PUBG mi? Fortnite mı?

Bu neden insanların birbiriyle tartışmasına neden oluyor anlamıyorum, tartışanları da çocukça buluyorum. İsteyen istediğini oynamakta özgür, herhangi bir internet kafeye veya arkadaşların vesilesiyle oyunları oynama fırsatı bulabileceğinden ve bu doğrultuda kendine hitap eden oyunu seçebileceğine eminim.

Bana göre PUBG yenilik getirmeyen bir oyun, optimizasyon ve oyun içi bazı hatalar da can sıkmıyor değil. Öte yandan daha taze taze oyununu sürmüş, adeta küllerinden doğan bir Fornite var. Epic Games, Fortnite oyununun ilk ön gösterimini Spike VGA (Video Games Awards) 2011'de yapmıştı. Yani bu fikir yeniye falan dayanmıyor ancak oyun ilk çıktığında ''kule müdafaası'' amacıyla çıktığından ve fazla rağbet görmediğinden oyunu hemen günümüzde popüler olan Battle Royale türüne çevirdiler ve başarıyı yakaladılar. Bunca emek sonucuna böyle bir başarıyı yakalamış olmaları oyunlarıyla son derece ilgili olmalarını sağlıyor, tıpkı Psyonix Studios (Rocket League) gibi. Bir yandan Bluehole'un hilelerin önüne geçemediğini ve işin kozmetik bölümüne daha da yoğunlaştıklarını söyleyebilirim.

İşin özü ve kısası ben ikisini de oynamış biri olarak Fortnite yapımcılarını çok daha başarılı ve ilgili buluyorum. Günlük görevler, günlük sunulan eşyalar ve belirli zaman dilimlerine özel yapılan oyun türleri. En dikkat çekicisi ise en son belirttiğim; oyun türleri. Bir sürü oyun türü sunduğu için, hep aynı şeyi yapmıyorsun ve sıkmıyor oyun. Oyun optimize ve PUBG'de can sıkan hatalar burada bulunmuyor.

Uzun süre PUBG oynadım ve yapımcıları oyunu optimize etmek yerine "Emoji" özelliğini getirdiklerini gördüğüm gibi anında bıraktım oyunu ve Fortnite oynamaya başladım. Çok daha eğleniyorum ve oyun yağ gibi akıyor. PUBG'ye döneceğimi sanmıyorum.

İkisini de oynuyorum, Fornite'dan daha çok zevk alıyorum açıkcası. Daha arcade tarzı ya da eğlenmeyi sevenler için Fornite'ın uygun olduğunu düşünüyorum. PUBG daha çok ciddi ve gerilimi hissetmeyi sevenlere hitap ediyor. Ayrıca pay to win gibi bir olay yok araştırıp yorum yapman daha sağlıklı olur.

Kesinlikle Fortnite. İkisi de var. Mesela para değil oynarken eğlenip eğlenmemek. Ben Fortnite oynarken daha çok eğlenirim başkası PUBG oynarken eğlenir. Herkesin zevki farklı.

Onun dışında Unreal Engine ile de ilgileniyorum. Çok eğlenceli şeyler çıkıyor ortaya.

Dostum farkında mısın bilmem ama Fortnite'ın firması Epic Games. Oyun sektörüne yön veren köklü ve çok sağlam bir şirket. Olay tıpkı kitap alırken yazarına dikkat etmek gibi bir şey. PUBG ücretli bir oyunken Fortnite daha çok ciro yapıyor burada da yapımcı kalitesi farkı var ama ikisinde de Tencent parmağı var. PUBG para kazanma olayı olmasa yakın sürede piyasadan silinmeye başlardı. He ikisinden birini seçeceksen şöyle bir durum var. Benim gibi oyunlarda vurup kırmayı seviyorsan Fortnite oyna, daha monoton ama gerçekçi bir oynanış istiyorsan PUBG. İkisinide oynadım Fortnite çok daha eğlenceli ama alışması gerçekten zaman alıyor. PUBG'de en büyük zorluk adamın nerden vurduğunu saptayabilmek. Fortnite'da aim ve building çok zor. Baya hakimiyet gerektiriyor. PUBG'den para kazanabileceğini de unutma ama.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı