İki kabloyu takman sorun olmaz.

Ayrıca belirteyim ekran kartı için daisy-chain tipi yapmayınız. (Birisi denk gelir. İşlemcide oluyor, ekran kartında da olur diye yanlış düşünmesin.)
Düzenleme: işlemci 65w olduğu için sorun olmaz. 9950x ya da 14900k gibi yüksek çeken işlemciler için de kullanmayın. İki ayrı çıkıştan gelen kabloları kullanın.

Genelde ekran kartları için bu tip daisy-chain tipi kablo oluyordu. İşlemci için ilk defa gördüm 😀
8 PIN'i bağlaman yeterli. Yüksek derecede hız aşırtma yapsan, ikinci PIN'i taktığında gücü yayacak bir durum yok. Belki kablonun kötü görüntü oluşturması engeller. İki kabloyu takman sorun olmaz.

Ayrıca belirteyim ekran kartı için daisy-chain tipi yapmayınız. (birisi denk gelir. İşlemcide oluyor, ekran kartında da olur diye yanlış düşünmesin.)

Ekran kartı için 2 adet 6+2pin mevcut zaten 2 ayrı kablodan sıkıntı yok orada. CPU için ise sadece bu görselini attığım kablo var. Kutu üzerinde kendileri sanki ayrı kabloymuş gibi 1x8 pin 1X 4+4 pin diye ayrı ayrı yazmış. Böyle yazdıkları için acaba ikisini de takıp tek kablodan 2x8 pin gibi kullanabilir miyim diye düşündüm.

Dosya Ekleri

• IMG_7087.jpeg
    IMG_7087.jpeg
    92,6 KB · Görüntüleme: 36
Ekran kartı için 2 adet 6+2pin mevcut zaten 2 ayrı kablodan sıkıntı yok orada. CPU için ise sadece bu görselini attığım kablo var. Kutu üzerinde kendileri sanki ayrı kabloymuş gibi 1x8 pin 1X 4+4 pin diye ayrı ayrı yazmış. Böyle yazdıkları için acaba ikisini de takıp tek kablodan 2x8 pin gibi kullanabilir miyim diye düşündüm.
Kutu üstündeki bilgilere göre ayrı bağlantı noktaları gibi anlaşılıyor.
Normalde ayrı kablodan gelen bağlantı noktaları sayılır. Burada aynı kabloda olsa bile farklı tipte olan, bir nevi desteklenen bağlantı tipleri sayılmış.

Kutu üstündeki bilgilere göre ayrı bağlantı noktaları gibi anlaşılıyor.
Normalde ayrı kablodan gelen bağlantı noktaları sayılır. Burada aynı kabloda olsa bile farklı tipte olan, bir nevi desteklenen bağlantı tipleri sayılmış.

O zaman aynı kablo üzerinden gelse bile ikisini de bağlayıp 2x8 pin olarak kullanabilirim demek oluyor bu değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı