Pumpout sorununa ne yapılmalı?

Mithranlia

Hectopat
Katılım
10 Temmuz 2020
Mesajlar
637
Makaleler
3
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
R5 3550H
Merhaba, ASUS FX505DT-BQ190 adlı laptopa sahibim. Termal macununu değiştirmek istedim ilk önce MX-4 aldım ve her seferinde pumpout yaptı. Neredeyse 7 kere tekrar sürdüm, sonra sorunu araştırdım ve alseye T9 adlı macunun bu soruna çözüm olabileceğini okudum. Aldım, sürdüm, yarın gene pumpout olmuştu. İnternette aradığımda çözüm bulamadım. Bu sorunun önüne nasıl geçebilirim? Ayrıca işlemci ve ekran kartının soğutucu bloğunu yerleştirirken 2 adet vidası çok sert, bununla alakalı olabilir mi?
 
Laptopun orijinal termal macunu ile durum nasıldı?

Orijinal macunu ile daha iyiydi, 85 üstü gördüğümü hatırlamıyorum. Keşke değiştirmeseydim. Ben yapamadığımı düşünüp özel bir servise verdim buralardaki, 250TL para istediler ve onların kullandığı macun da pumpout yaptı.
Laptopun orijinal termal macunu ile durum nasıldı?

Hocam ekran kartının sol üstündeki vidası çok zor içine giriyor. Acaba tam oturmuyor olabilir mi?
 
Çok uzun sürüyor, ve oturduğum yere UPS gelmiyor almıyorlar.
Anladım, denemek isterseniz termal pad deneyin, ama dikkatli deneyin, temas ettiğinden emin olun, kendiniz sipariş ederseniz kesip siz yerleştireceksiniz. Ben değişirken servise değiştirmiştim.

Honeywell TPM 7950 şu ana kadar kullandığım en iyi termal materyal, Lenovo cihazları üretirken kullanıyor, herhangi bir macundan daha iyi performans veriyor, hem de phase change materyal olduğu için daha uzun ömürlü bildiğim kadarı ile.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı