PUBG Oynarken Daha İyi Olmak İçin Ne Yapmalıyım?

Genelde bir kaç kategoriye ayırıyorlar FPS oyunlarında iyi olma kavramını;

1) Hedef alma (biz Türkler'in "aim" dediğimiz şey 🙂 ). Steam kullandığınızı düşünüyorum. Aim Lab diye ücretsiz bir antrenman aracı var. Onu tavsiye ederim.

2) Açılar. Bir alana girdiğinizde etrafınızdaki irili ufaklı nesnelerle ilgili kendinize 2 soru sorun;
a) "Burada hangi açılara gizlenebilirim"
b) "Hangi açılarda şu an düşman saklanmış beni bekliyor olabilir"

3) Hareketler. 1. kurala çok ilgi gösterirken genellikle en unutulan kural budur. "Vurabiliyor" olduğunuz kadar "vurulamıyor" olmanız da önemli. Olası bir kaşı karşıya gelme halinde hangi hareketlerle rakibin hedefinin dışına çıkabilirsiniz?

4) Oyun içi seyahat hareketleri. Oyun içinde bir yerden bir yere giderken koşmak, gürültü çıkarmak her zaman iyi bir fikir değil. Haritayı ve oyunun genel tipini tanıyıp, bir noktadan diğerine gitmeye karar vermek ve ona göre gitmek en mantıklısı. Hızlı koşma eylemini, sadece hızlı koşmanızı gerektirecek bir durumda kullanın. Normalde çevreyi kontrol altında tutarak bir yerden bir yere gitmeniz ve gideceğiniz yere dair, "orada şunu bulmayı umuyorum" gibi beklentilerinizin olması gerekli.

5) Kısa-Orta mesafeli görüş alanının olduğu yerlerde oyuncuların çok yüksek bir yüzdesi imleç aşağıda dolaşıyor (yani yere bakarak) ve düşman geldiğinde imleci/silahı yukarı kaldırıyor. İmleci, ortalama olarak rakibe rastlarsanız kafasına denk gelecek bir hizada tutarak gezmenizde fayda var. Böylece rakip karşınıza çıktığında sadece sağ-sol ayarı yapmanız yetecektir. Bir kaç ms'lik tepki süresi, bir pro'nun karşısında size hayatta kalma şansını tanıyabilir.

Bunlar gibi daha bir sürü madde ve kılavuz Youtube'ta var. Onları izlemenizi ve uygulamanızı tavsiye ederim. Ben FPS oyunlarında sizden çok daha acemiyim ama basit antrenmanlarla, günde yarım saat ayırarak son 2 ayda çok büyük yol kat ettim.

Arkadaşlar bu oyunu zevk almak için oynuyorsanız ve gelişmek istiyorsanız yapmanız gereken yalnızca oynamak. Bence bu antrenman işi gerçekten zaman kaybı profesyonel değilseniz.

Eğer aldığınız killer tesadüf değil bilinçliyse 2-6 kill yeterli zaten. Nasıl daha çok kill alırım diyorsan muhtemelen youtube üzerinden Mithrain gibi yayıncıları izliyorsundur diye düşünüyorum. Dikkat edersen o adamlar sürekli Bootcamp, Pochinki, Rozhok gibi çok fazla oyuncu gelen yerlere atlayıp eline geçen ilk silahla agresif oynuyorlar sende böyle yapmalısın zaten oradan sağ çıkabilirlerse oyunun ilk 3-4dksı içinde 10 kill almış oluyorlar devamındada silah sesi duydukları heryere koşup rakipleri hazırlıksız yakalıyorlar. Ancak sanma ki her seferinde bunu başarıyorlar, Bootcamp'e 20 kere atlıyorlarsa 1-2 tanesinde bunu başarıyorlar. Yazdıklarım senin yazdıkların üzerinden tahminime göreydi ama +15 kill almak istiyorsan bu dediğim şekilde oynaman lazım bıkmadan, sıkılmadan, pes etmeden.

Eğer aldığınız killer tesadüf değil bilinçliyse 2-6 kill yeterli zaten. Nasıl daha çok kill alırım diyorsan muhtemelen youtube üzerinden Mithrain gibi yayıncıları izliyorsundur diye düşünüyorum. Dikkat edersen o adamlar sürekli Bootcamp, Pochinki, Rozhok gibi çok fazla oyuncu gelen yerlere atlayıp eline geçen ilk silahla agresif oynuyorlar sende böyle yapmalısın zaten oradan sağ çıkabilirlerse oyunun ilk 3-4dksı içinde 10 kill almış oluyorlar devamındada silah sesi duydukları heryere koşup rakipleri hazırlıksız yakalıyorlar. Ancak sanma ki her seferinde bunu başarıyorlar, Bootcamp'e 20 kere atlıyorlarsa 1-2 tanesinde bunu başarıyorlar. Yazdıklarım senin yazdıkların üzerinden tahminime göreydi ama +15 kill almak istiyorsan bu dediğim şekilde oynaman lazım bıkmadan, sıkılmadan, pes etmeden.
İşte Budurr. Aynen öyle.

Fazla loot meraklısı olmamak lazım,
Gerekmedikçe uzak mesafe çatışmalarına girme,
Görünmemek en önemli şey oyunda,
Bulunduğun eve birisi girerse 2. kattan dışarı atla, arkasından dolan bu büyük oranda işe yarıyor :)
Birinin evde olduğunu görürsen ve oyunun başındaysan eve girme, kendini göstermeden çıkmasını bekle,
Kalabalık yerlere atlamak iyidir ama yakınına atlamak daha iyi bence. Oralarda riske gireceğine oradan çıkanları öldürüp kolay loot toplayabilirsin.
Üst sıralarda oyunu bitirmek fazla kill almaktan önemli, oyunun amacı da zaten hayatta kalmak, CS GO değil bu.

Nedense benim aimimi geliştiren oyun Apex Legends oldu. Benim için Apex'ten öncesi ve sonrası gibi bişey oldu. 400 saat cs go, 250 civarı saat pubg oynamam vardı apexten önce. Ona rağmen baya kötüydüm ikisinde de. Uzun zamandır Apex oynamaya başladım ve bu dediğim iki oyunda da aim ve reflekslerimin geliştiğini fark ettim. eskiden cs go'da 10-15 killi geçemezdim şuan 30+ alabiliyorum. Aynı şekilde pubg'de de genelde 3-6 arası kill alıp genelde son 20'den aşağısını göremezdim. Şuan onda da son 5'e kadar kalıp ortalama 8-10 kill alabiliyorum ve üsütüne solo şampiyonluklar da aldım.

Anladığım kadarıyla daha çok aim olarak kendimi nasıl geliştirebilirim diye sormuşsunuz. Aim dediğimiz olay nasıl gelişir; antrenman+yetenek. 800 saat yeterli bir antrenman süresi, yetenek kısmında biraz eksiğiniz var sanırım. Ancak daha çok antrenmanla tabii ki gelişmeye devam edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı