PUBG'deki en iyi silah hangisi?

Kişiden kişiye değişeceğini düşünüyorum. Benim için Vektör ve SLR en iyi silahlar arasında mesela.
 
En iyi silah diye bir şey yok. Çeşitli koşullarda durum değişiklik gösterir. Adam 5 metre mesafede TT ile karşına gelmişse en yüksek hasara sahip AWM en iyi silah olamaz. Benzer işlevli silahlar da hasar gücü, geri tepme seviyesi, serilik, menzil gibi şeyler ile çeşitleniyor.

Benim alışkın olduğum ve oynamaktan hoşlandığım silahlar:

TT: M416, QBZ, AKM
KNT: KAR98
SNT: QBU
HMS: Uzi
 
Groza ile QBZ denk silahlar değil ki. Hasar olarak Groza en iyilerden diyebilirim. Kontrol ve rahatlık olarak ise AUG veya M4 diyebilirim. AR olarak konuşuyorum.

Yani sen tepme kontrolünü yapabiliyorsan AK iyidir mesela. Ama çok savruluyor diyorsan QBZ veya M4 iyidir. Şahsi olarak M4'e göre QBZ'yi daha çok severim mesela. Kar98 ve M24 mesela severim ama SLR ve QBU'yu çok daha rahat kullanırım.

Benim kişisel favorilerim, silah türüne göre:
  • QBZ, M4, AUG, Groza
  • QBU, SLR, Mini
  • UMP
 
Yakın mesafede uzi tartışmasız ama kalabalıkla karşılaşıyorsan merminin hızlı bitmesi dezavantaj olabilir.
Çok iyi kafa alırım ve mermi israf etmem dersen AKM ve GROZA iyidir.
Uzun menzil silah fazla sekmeden tarayacağım diyorsan M416 full eklentili hali en iyisidir.
Ben yakın mesafede de dürbünsüz muhteşem tek atışları yaparım diyorsan, m24 ve awm.
Her duruma göre bir silah tercih edilebilir.

Yani kişisel beceriler, karşılaştığın rakip, silah özellikleri ve o özelliklere göre elinin yatkınlığı önemlidir. Hepsinden daha önemlisi Ping düşük olması ve sisteminin yeterince iyi olmasıdır.
 
Droptan çıkanları saymazsak stabilite olsun öldürme süresi olsun M416 tercihimdir. DMR olarak da mermileri çok hızlı gittiği için ve çok seri atış yapılabildiği için Mini14 kullanıyorum. 7.62 silahları hem çok sekiyor hem de mermileri yavaş gidiyor. SR olarak da mermi değiştirme avantajı, mermi hızı olduğu için M24 kullanıyorum. Droptan çıkanları sayarsak Groza Aug'dan daha üstün benim gözümde. Aşırı seri sıkıyor ve hiçbir eklenti takmadan harika spray atılabiliyor.
 
Drop harici silahlarda yakın mesafede seri olan SMG statüsünde vektördür. Bire bir yakın mesafede ağlatır. AR statüsünde M416 aparatlı haliyle 3X veya 4X ile spray atmaya müsait bir silah. AK47 M416'dan hasar olarak hasarı yüksek yavaş ve biraz seken bir silah. Beryl AK47 göre daha seri kontrolü daha zor bir silah. DMRlerde benim tercihim MINI ya da SKS oluyor. SLR diğerlerine nazaran daha fazla sekiyor. Drop silahları bu söylemiş olduğum silahlardan hasar olarak zaten üstün. Grozza vektörün 7.62 hali gibi çok seridir. AUG 5.56 sekmeden oynanan güzel bir silah. Sniper'da awm hasar olarak en üstünü. 2. sırada kar98 sonrasında M.24 geliyor. Eskiden M.24 kar98'den daha yüksekdi hasarı. Bir güncelleme ile değiştirildi. Açıkcası oyun tarzın sececeğin silahlarda büyük etken. Senin sektirmeden tutabildiğin silah hangisiyse onu oynamanı tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı