Bu neden insanların birbiriyle tartışmasına neden oluyor anlamıyorum, tartışanları da çocukça buluyorum. İsteyen istediğini oynamakta özgür, herhangi bir internet kafeye veya arkadaşların vesilesiyle oyunları oynama fırsatı bulabileceğinden ve bu doğrultuda kendine hitap eden oyunu seçebileceğine eminim.
Bana göre PUBG yenilik getirmeyen bir oyun, optimizasyon ve oyun içi bazı hatalar da can sıkmıyor değil. Öte yandan daha taze taze oyununu sürmüş, adeta küllerinden doğan bir Fornite var. Epic Games, Fortnite oyununun ilk ön gösterimini Spike VGA (Video Games Awards) 2011'de yapmıştı. Yani bu fikir yeniye falan dayanmıyor ancak oyun ilk çıktığında ''kule müdafaası'' amacıyla çıktığından ve fazla rağbet görmediğinden oyunu hemen günümüzde popüler olan Battle Royale türüne çevirdiler ve başarıyı yakaladılar. Bunca emek sonucuna böyle bir başarıyı yakalamış olmaları oyunlarıyla son derece ilgili olmalarını sağlıyor, tıpkı Psyonix Studios (Rocket League) gibi. Bir yandan Bluehole'un hilelerin önüne geçemediğini ve işin kozmetik bölümüne daha da yoğunlaştıklarını söyleyebilirim.
İşin özü ve kısası ben ikisini de oynamış biri olarak Fortnite yapımcılarını çok daha başarılı ve ilgili buluyorum. Günlük görevler, günlük sunulan eşyalar ve belirli zaman dilimlerine özel yapılan oyun türleri. En dikkat çekicisi ise en son belirttiğim; oyun türleri. Bir sürü oyun türü sunduğu için, hep aynı şeyi yapmıyorsun ve sıkmıyor oyun. Oyun optimize ve PUBG'de can sıkan hatalar burada bulunmuyor.