Termal macun pumpout effect

  • Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1.072
  • Görüntüleme 90.746
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
10.107
Makaleler
1
Çözümler
70
Merhaba arkadaşlar Predator Helios 300 laptop sahibiyim ve stok termal macunu yakın bir zamanda kuruduğu için CM MasterGel maker ile değiştirdim. Değişim sonrası sıcaklıklarda 15 dereceye yakın bir düşüş yaşadım ve çok memnun oldum. Ancak maalesef bu mutluluk uzun sürmedi işlemden bir ay sonra sıcaklıklar 5 derece ve artı 2 hafta sonra bir 5 derece daha arttı. Pumpout'dan etkilenmemek için viskozitesi fazla olduğu için MasterGel maker tercih etmiştim ancak pratikte istediğim sonucu alamadım. Macun tavsiyesi (laptopta denenmiş ve pumpout yaşanmamış) veya durumla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar hoş geldiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@gen2 hocam selamlar. PTM 7958sp'yi nasıl uygulamak gerekiyor? Yaydıktan hemen sonra bloğu kapatacak mıyız yoksa bir süre bekleyecek miyiz?


Burda mesela 24 saat oda sıcaklığında kuruması lazım diyor, başka bir üründe ise 10 dakika kurusun sonra monte edin yazıyor. Sıcaklıklarım pek iç açıcı değil şuan. 10 dakika bekleyerek denedim olmadı. 3 saat bekleyerek denedim yine olmadı.
 
Son düzenleme:
Hocam, benim cihazımda tekrar söylüyorum o ızgaralarda(radyatörlerde) toz birikmiyor. 1 sene oldu neredeyse, bir kez bile oradan toz temizlemedim yok orada yani hiç olmuyor. Fanlarda çok az bir miktar oluyor o da etki etmiyor(temizledikten sonra denedim değişim olmadı nereden biliyorsunuz derseniz buradan biliyorum.). Termal blok eğriliğine gelince de, bundan emin değilim ancak sökerken 15dk da anca söktüm nazik davranarak. Kötü dizayn konusuna gelirsek o da şöyle, cihazı sıfır aldım. 14 ay boyunca yoğun oyun kullanımı oldu. 14 ay sonra yaşadım sıcaklık sorunlarını. Yani bence kötü dizayn yok. Adamlar soğutmuşlar cihazı güzelce yani.
dışardan goremezsın ızagaradaki biriken tozu

bu sefer de bu şekilde yaptım hocam çekirdeklerden biraz Küçük boyutlu olacak şekilde. zaten yayılacak o yani. hocam sizden son olarak termal ped yerine kullanılan son attığınız AliExpress linklerinden atsanız olur mu hocam hangileri kaliteli unuttum ben onları rica etsem tekrar atabilir misiniz?
o fanların için toz bulutu tahmin ettiğim gibi
 
Son düzenleme:
Dışarıdan goremezsın ızagaradaki biriken tozu.

O fanların için toz bulutu tahmin ettiğim gibi.

Ya hocam, bakın böyle varsayımlarla ilerlemeye çalıştığınız sürece hiçbir zaman bir kazancınız olmayacak. Size tavsiyem karşınızdaki insanların bahsettikleri şeyleri tam olarak anlamaya çalışmanız yönünde olacaktır. ASUS oyun bilgisayarlarında anti dust cooling System denilen bir teknoloji kullanıyor.


Bu teknoloji sayesinde fan kanatçıklarında sadece havadaki nemden kaynaklı çok ufak toz parçaları oluyor ancak kesinlikle ve kesinlikle radyatörün deliklerini tıkayan toz yumakları olmuyor. 4 yıldır TUF Gaming kullanıyorum 1 kez olsun tıkalı görmedim. Fan kanatçıklarındaki ufak toz parçacıklarını alınca da herhangi bir fark ortaya çıkarmıyor. Umarım güzelce açıklayabilmişimdir.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı