Pulp fiction filmi neden beğeniliyor?

Bana kalırsa bu biraz film kültürünüz ile alakalı. Mesela bana kalırsa Marvel filmleri fazla çocuksu ve sıkıcıdır.

Pulp fiction anlaması biraz zor olan ve kendi içerisinde günümüz insanlığı hakkında eleştiri yapan ilginç ve etkileyici bir film. Herkesi hitap etmemesinin sebebi filmin aslında ilk 1 saatinden sonra farklı bir şekilde bize sunulmasından kaynaklanıyor.

Bu filmin hikayeyi anlatış biçimi bizim filmi izlediğimiz şekilde “bitiş, başlangıçhikayenin devamı şeklinde giderken filmdeki başka bir karakterin Hikayesini'de izleyip kapanış sahnesi” oluyor ve bu filme ayrı bir hava katıyor.

Pulp fiction bana kalırsa sadece bu tarz kara mizah seven kişilerin izlemesi gereken bir film. Sizin sevmemeniz gayet doğal yanii.

@detista güzel bir yazı olmuş, tebrik ederim.

Filmi izlemeyi 2 kere denedim ilkinde 20 dakika ikincisinde 1 saat dayanabildim. Filmde bence bir hikaye ilerlemiyor ve karakterler sadece tek bir sahnede sıkıcı diyaloglar kuruyor. Evet bence bu durum çok sıkıcı. Dans sahnesi dışında hiçbir şey ilgimi çekmedi filmde. Hatta Tarantino'nun diğer filmi rezervuar köpeklerinde durum daha da beter. Adamlar bir depoda yarım saat konuşup hiçbir şey yapmadılar neredeyse. Kill bill ve Diango'yu çok sevip once Upon a Time ın Hollywood'u beğenmiş biri olarak bu adamın bu iki filmi beni hiç içine alamıyor.
Usta vasat ney diyenlere bakma;ilk olarak her şey aşırı gerçekçi,sen ondan sıkılmışsın,diyalogları Amerika'da aynı tip insanlarda bulma olasılığın çok yüksek,hiçbir karakter boş değil,unutulmuyor,ahlaki değerlere değiniyor,arka planda o kadar imge var ki...Oyunculukları anlatmaya gerek yok,müzikler efsane,çekim açılarından çok anlamıyorum ama iyidir herhalde,rahatsız etmedi,o yıldaki diğer filmlerle karşılaştırmak lazım.Daha ne istiyorsun ki?Marvel'ın CGI'ını arama zaten gerek de yok,hikaye ve sinemacılık öğeleri yüksek,konuştukları muhabbetler akılda kalıyor,unutamazsın kolay kolay...

Usta vasat ney diyenlere bakma;ilk olarak her şey aşırı gerçekçi,sen ondan sıkılmışsın,diyalogları Amerika'da aynı tip insanlarda bulma olasılığın çok yüksek,hiçbir karakter boş değil,unutulmuyor,ahlaki değerlere değiniyor,arka planda o kadar imge var ki...Oyunculukları anlatmaya gerek yok,müzikler efsane,çekim açılarından çok anlamıyorum ama iyidir herhalde,rahatsız etmedi,o yıldaki diğer filmlerle karşılaştırmak lazım.Daha ne istiyorsun ki?Marvel'ın CGI'ını arama zaten gerek de yok,hikaye ve sinemacılık öğeleri yüksek,konuştukları muhabbetler akılda kalıyor,unutamazsın kolay kolay...
Hocam konu açılalı çok uzun süre oluyor ve ben bu zaman diliminde farklı bir beklentiyle bir kez daha izlemeyi denedim ve yine insanlar kadar ayılıp bayılmasam da beğendim. Diyalog yazımı konusunda cidden üst düzey bir iş. Ben klasik olay anlatımı bekliyordum filmde biraz onun etkisi oluyordu. Fakat yine de toplumun büyük çoğunluğunun filmleri bir kere izlediği bir evrende bu kadar insanın ilk izleyişte bu kadar sevip puanların 9’lar 10’lar olması bana şaşırtıcı geliyor. Genel kitleye hitap eden bir film olduğunu düşünmüyorum.

Tarantino biraz öyle bir yönetmen zaten, bazı filmlerinde tempo çok ağırlaşıyor ve herkesin sabrını zorlayabiliyor. Kimisi o uzun diyaloglarda ayrı bir tat buluyor, kimisi de ‘hikaye ilerlemiyor' diye kopuyor filmden. Bence de her işi aynı damardan gitmiyor; sevenine başka, sevmeyene bambaşka hissettiriyor. Bu yüzden Tarantino filmlerini ya içine girerek izliyorsun ya da hiç çekilmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı