Çözüldü PUBG düşük GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Gürkan Has

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Görseldede gözüktüğü gibi R5 2600 RTX 2060 16 GB 3000MHz sistemimde PUBG'de sıkıntılar yaşıyorum. GPU kullanımı sürekli düşük maksimum %50 seviyelerinde geziniyor.
Yakın çatışmalarda (school, Bootcamp vb.) GPU kullanımı %30 seviyelerine düşmekte ve FPS 40'lara kadar düşüyor.
Oyun SSD'de yüklü.
Diğer oyunlarda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum PUBG Lite'da bile GPU %99 kullanıyor ve 300 FPS alıyorum Ultra ayarlarda. Tek sıkıntı PUBG Steam versiyonda.
Silip tekrar yükleme, Driver güncelleme, YouTube'da dolaşan NVIDIA denetim masası ayarlarını denedim lakin hiçbir şekilde düzelmedi.
PC yüksek performans modunda ve Windows'um ve tüm sürücülerim güncel.

Monitörüm ASUS 27" VG278QF 165Hz 0.5ms

1596708383191.png

Çözüm
Arkadaşlar sorunumu çözdüm. Tüm sıkıntı GeForce Experience'in oyunu kafasına göre optimize etmesi ve oyun içindeki ayarlarımı görmemesiymiş. Şu anda stabil +140 FPS alıyorum.

1606043691536.png
Pubg , her gelen güncelleme ile tam tersi performans kaybediyor. Yaklaşık beş ay önce oyunu yağ gibi oynuyordum şimdi Fps geçişlerinde oyun çok sallanıyor akıcılık kaybolmuş.

Önce haritaların kimi yerleri FPS düşüşlerine neden olmaya başladı. Sonra da botların eklenmesi etkiledi. Sağda solda birden beliren botlar da anlık düşüşlere neden oluyor. Yeni oyuncu kazanmak için bot eklemek yerine mevcut sıkıntıları giderseler bu kadar oyuncu kaybetmezdi.

Merhaba,
Görseldede gözüktüğü gibi R5 2600 RTX 2060 16 GB 3000MHz sistemimde PUBG'de sıkıntılar yaşıyorum. GPU kullanımı sürekli düşük maksimum %50 seviyelerinde geziniyor.
Yakın çatışmalarda (school, Bootcamp vb.) GPU kullanımı %30 seviyelerine düşmekte ve FPS 40'lara kadar düşüyor.
Oyun SSD'de yüklü.
Diğer oyunlarda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum PUBG Lite'da bile GPU %99 kullanıyor ve 300 FPS alıyorum Ultra ayarlarda. Tek sıkıntı PUBG Steam versiyonda.
Silip tekrar yükleme, Driver güncelleme, YouTube'da dolaşan NVIDIA denetim masası ayarlarını denedim lakin hiçbir şekilde düzelmedi.
PC yüksek performans modunda ve Windows'um ve tüm sürücülerim güncel.

Monitörüm ASUS 27" VG278QF 165Hz 0.5ms

Eki Görüntüle 632187
hocam aynı sorun bende de vardı bu videodakileri uyduladım şimdi çok iyi fps alıyorum...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@AnatoilanTigerTR bu gerçek bir çözüm olsa kimsenin yeni bir monitör almasına gerek kalmazdı. Bu yöntem monitördeki piksel sayısını yükselemez. Elde edilen sonuç bulanık bir görüntü olur. Kartın gücünü denemek için kullanılabilir ama bir çözüm değildir.

Windows üzerinden Graphic Settings - Hardware-accelerated GPU scheduling ayarını on yap, alt kısımda preference seçeneğini desktop app yapıp browse kısmından oyunun exe sini bul, üstüne tıklayıp options seçeneğinden high performance seçeneğini işaretle, msconfig - boot - adv options - kısmından işlemcinin bütün çekirdeklerini kullandığından emin ol tikli değilse tik atıp en yüksek sayıyı seç, bilgisayarını resetle, oyun içi ayarlardan gpu yu kullanabileceği (texture resolution) gibi seçenekleri ultra yapıp gerisini düşür, değerleri tekrar gözlemle.

@AnatoilanTigerTR bu gerçek bir çözüm olsa kimsenin yeni bir monitör almasına gerek kalmazdı. Bu yöntem monitördeki piksel sayısını yükselemez. Elde edilen sonuç bulanık bir görüntü olur. Kartın gücünü denemek için kullanılabilir ama bir çözüm değildir.
bulanık mı :D :D yapma hocam gözünü seveyim..bu zaten piksel sayısını yükseltir diyen olmadaki bu sadece alternatif bir çözüm..fps artışı oluyor ve gpu kullanımı artıyor..siz sonuca bakın...

Piksel sayısı değişmediği için net bir görüntü elde etmek mümkün olmuyor zaten. Tam olarak aynı şey olmasa da 1080P monitöründe YouTube üzerinden sırasıyla aynı görüntünün 2K, 4K ve 8K sonuçlarına bak. Çok daha iyi görüntü elde etmek gerekirken YouTube aynı yumuşatma efektini kullanmadığı için bu sefer kırılmalar göze fazlaca çarpmaya başlıyor. İkisi de kötü. 2014'te çıkmış böylesine iyi gözüken bir teknoloji neden yaygınlaşmadı sence?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı