Çözüldü PUBG Lobiye geç girme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nanVic

Hectopat
Katılım
15 Kasım 2018
Mesajlar
334
Çözümler
1
Merhaba, PUBG oynarken öldüğümde veya herhangi bir sebepden dolayı lobi attığımda oyunun ekranının gelmesi 30-40 saniye sürüyor. Nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum ama resimdeki ekranda yaklaşık 30-40 saniye duruyor ESC basıp restart lobby atıyorum. 2. 3. yapışımda geliyor oyunu sil yükle yaptım sorun çözülmedi.

20190315235943_1.jpg
 
Çözüm
Kapatıp tekrar ara Superonline'ı, başka bir müşteri hizmeti ile görüş, tekrar dene. Bazıları yapmıyor. Neden bilmiyorum. Benim de ilk aramamda olmamıştı. Port açtırtmak istiyorum diyeceksin, kendim port numaraları vereceğim diyeceksin, vereceksin o numaraları.
Yaklaşık 4-5 kez aradım, her seferinde farklı kişiler yardımcı olmaya çalıştı. En sonuncusu ise bana modemden yapabileceğimi söyledi aynı işlemi. Eğer biliyorsanız modemin arayüzünden tarif eder misiniz? Üstte arayüzün fotoğrafını koydum.
Müşteri hizmetleriyle çözemediğim sorunu arayüzden kendim port atayarak çözdüm. Dediğiniz numaraları (27015-27030) ikisi için de ayrı birer port açtım ve bu sefer hata vermedi. Denedim ve şu anda sorunum çözüldü.
Port açmak istiyorum de zaten direk yardımcı olurlar.2 tane port açtırman yeterli aramadan önce ip adresinide not et.

TCP/UDP 27015 - 27030
UDP 27000 - 27100
 
İyi olur ya

Judge#5812 Ekler misin
olmadı sende atabilrsin

Burda mısın
TeknoTR Joyous / Hasan#5957 Ekledim dostum, sorun superonline' ın CGN teknolojisinden kaynaklanıyor. (Bknz : Cgn İp Nedir ? ) Bu da kısacası oyunlarda loss - dns vb sorunlar yaşamanıza neden oluyor. Bunun için nasıl anlarsın modem arayüzünde "İnternet İp Adresi", "Wan" ip adresin ile dışarıya çıktığın ( ipnedir.com vb sitelerden sorguladığında görebileceksin ) ip adresi farklı oluyor. Bunun için bazı huawei modellerinde port u kendiniz açarak yapabiliyorsunuz ama genelinde çağrı merkezini aramanız gerekiyor. Burada şöyle bir handikap var yalnız direk arayıp ben CGN grubundan ip almak istemiyorum benim hattıma dinamik bir ip adresi atayın dediğinizde bu bizim hizmet politikamız bunun için statik ip almanız gerekiyor şeklinde dönüş yapıyorlar. Bu nedenle port açtırmak istiyorum diyerek gitmeniz gerekiyor çünkü CGN hizmeti aktif durumdayken port yönlendirme teknik olarak yapılamıyor. Çünkü zaten ipler mevcut portlar üzerinden dağıtılarak paylaştırılıyor bu nedenle siz müşteri temsilcisine port açtırmak istiyorum örn: uzaktan bağlantı yapacağım (RDP : 3389) bunun için yardımcı olur musunuz derseniz zaten bu işlemi yapmak için sizi dinamik ip grubuna dahil ediyor mecburen artı parantez bir bilgi olsun yine sorun yaşayan olursa discord üzerinden yardımcı olmaya çalışırım.
 
Ben arayıp port açtırmak istiyorum uzaktan bağlantı yapacağım bunun için yardımcı olur musunuz dediğimde Statik IP yani Sabit IP'yemi geçmek istiyorsunuz dedi ben dinamik ip dediğimde öyle birşey duymadım hiç dedi. müşteri hizmetlerine tam olarak ne söyleniyor kelime kelime anlatırmısınız
Yani bu olayın IP ile alakası falan varmı anlayacağımız dilden basit bir şekilde detaylı anlatırmısınız
 
ne dedin tam olarak ?
Port açtırmak istiyorum dedim. içsel dışsal port ne olsun diye sordu. İçsel : 27015 Dışsal Port : 27030
ip numaranı istiyor. Sonra kendisi otomatik halletti zaten. 2 dakikalık bir işlem.
Bu arada niye açtırmak istiyorsun diye sordu. Oyunda ki hatayı söyledim. İnternetiniz de bir sıkıntı var vpn ile deneyince sorun çıkmıyor. Tek çare port açmak dedim. Tamam dedi işlemi bitirdi.
 
Arayıp port açtırdım bende. Sorun düzeldi.
bana içsel ve dışsal port içsel işlemci söylememi söylediler sabit portlar varmış fakat müşteri sabit portlar dışında bir port istediğinde port değerlerini kendisi söylemesi gerektiğini belirttiler
Port açtırmak istiyorum dedim. içsel dışsal port ne olsun diye sordu. İçsel : 27015 Dışsal Port : 27030
ip numaranı istiyor. Sonra kendisi otomatik halletti zaten. 2 dakikalık bir işlem.
Bu arada niye açtırmak istiyorsun diye sordu. Oyunda ki hatayı söyledim. İnternetiniz de bir sıkıntı var vpn ile deneyince sorun çıkmıyor. Tek çare port açmak dedim. Tamam dedi işlemi bitirdi.
Tamamdır port açtırttım saolun
 

Geri
Yukarı