PUADlManager:Win32/InstallCore virüsü

Bune Yaaa

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım PUADlManager:Win32/InstallCore adlı bir virüs dosyası buldu ve kaldıramıyor bilgisayarımda kasamalar oluştu.
Uygulama kaldırılamıyor diyor.

techno.png

Ciddi bir zararlı değil, kurulum sırasında "next next next" mantığıyla ilerleyen kullanıcıları avlamaya yönelik bir paket yükleyicisi. Bulaşan istenmeyen uygulamalar için aşağıdaki uygulamalar işe yarayabilir.

Arkadaşlar bilgisayarım PUADlManager:Win32/InstallCore adlı bir virüs dosyası buldu ve kaldıramıyor bilgisayarımda kasamalar oluştu.
Uygulama kaldırılamıyor diyor.

Eki Görüntüle 1642546

Bu bir trojan çeşidi bilgisayarı kitler ve çoğu fonksiyonu kullanamaz hale gelirsin. Aynı zamanda yapabileceği tüm zararlı faaliyetleri gerçekleştirdikten sonra bir back-door açar. Devamını ise Ransomware veya spyware uygulamalar takip eder.

Dosya Ekleri

• CB900AC3-C054-42D1-91D4-1707604D2C35.jpeg
    CB900AC3-C054-42D1-91D4-1707604D2C35.jpeg
    114,8 KB · Görüntüleme: 75
Bu bir trojan çeşidi bilgisayarı kitler ve çoğu fonksiyonu kullanamaz hale gelirsin. Aynı zamanda yapabileceği tüm zararlı faaliyetleri gerçekleştirdikten sonra bir back-door açar. Devamını ise Ransomware veya spyware uygulamalar takip eder.

Hocam sağ olunda bir şey sormak istiyorum ciddi bir şey olabilir mi diye Microsoft Edge Tarayıcımda site ekleme yerinde benim eklemediğim ama eklenmiş olan bir site var Paribu cineverse diye bunu ben eklediğimi zannetmiyorum bununla ilgili bir şey olabilir mi?

Hocam sağ olunda bir şey sormak istiyorum ciddi bir şey olabilir mi diye Microsoft Edge tarayıcımda site ekleme yerinde benim eklemediğim ama eklenmiş olan bir site var Paribu cineverse diye bunu ben eklediğimi zannetmiyorum bununla ilgili bir şey olabilir mi?

Hocam oluşturduğu back-door yani geçit adwarelerin türemesine sebep olmuş olabilir. Yani bu virüs trojane ait tüm zararı verip farklı zararlıların da etki edebilmesi için backdoor açıp oradan farklı farklı zararlı virüsleri uzaktan gönderiyor gibi görünüyor. Bu da reklam virüsü sizin anlattıgınız kadarıyla.

Hocam sağ olunda bir şey sormak istiyorum ciddi bir şey olabilir mi diye Microsoft Edge Tarayıcımda site ekleme yerinde benim eklemediğim ama eklenmiş olan bir site var Paribu cineverse diye bunu ben eklediğimi zannetmiyorum bununla ilgili bir şey olabilir mi?
Malwarebytes'in ADWCleaner'ı olacaktı. Indirin ve tarayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı