PUBG Ryzen 5 2600 ve GTX 1660S düşük kullanımı

Nasıl bu kadar kesin konuşuyorsun anlamıyorum. Değerlere bakmıyor musun? CPU kullanımı %60'ta. Dediğin gibi zorlanma olsa CPU kullanımı 90 üzeri olmaz mıydı?

Konunun üzerine biraz düşünsen sen de anlayacaksın ama itiraz etmeye o kadar odaklısın ki...

Aynı şeyleri yaşadım diyorum dostum, daha güçlü bir işlemciye geçince ortalama FPS'im çok ciddi arttı. Düşmeler yine oldu tabi ama R5 2600'deki kadar asla olmadı.

Islemciyi maalesef şu an değiştirme durumum yok cok tesekkur ederim önerin için dostum.

Sürücüler için soran arkadaslar evet hem NVIDIA hem de chipset günceldir.

Başka önerisi olan olabilir mi acaba yoksa boyle kabullenecek miyiz? :)

Islemciyi maalesef şu an değiştirme durumum yok cok tesekkur ederim önerin için dostum.

Sürücüler için soran arkadaslar evet hem NVIDIA hem de chipset günceldir.

Başka önerisi olan olabilir mi acaba yoksa boyle kabullenecek miyiz? :)

İşlemciye OC yapıp 4.1 GHZ'a falan çıkarırsan biraz daha iyi olur, ben yapmıştım.

Yarin denemek isterim, acaba cok uzun degilse anlatabilir misiniz ya da vaktinizi cok alacak ise sizin uygun gördüğünüz yani doğru yapılan bir OC videosu paylasabilir misiniz rica etsem?

Hocam Ryzen Master'ı indir, ordan kolay OC dene, frekans ve voltaj değerlerini artırdığında o programda bir de test CPU gibi bir şey var, en fazla PC kitlenir reset atarsın. Ben defalarca deneye deneye en uygun voltajı bulmuştum ve 4.1 GHZ'dan sonrası stabil olmamıştı bende. Voltaj kaç girdim hatırlamıyorum. Zaten aynı model olsa bile üretilen her işlemcinin isteyeceği voltaj birbirinden farklıdır. Eğer şanslıysan düşük voltajda yüksek frekansları görürsün. En son Ryzen Master'da stabil değerleri yakaladığına inanırsan değerleri bir yere not edersin ve Ryzen Master'dan tüm ayarları geri alırsın ve sonra Bios'a girip OC'u oradan yaparsın, daha sağlıklı olacaktır. Ryzen Master'ı sadece deneme yanılma yapasın ve işlemcinin hangi frekans değerleri için kaç voltaj isteyeceğini anlayabilesin diye önerdim. Zor bir şey değil ve merak etme çokta riskli değil, yeter ki voltajı abartma. AMD'nin safe voltaj üst sınırı 1.45 ama sen yine de 1.4'e dayandırma bile, stok soğutucu varsa yetmez. 4 GHZ'a rahat çıkacaktır ve gözle görülür fark yaşayacaksın PUBG'de. Kolay gelsin.

1660 Super ile PUBG'de 100-150 FPS alıyorsan zaten Ultra'da oynamıyorsun demektir. Bu yüzden GPU kullanımı düşüyor, yani darboğaz yaşıyorsun.

1660S genelde Ultra'da 105-110 FPS falan alıyor PUBG'de.

Hocam Ryzen Master'ı indir, oradan kolay OC dene, frekans ve voltaj değerlerini artırdığında o programda bir de test CPU gibi bir şey var, en fazla PC kitlenir reset atarsın. Ben defalarca deneye deneye en uygun voltajı bulmuştum ve 4.1 GHz'dan sonrası stabil olmamıştı bende. Voltaj kaç girdim hatırlamıyorum. Zaten aynı model olsa bile üretilen her işlemcinin isteyeceği voltaj birbirinden farklıdır. Eğer şanslıysan düşük voltajda yüksek frekansları görürsün. En son Ryzen Master'da stabil değerleri yakaladığına inanırsan değerleri bir yere not edersin ve Ryzen Master'dan tüm ayarları geri alırsın ve sonra BIOS'a girip OC'u oradan yaparsın, daha sağlıklı olacaktır. Ryzen Master'ı sadece deneme yanılma yapasın ve işlemcinin hangi frekans değerleri için kaç voltaj isteyeceğini anlayabilesin diye önerdim. Zor bir şey değil ve merak etme çok da riskli değil, yeter ki voltajı abartma. AMD'nin safe voltaj üst sınırı 1.45 ama sen yine de 1.4'e dayandırma bile, stok soğutucu varsa yetmez. 4 GHz'a rahat çıkacaktır ve gözle görülür fark yaşayacaksın PUBG'de. Kolay gelsin.

Selamlar hocam,

Yeni konu acarak kalabalik yaratmak istemedim. Konuyla ilgili daha önceden de tecrübeniz olduğu için tekrar size sormak istedim. Islemcime biraz overclock yaptim ancak tabii bekleni cok yuksek değildi. Neyse uzun lafin kisasi dersek, PUBG'de sehirlerde yani yogun renderlanan yerlerde bu tarz FPS düşüşleri yasiyorum genelde hiç olmadi 80 90'lara iniyor, ki 144Hz monitör kullandigim için normal alanlardaki akiciliktan 80'lerde takilma hissi oluyor gibi geliyor dogal olarak, bu kalabalik alanlarda yuksek FPS alabilmem için, islemciyi mi upgrade etmem gerekli? Yoksa ekran kartimi mi daha ust seviyeye taşımam gerekiyor. Onerinizi merakla bekliyorum.

Tesekkurler.

Selamlar hocam ,

Yeni konu acarak kalabalik yaratmak istemedim. Konuyla ilgili daha önceden de tecrübeniz olduğu için tekrar size sormak istedim. Islemcime biraz overclock yaptim ancak tabi bekleni cok yuksek degildi .. neyse uzun lafin kisasi dersek , pubg de sehirlerde yani yogun renderlanan yerlerde bu tarz fps düşüşleri yasiyorum genelde hic olmadi 80 90 lara iniyor , ki 144hz monitör kullandigim icin normal alanlardaki akiciliktan 80 lerde takilma hissi oluyor gibi geliyor dogal olarak, bu kalabalik alanlarda yuksek fps alabilmem icin , islemciyi mi upgrade etmem gerekli ? Yoksa ekran kartimi mi daha ust seviyeye taşımam gerekiyor. Onerinizi merakla bekliyorum

Tesekkurler

Dostum tamamen işlemciyle alakalı bir durum bu. Ekran kartın 1080p için gayet yeterli. 9600kf öneririm mesela, bu sefer yine FPS'in düşecek ama 80'lere değil de 100'lere düşecek belki minumum. Bu işlemciyle GPU kullanımın çok dalgalanıyodur, yer yer yüzde 97 98 beslerken bazı yerlerde yüzde 70'lere indiğini görürsün. Daha performanslı bir İntel işlemci ile daha stabil bir performans alırsın. Ben aynı durumları yaşadığım için o yüzden böyle konuşuyorum.

Dostum tamamen işlemciyle alakalı bir durum bu. Ekran kartın 1080P için gayet yeterli. 9600KF öneririm mesela, bu sefer yine FPS'in düşecek ama 80'lere değil de 100'lere düşecek belki minimum. Bu işlemciyle GPU kullanımın çok dalgalanıyordur, yer yer yüzde 97 98 beslerken bazı yerlerde yüzde 70'lere indiğini görürsün. Daha performanslı bir Intel işlemci ile daha stabil bir performans alırsın. Ben aynı durumları yaşadığım için o yüzden böyle konuşuyorum.

Srcn90 bey selamlar tekrardan, sizi ara ara böyle rahatsiz ediyorum ancak tavsiyelerine dikkat ederek bende bütçeme göre hareket etmeye çalışıyorum. Sistemi i5 9600KF olarak degistirmeye kalkarsam islemci anakart ve sogutma olarak yaklasik 2000 2.200 TL gibi bir maliyet oluşuyor (çıkan parçaları da satarsak).

Bunun yerine R5 3600X gibi ya da son nesil R5 5600X gibi bir işlemci ye direk degisiklik yapmadan gecis yapsam, bu dalgalanmalar devam edecek midir yoksa çözüm sadece Intel'de mi :) bu konudaki tavsiyenizi merak ediyorum.

Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı