PUBG 165 Hz monitörde 80 FPS'de kasıyor

serran

Picopat
Katılım
25 Eylül 2020
Mesajlar
535
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar monitörümü 165Hz kullanırken oyun içi FPS limitini 80 sabitliyorum fakat kasıyor gibi oluyor(ayarlar- en düşük veya en yüksekte),110 sabitliyorum gayet akıcı oluyor, bunun sebebi nedir? FPS artırınca ekran kartım da ısınıyor, düşürünce ısısı düşüyor 7-9 derece. Arkadaşlarım 75 80 FPS'de gayet akıcı oynuyorlar. Yani sorun şu sistemim iyi fakat 75 80 FPS kötü değil ama kasıyor gibi oluyor.

Sistemim:
Monitör: 1ms 165 Hz.
Ryzen 5 3600X.
ASUS TUF B450M PRO GAMING.
Gigabyte RTX 2060.
Samsung Evo 970 500GB - 3500/3200.
G.Skill 3600 MHz CL 18- 2x8GB.
-----------------------------------
 
Anladığım kadarıyla ilk kes sistem toplamışsın ve bunun için sisteme gözün gibi bakmak istemeni anlıyorum. Merak etme bilgisayar bileşenleri o kadar kırılgan, 3-5 toz parçasına performans düşmesi yaşayacak objeler değildir. Ben 2 sene boyunca kapağı dahi açılmamış içi kim bilir ne halde olan kasa kullandım ve hiçbir performans düşmesi yaşamadım. 2 sene boyunca temizlemene gerek yok demiyorum elbet ama alalı daha 2 hafta olmuş hiçbir temizlik yapmadan minimum 6 ay boyunca kullanabilirsin (Kasanın hava alan ve temiz bir ortamda olduğunu varsayıyorum). Termal macun değişimi (CPU) bu süreden çok daha uzun. Derler ya koy gitsin. Hiçbir sorun çıkarmaz yüzde 100'de 6 boyunca temizlik yapmasan dahi. Zaten zamanla benim gibi düşünmeye başlayacaksın alalı daha 2 hafta olmuş.
Anladım teşekkürler,bir de şey sorucam ekran kartının pubg oynarken gpu sürekli %99 %100 kullanması kötü bir şey mi ?
 
Anladım teşekkürler, bir de şey sorucam ekran kartının PUBG oynarken GPU sürekli %99 %100 kullanması kötü bir şey mi?

Hiçbir şey olmayacağını üstte yazdım zaten. Eğer oyunda gömülü FPS limiti yoksa, bazı oyunlarda vardır mesela oyun sana istediğin kadar iyi sistemin olsun şu FPS'yi geçemezsin der, ekran kartı kendini o gömülü FPS limitine ayarlayıp tam kapasitesini kullanmaz. PUBG'de böyle bir durum olmadığı için 4K ekran kartları hariç kullanacağın her ekran kartı V-Sync kapalı olduğunda alabileceği en yüksek FPS'yi almaya çalışır yani tam kapasitede çalışır. Gönlün hala yüzde 100 GPU kullanımında değilse, yüksek sıcaklık değerleri görmek istemiyorsan yenileme hızını daha düşük değerlere sabitleyebilirsin, ama üstte de dediğim gibi yüzde 100 kullanımda da hiçbir şey olmaz. Sadece daha sıcak çalışır.
 
@Matsuri yardımlarınız için teşekkürler,bazı yerlerde okuduğum kadarı ile ekran kartının fanlarını %100 de calıştırmak bir süre sonra eski gücünü kaybediyor diye bir yazılar okudum işte benimde korkum bu ama siz de diyorsunuz ki rahat 2-3 yıl götürür tabi 2-3 yıla ekran kartımı elbette değiştiririm ama belli de olmaz büyük konuşmak istemiyorum,siz anladınız beni sistemi yeni topladım yanlış bir şey yapmak istemiyorum fazlada yormak istemiyorum ama böyle yapmak bir şeye yaramazsa bende cekeyim fanları %100 e ve fps 165 e sabitleyerek oynayayım yani
@Matsuri şuan kullandığım fan ayarları :

60 dereceye kadar fanlarımı calıştırmıyorum,
60 dereceden sonra %30 ile başlatıyorum,78 dereceye kadar artış sağladım 78 derecede %87 ile calışsın dedim fakat 75 dereceyi hiç geçmedi ve fanlarda %80 i geçmiyor.
 
@Matsuri yardımlarınız için teşekkürler, bazı yerlerde okuduğum kadarı ile ekran kartının fanlarını %100'de calıştırmak bir süre sonra eski gücünü kaybediyor diye bir yazılar okudum işte benim de korkum bu ama siz de diyorsunuz ki rahat 2-3 yıl götürür tabii 2-3 yıla ekran kartımı elbette değiştiririm ama belli de olmaz büyük konuşmak istemiyorum, siz anladınız beni sistemi yeni topladım yanlış bir şey yapmak istemiyorum fazla da yormak istemiyorum ama böyle yapmak bir şeye yaramazsa bende cekeyim fanları %100'e ve FPS 165'e sabitleyerek oynayayım yani
@Matsuri şu an kullandığım fan ayarları:

60 dereceye kadar fanlarımı calıştırmıyorum,
60 dereceden sonra %30 ile başlatıyorum, 78 dereceye kadar artış sağladım 78 derecede %87 ile calışsın dedim fakat 75 dereceyi hiç geçmedi ve fanlarda %80'i geçmiyor.

Fan ayarlarıyla bu kadar oynayıp vakit kaybetmene gerek yok. Sürekli sıcaklık değerlerini kontrol ediyorsun sanırım. Zaten fanlar otomatik olarak kullanılan uygulamanın yüküne göre kendini ayarlar. Manuel olarak yüzde 100'e getirmediğin sürece maksimum yüzde 80 civarında çalışır. Eğer PUBG'de ekran kartı tam yükte yüzde 80 fan hızında 75 dereceyi geçmiyorsa hiç uğraşma fan hızıyla falan, otomatiğe al. Kart çok ses çıkarıyorsa ve bundan rahatsız oluyorsan oyun oynamadığın zamanlarda fanları yüzde 0'a alabilirsin tabii.
 
@Matsuri fanları Auto yaptığım zaman 35 derecede bile fanlarım dönüyor boşta bile dönüyor yani bende onu 60 dereceye gelene kadar fanların aktif olmamasını istedim öyle ayarladım,tam yükte 75 dereceyi geçmiyor 75 derecede fanlarım %80 gücte calışıyor dün bi denedim 60 derecede %100 calışsın yaptım 60 ı hiç geçmedi ses desende gelmiyordu gayet iyiydi sonra şey dedim içimden efor kaybeder falan geri eski haline aldım :D
 

Geri
Yukarı