Hocam Ryzen Master'ı indir, oradan kolay OC dene, frekans ve voltaj değerlerini artırdığında o programda bir de test CPU gibi bir şey var, en fazla PC kitlenir reset atarsın. Ben defalarca deneye deneye en uygun voltajı bulmuştum ve 4.1 GHz'dan sonrası stabil olmamıştı bende. Voltaj kaç girdim hatırlamıyorum. Zaten aynı model olsa bile üretilen her işlemcinin isteyeceği voltaj birbirinden farklıdır. Eğer şanslıysan düşük voltajda yüksek frekansları görürsün. En son Ryzen Master'da stabil değerleri yakaladığına inanırsan değerleri bir yere not edersin ve Ryzen Master'dan tüm ayarları geri alırsın ve sonra BIOS'a girip OC'u oradan yaparsın, daha sağlıklı olacaktır. Ryzen Master'ı sadece deneme yanılma yapasın ve işlemcinin hangi frekans değerleri için kaç voltaj isteyeceğini anlayabilesin diye önerdim. Zor bir şey değil ve merak etme çok da riskli değil, yeter ki voltajı abartma. AMD'nin safe voltaj üst sınırı 1.45 ama sen yine de 1.4'e dayandırma bile, stok soğutucu varsa yetmez. 4 GHz'a rahat çıkacaktır ve gözle görülür fark yaşayacaksın PUBG'de. Kolay gelsin.