PUBG'de performans artışı için SSD mi, RAM mi?

Yer
El Celler de Can Roca
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Sizden ciddi yorumlar bekliyorum ve konum biraz uzun olacak cevaplarsanız sevinirim. Öncelikle RAM mi SSD mi sorusunu bırakalım şuraya. Windows 10 kullanıcısıyım ve SSD'siz 1 TB 7200RPM WD HDD'm bulunmaktaydı. Daha öncelerde açtığım konu da var Windows 10 %100 disk kullanımı. Her neyse HDD'mi Vatan Bilgisayar'a verdim ve değiştireceklerini söylediler. Önümüzdeki 23 Kasım'da Black Friday indirimleri olacak ve bir sorum olacak. Öncelikle şunları da belirteyim bilgisayarımda 8 GB Ballistix 2666 MHz RAM bulunmakta ve bir zaman sonra PUBG'de HDD render yapmamaya başladı ve geç yüklenmeye başladı dokular yükleme ekranı vs. ben de çözümü SSD alıp oyunu SSD'nin içerisine kurmak gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda Windows 10'u da SSD içine kuracağım. Paraşütle atladığım zaman mesela BootCamp atladım diyelim adamlar henüz paraşütü açmadan bile silahları görebiliyor ancak ben paraşütle yere indikten 5 saniye sonra yükleniyordu silahlar ve oraya atlarken de kasıntılar yaşıyor bilgisayar. Bunun nedeni RAM midir yoksa SSD mi almalıyım? Bir de şöyle bir problem olmaya başladı ben HDD'den kaynaklandığını düşünüyorum PUBG çöl haritasında uzaktan bir şehre bakınca oyun donmaya başlıyor ve 6x dürbün ile uzaktaki evlere bakınca yüklenmemiş olarak görünüyor. Eskiden böyle bir durum yoktu sonradan olmaya başladı. Benim kararım SSD'den yana siz ne tavsiye edersiniz arkadaşlar?
Ekran kartı: GTX 1050 Ti OC
İşlemci: RYZEN 3 2200G yani sistemim oyun için gayet yeterli.
Umarım okursunuz ve sorunuma birlikte çözüm buluruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
8GB RAM size yetecektir. HDD'de bir sorun var ve bu bilgisayarı da etkiler. 8GB RAM günümüzdeki oyunlarda idare eder ancak ben SSD Tavsiye ederim. Diğer oyunlar da hızlı açılır, bilgisayar da. Bilgisayarın hızı artar. RAM'i de bütçeniz yettiğinde yükseltin.

Ben SSD'yi tavsiye ederim. 8 GB RAM, idare edilebilir bir miktar.
Evet ben de SSD alma eğilimindeyim. Öneriniz için teşekkür ederim.
8GB RAM size yetecektir. HDD'de bir sorun var ve bu bilgisayarı da etkiler. 8GB RAM günümüzdeki oyunlarda idare eder ancak ben SSD Tavsiye ederim. Diğer oyunlar da hızlı açılır, bilgisayar da. Bilgisayarın hızı artar. RAM'i de bütçeniz yettiğinde yükseltin.
Aynı şekil de ben de bunu düşünüyordum 8GB RAM zaten beni şuan için idare ediyor ileri de yükseltilebilir. Bir abim bana sürekli takılmaların RAM alınca düzeleceğinden bahsediyordu ancak ben onunla sürekli zıt gidiyorum çünkü PUBG açıkken ALT+TAB yapınca bir kasıntı oluşmuyordu ve MSI AfterBurner programından görüyorum RAM kullanımını bence kesinlikle SSD olmamasından kaynaklı güzel yorumunuz için teşekkürler :)

Alt kısımda sadece PUBG oynuyorsan tabii ki ssd seçmen gerekiyor. 8GB ram yeterlidir fakat yinede test ederek bakmanızı tavsiye ediyorum Oyun oynadığınız sırada kaç GB ram kullanımı oluyor ? ona göre bir bakın.

Yinede SSD tercih edersiniz muhtemelen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı