Sizin bahsettiğiniz olaya göre hiçbir ürün marka sıkıntı çıkarmıyor ve ya çıkarabilir. Benim burada marka karalamak değil markayla ilgili tecrübe paylaşımım açıkçası size baya dokunmuş anlaşılan
Şans işidir çıkarabilir sorun ancak önemli olan kronik olmamasıdır. Bu sorunlar kronik değil. Genelleme yapıyorsun sen genelleme yaparak markayı karalıyorsun ben Samsung modellerini senden daha fazla tecrübe etmişim. Samsung babamın firması değil bana niye dokunsun. Açık açık yanlış yönlendirmeler yapıyorsun.
PUBG oynatamayan Samsung S10+'a para iadesi" başlıklı konu açarak veya forumda marka belitilerek açılan açılan birçok konu MARKALAR için karalama mı yapıyor.
Konuyu açan kişide genelleme yapmış. Bir kişinin yaşadığı soruna bakıp marka ve modelin geneline sorunlu deme hakkınız yoktur. S10 serisi sorunlu değil, S serisi hiçbir zamanda sorunlu olmadı. S5 modelinden önceki cihazlara yazılım sorunu var dersen anlarım.
Exynos sorunsuz, androidde sıkıntı yok, arayüzde de sorun yok gibi söylemler sizin adı geçen markalara sempatiniz olduğunu gösterir. Bu kadar emin konuşuyorsunuz ki sanki üretimini siz yapıyorsunuz. İnsan yapımı her şey sorun çıkartır.
Çünkü Samsung konusunda yeterince deneyime sahibim, sadece Exynos değil Snapdragon ve Kirin işlemcilerde optimizasyon olarak iyi. Bunları dediğim için bu markalara sempati beslediğim anlamına gelmiyor. Optimizasyon üretim ile ilgili bir şey de değil, örnek vereceksen doğru düzgün örnek ver. İnsan yapımı her şey sorun çıkartır dersen piyasada sorunu olmayan tek bir ürün kalmaz.
Exynos işlemcilerin Mediatekle kıyaslamasını yaparak Mediateki karalıyorsunuz o zaman siz de. Binlerce insan Mediatek de kullanıyor. Mediatek işlemcili binlerce telefon/tablet de üretiliyor.
Mediatek modelleri eskiden daha sorunluydu şimdi sorunları daha az hala da katetmesi gerekiyor. Note 8 PRO modelinde kullanılan MTK G90T gayet iyi bir model. Bu karalama değil eksiklerini diyorum. Senin Samsung'a dediğin gibi Mediatek'in alayı sorunlu demiyorum.
Her şu markayı almayın diyen herkes forumda marka karalaması yapıyor demek ki size göre. Bir de tecrübelerim ve çevremdeki tecrübeleri paylaşarak mı markayı karalıyorum. Hiç bir marka/model'den kazancım yok niye karalıyım/öveyim. Forumda amaç bilgi birikimlerimizle birbirimizin sorunlarına yardımcı olmak. Sadece yalancılıkla suçlamanız hoş değil.
Şu markayı alın diyen kişiyle benim mesajımın ne alakası var, senin yerinde başkası da genelleme yapsaydı hangi marka olursa olsun onu da eleştirirdim. Burada ortada bir sorun yok, yalanlıcılık ile suçlamam hoş değilse mesajlarınızı yazarken tekrardan dikkatlice yazın. Milyonlarca kullanıcıyı enayi yerine koyuyorsunuz bu açıklamayla. Bu söylemlerin doğru olmadığı açıkça ortadadır. İlk Gingerbread sürümünden beri Samsung sorunlu diyen biri yalan söylemiyor da ne söylüyor o zaman. Tarafsız yorum yapın, marka düşmanlığı, fanlığı yapmak kimseye bir şey kazandırmaz.
Samsung'un eleştirilecek tarafları var bunlarında bilincindeyim, o farklı bir konu. Hiçbir firma dört dörtlük değil.
Samsung bu kadar sorunlu olsaydı lider olamazdı, kaç yıldır telefon piyasasında lider yiğidi öldür hakkını yeme. Samsung'ta dört dörtlük bir firma değil ama asla dediğin gibi beş para etmeyen bir marka hiç değil.
Daha da uzatmanın anlamı yok. Önerip önermemen senin tercihin, fanlık ve düşmanlık yapmadan, fiyat performansına bakılarak öneri yapılmalıdır bu herkes için geçerlidir.