PSU'yu dönüştürücü ile kullanmak zararlı mıdır?

FlexiDesign

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG B550-A | Ryzen 7 3800x | Gigabayte Vision RTX 3070 | Gskill TridentZ Neo 3600mhz 32GB | Aorus 500gb m2 SSD | Samsung EVO 970 1TB m2 SSD | Asus ROG LC360 Aio | FSP Aurum 1200W | Phanteks P500A White
Meslek
Game 2D Artist
Merhaba dostlar. Teknik bilgisi olarak tıkandığım bir konuda size bir şey danışmak istiyorum. Biliyorum bu forumun üyelerinin hepsi yardımcı olmak için zamanlarını ayırıp fikirlerini paylaşıyorlar. Fakat benim soracağım soru biraz önemli ve teknik bilgi isteyen bir konu. O yüzden teknik bilgisi olanlar varsa onların düşüncelerini daha çok önemsiyorum.

2600X işlemcimi upgrade edip 3800X işlemci almıştım. B450-F anakartım overclock konusunda yetersiz olduğu için X570-E model bir anakart aldım. Fakat geldiğinde fark ettim ki bu anakart 8+4 pin CPU girişine sahip, benim PSU FSP Hydro G 750W ve ek +4 kablosu yok.
Tanıdığım birisi sleve kablo satışı yapıyor, sleve kablo sipariş edip dönüştürücülü kullanmam ne kadar doğru olur? Veya bunun başka bir çözümü var mı, yeni bir PSU almaktan başka?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar. Teknik bilgisi olarak tıkandığım bir konuda size bir şey danışmak istiyorum. Biliyorum bu forumun üyelerinin hepsi yardımcı olmak için zamanlarını ayırıp fikirlerini paylaşıyorlar. Fakat benim soracağım soru biraz önemli ve teknik bilgi isteyen bir konu. O yüzden teknik bilgisi olanlar varsa onların düşüncelerini daha çok önemsiyorum.

2600X işlemcimi upgrade edip 3800X işlemci almıştım. B450-F anakartım overclock konusunda yetersiz olduğu için X570-E model bir anakart aldım. Fakat geldiğinde fark ettim ki bu anakart 8+4 pin CPU girişine sahip, benim PSU FSP Hydro G 750W ve ek +4 kablosu yok.
Tanıdığım birisi sleve kablo satışı yapıyor, sleve kablo sipariş edip dönüştürücülü kullanmam ne kadar doğru olur? Veya bunun başka bir çözümü var mı, yeni bir PSU almaktan başka?
Kullanılır fakat 10 liralık dönüştürücü de kullanma.

Kablo kalitesine dikkat edersen büyük bir sorun oluşturmaz zaten güçlü bir psun var.

Kablo kalitesiz ise CW tarzı bir ses çıkar haberin olsun.

Bir de +4 pini takmadan dener misin çalışabiliyor bazı durumlarda.

OC yapmayacaksanız ekstra 4 pine ihtiyacınız yok ki. Sadece 8 pin ile sorunsuz çalışacaktır. Anakartta 8+4 pin girişi var diye illa 8+4 kullanmanıza gerek yok, 8 pin olanı takıp kullanın. Dönüştürücü ile kullanmak kesinlikle önerilmiyor bu arada, sağlıklı değil.

Ben illa 8+4 pin kullanacağım derseniz dönüştürücü yerine yeni PSU almalısınız. Sizdeki modelin PRO versiyonunda var mesela 8+4 CPU pin.

Ben anakartı oc yapmak için aldım zaten ama bu hiç aklıma gelmemişti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı